Arkadaşlar,2 ay önce almış olduğum Hatsan Mod 125 i , Mod 140 ile değiştirdim.Neden diye sorarsanız,görünüş açısından ve Mod 125 göre daha yumuşak kullanımı olduğunu sandığım için.Yanındaki Dürbün 3-9 x 42E Işıklı Optima dürbün.Mod 125 in dürbününden daha iri ve lensler daha parlak gibi. Fiyatını merak ediyorsanız hemen söyliyim 275 ila 350 YTL arasında satıyorlar.Standart bir fiyat yok yani.Kim ne tutturursa.Eğer almayı düşünürseniz pazarlığınızı yapın.Ama gelelim esas konuya.Bu tüfekte bariz 4 tane hata tespit ettim.Sanki Hatsan bunu imalatını apar topar yapmış ve piyasaya sürmüş gibi geldi bana.Sanırım ciddi bir testten geçmemiş.Ve ciddi sandığımız bir firma için bu hatalarda ciddi.Hatalar Şunlar:
1-Tetik her zamanki gibi PLASTİK . (Hadi bunu geçtik )
2-Dürbünü taktığınız zaman kafa çapı Ø54 mm olduğundan,gelip Gezin üstüne oturuyor.Dolayısıyla dürbünü daha fazla geriye alamıyorsunuz.Alamadığınız için,dürbün stopuna dayıyamıyorsunuz.Bu durumda ortaya ne iş çıkıyor,bir stoplayıcı parça imalatı oluşturma gereği çıkıyor.Hadi bunuda yaptık diyelim.
3-Dürbün Tahtit parçası imalatı gerekliyor.(yukarıda bahsi geçti)
4-İşte esas sorun:GEZ AYARI: Çeşitli metrajlarda atış yaptıktan sonra saçmanın hep yukarıdan gittiğini gördüm.Gezi min.ayarına kadar indirmeme rağmen 50 mt.de halen saçma 40-50 cm yukarıdan gittiğini gördüm.Yani arkadaşlar,silah istenen hedefi vurmuyor.Peki ne yapmak lazım.Gezi söküp yeniden rektifiye etmek lazım.Şimdilik bununla uğraşıyorum.Aldığım neticeye göre sizleri bilgilendireceğim.Bu arada Hatsan bu ürününle utanmışmıdır acaba.
Bu arada birkaçta resim ilave ettim.
Kalın Sağlıcakla,
Mete ÇETİN