HATSAN Mod:140 daki SORUNLAR.-"Shadows"

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar,2 ay önce almış olduğum Hatsan Mod 125 i , Mod 140 ile değiştirdim.Neden diye sorarsanız,görünüş açısından ve Mod 125 göre daha yumuşak kullanımı olduğunu sandığım için.Yanındaki Dürbün 3-9 x 42E Işıklı Optima dürbün.Mod 125 in dürbününden daha iri ve lensler daha parlak gibi. Fiyatını merak ediyorsanız hemen söyliyim 275 ila 350 YTL arasında satıyorlar.Standart bir fiyat yok yani.Kim ne tutturursa.Eğer almayı düşünürseniz pazarlığınızı yapın.Ama gelelim esas konuya.Bu tüfekte bariz 4 tane hata tespit ettim.Sanki Hatsan bunu imalatını apar topar yapmış ve piyasaya sürmüş gibi geldi bana.Sanırım ciddi bir testten geçmemiş.Ve ciddi sandığımız bir firma için bu hatalarda ciddi.Hatalar Şunlar:
    1-Tetik her zamanki gibi PLASTİK . (Hadi bunu geçtik )
    2-Dürbünü taktığınız zaman kafa çapı Ø54 mm olduğundan,gelip Gezin üstüne oturuyor.Dolayısıyla dürbünü daha fazla geriye alamıyorsunuz.Alamadığınız için,dürbün stopuna dayıyamıyorsunuz.Bu durumda ortaya ne iş çıkıyor,bir stoplayıcı parça imalatı oluşturma gereği çıkıyor.Hadi bunuda yaptık diyelim.
    3-Dürbün Tahtit parçası imalatı gerekliyor.(yukarıda bahsi geçti)
    4-İşte esas sorun:GEZ AYARI: Çeşitli metrajlarda atış yaptıktan sonra saçmanın hep yukarıdan gittiğini gördüm.Gezi min.ayarına kadar indirmeme rağmen 50 mt.de halen saçma 40-50 cm yukarıdan gittiğini gördüm.Yani arkadaşlar,silah istenen hedefi vurmuyor.Peki ne yapmak lazım.Gezi söküp yeniden rektifiye etmek lazım.Şimdilik bununla uğraşıyorum.Aldığım neticeye göre sizleri bilgilendireceğim.Bu arada Hatsan bu ürününle utanmışmıdır acaba.
    Bu arada birkaçta resim ilave ettim.
    Kalın Sağlıcakla,

Mete ÇETİN

HATSAN Mod:140 - OPTİMA 3-9x44E

• ben olsam bu kadar sıkıntıya gireceğime tüfeği iade eder, onun yerine 50-60 metre civarı rahatlıkla kullanılabilecek, yine hatsan yapımı ancak belli bir standartı yakalamış, 4.5mm, webley longbow, stingray, xocet veya tomahavk modellerinden birini seçerdim.
    ama illede magnum ise, 5.5mm bir webley patriot uygun olabilir.... :thumbup:

• mete abi tüfekde 4 tane ciddi sorun var demişsiniz ben bir tanesini ciddiye alayım, diğer 3 tanesi hatsanı ayıplıyacak kadar olduğunu düşünmüyorum hatta hiç düşünmüyorum saygı değer abim :)
    1)benim bildiğim webley hariç hatsanın tüfeklerinin tamamı na yakını nın tetiği plastikdir ve tüfeği alırken tetğin plastik olduğunu görmüşsünüzdür zaten
    2) hatsan bu tüfek için daha önce diğer hatsan marka tüfeklere koymadığı kauçuklu stoper koymuş hatırladığım kadarı ile abi 2 yada 2.5 cm uzunluğu var bu stoperin fark burdan geliyor dürbün ön merceğinin geze basması.burda ya stoperi çıkaracaksınız yada gezi sökeceksiniz.zaten dampa ayak olmadan randıman alamassınız dürbün ile.
    3) burda da hatsanın kabahati yok (dampa ayak almanız gerekecek)
    4) cü sorun için tüfeği elime alıp atış yapmadan yüzde yüzlük bir cevap vermek yanlış olur.ben olsam şöyle yapardım atıcılığı ile nam salmış ustalara denettirirdim tüfeği.eğerki tüfeğinizde gerçekden bir sorun varsa hatsan o sorunu bedava yapacaktır bundan hiç kuşkunuz olmasın.bu sitede daha geçen gün bir arkadaşımız a sıfır webley gönderdi hatsan bunun gibi bir sürü oldu :) ben burda 4 tane ciddi sorun göremedim abi yaptığınız açıklamalar sonucunda saygılar

• Evet sideprensi07 , sanırım dediğin gibi uğraşmıyım ben bununla tüfeği iade edip başka bir model seçmeğe çalışayım eniyisi.... Açıklamaların için teşekkürler...

Mete ÇETİN

HATSAN Mod:140 - OPTİMA 3-9x44E

• abi son bir şey daha yapın olmaz ise öyle iade edin.benim küçük hedeflerde yaptığım atışlar genelde şöyle.sağ yanağımı dipciğe iyice yapıştırıyorum bir nevi siper alıyorum ilk gördüğüm şey gez dir burda.gezden baktığımda arpaçığın yarısının yarısını görüyorum çok az görüyorum,buna nefes kontrolunüde eklersek vurma olasılığım çok daha yüksek oluyor.ben hep böyle atış yapıyorum küçük hedefler için uzak mesafelere.

• bir tüfek doğru düzgün atış yapmıyorsa doğru düzgün atış yapmıyor demektir bunu anlamak için illede nam salmış prof olmaya gerek yoktur gez göz arpacık tetik düşür mermi hedefte deilse sorun silahtadır bu kadar sayın arkadaşlar.

Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

• bir tüfek doğru düzgün atış yapmıyorsa doğru düzgün atış yapmıyor demektir bunu anlamak için illede nam salmış prof olmaya gerek yoktur gez göz arpacık tetik düşür mermi hedefte deilse sorun silahtadır bu kadar sayın arkadaşlar.

gez göz arçacık tetik düşürme) buna uygun atış pozizyonu ve doğru nefes alıp vermeyide eklersek işte o zaman tüfekde bir sorun vardır ;tese;kkur saygılar ^^

• bunları herkes düşünüyodur zaten ve tatbik ediyodur kımse rahat olmadığı bi pozisyonda tetik çekmez poligonda atışa gittiğimizde soyunanlar bile var soyunduklarında ben güreşicekler sandım meğer atış yapıcaklarmış.

• hayır pantolon kalıyor montu kazağı kravatı çıkarıyorlar

• bana göre atış yapmak saçma namludan değil benim gönlümden beynimden çıkıyomuş gibi kendimi saçma gibi saçmayı kontrol edicekmiş gibi hissediyorum o kadar konsantrasyonmu ne dir nasıl yazılır ne bilim öle dikkat ediyorum zaman duruyomuş gibi hissediyorum ve acele edersen hüsran oluyo zaten benim mod 125 ile dürbünle arada bir saçma sığıcak kadar boşlulkla iki saçmayı yanyana 50 mt de saplıyorum şişe zaten sanki beyin gücüyle kırılıyo gibi her atışda maşşallah kimse hatsana laf etmesin ben her zamn arkasındayım ve isteyen olursa buluşalım deneyelim bu arada ben japon veya çinlide dğilim :)

• bende istanbuldayım sizin 50 metrede 2 pelleti nasıl yan yana hatsan ile koyduğunuzu çok merak ediyorum bi gün buluşalım

• bende istanbuldayım sizin 50 metrede 2 pelleti nasıl yan yana hatsan ile koyduğunuzu çok merak ediyorum bi gün buluşalım hw 97 yada 77 de 50 metre grup arası 2.5 cm dir demekki sizin deyiminiz ile hatsan bu silahlardan üstün.

• arkadaşım hw97 50 metrede senin bahseddiğin gibi grup yapıyor ise ben 2.5cm lik grubu 100 liralık tüfeklede yapıyorum.ama ben hw97 ile daha güzel grupmanlar yapabileceğini ve daha istikrarlı atışlar yapabileceği taraftarıyım :)

• en iyi cevabı gel abi buluşalım ozaman alırsın hem benim bir çayımı içersin hemde komşunun bacasına iki delik daha açarız 50 mt oldugunuda 5 bina ötede ondan tahmin ediyorum abi olay kullanmakda ben demiyom usta bi atıcıyım ama kuş lastiği bile benim elimde senin hw n gibi iş görür:) bilmiyorum belkide benim 125 kalite cıkmışdır ama mod 70 dede aynı idi

• abi kuş lastiği nasıl hw gibi iş görüyor 60 metrede 1.5 luk içi su dolu pete attımmı delip geçiyor üstelik güçten ziyade hw lerin en büyük özelliği 1.planda isabettir 2.planda güçtür ama neyse bunları buluşup atışıp görürüz bakalım benim hw mi üstün senin mod 125 mi hem hangisi üstünse forumda ilan ederiz 125 üstünse hw alıp okadar fazla para vermeye gerek olmadığınıda vatandaş anlamış olur saygılar.

• kuş lastiği bir benzetme olarak kullandım hiç tüfekle lastik bir olurmu hw ye laf yok saten 1ooo ytl yede öle mal olur ama 250 ytl yede böle mallar oluyo yani adam tüfekle nişan almayı bilmiyosa istersen bazuka ver yine vuramaz mengene gibi bişiye sıkıştırıcan sabitlicen atış yapıcan ozaman işde belli olur gurup her ne kadarda olsa insansın bir mengene gibi tüfeği hep aynı yere sabit tutamazsın yani bu olay denge işi sabır işi demek istediğim acele edersen hw 100 le bile isabetli atamazsın
    ama arkadaşım samimi sölüyorum
    ben komşunun borusuna isteğim yerine saçmayı konduruyorum
    buluşma olayına da he derim artı toplanıp güzel bir buluşmaya tam evet derim açık bir arazi felan hesabı
    malum havalarda ısındı tanışmak mangal yapmak atış yapmak ve ömrümüzde göremediğimiz sahip olamıcamız kendim için sölüyom hw lerinizi de görmüş olurduk yarın ben allah izin verirse çatalcaya gidicem ailecek 2 koca poşet soda şişeside topladım şimdiden hadi hayırlı atışlar işde ozaman burada delikanlı gibi üfeği ya överim yada söverim yarın tam anlamıyla deniyecem tüfeğimi şişeleri tek atışda vurmazda beni ikiletirse her şeyi samimi olarak anlatıcam burada ya sans derim baca olayına yada harbiden de adamlar yapmış derim.

• meseduzu bende çok merak ettim sizin hatsanı cevapları merakla bekliyorum belki bi türk yapımı tüfek alman yapımından daha iyi çıkar bellimi olur saygılarımla

• hehe bende merak ediyorum meşedüzü kuş lastiği ile yarışacakmış benle mod 125 e bile gerek duymuyor elbet vardır bi bildiği ne diyim.

• ne yarışı arkadaşım sadece deneme yapıcaz o kadar onuda nerden cıkardın birde kuş lastiği diye benzetme yaptıgımı dandik bir silah niyetine ifade ettiğimi söledim ama anlaşılan sen kuş lastiğine fena takıldın istersen sana bir tane yapayım yollim imzana onuda yazarsın :) abi okadar tüfek eskitmişsin bir mod 125 denememişsin ya nasıl iş anlamadım hiç kullanmadınmı peki denemedinmi atış bile yapmadınmı ben hw kullanmadım sadece iki marka oda hatsan kral başka kullanmadım ama isterim görmeyi denemeyi