Tüfeğin kalitesi nasıl bilmem ama fiyat ve kalite artışı ile ters yönlü gitmesi gereken diğer bir ibre maalesef tam tersi yönde ilerlemekte.Acaba bunun sonu nereye varacak Biraz bakalım isterseniz..
Hatsan mod 33= 2.6 kg mod 35,55,60,70,75 vs= 3 kg mod 125= 3.65 kg mod 125 th =3,8 kg md 135= 4 kg
ve işte 155 torpedo da bu eğriyi bozmayarak 4.6 kg olarak karşımızda.
Burada hatsanın bilimsel araştırma yapmadan klasik yöntemlerle salt güç artışına yöneldiği sonucundan başka bir noktaya varmak zor gibi gözüküyor.Dolayısıyla elde edilen güç yanına yüzlerce gram ağırlık da ekleniyor,ayrıca üretilen bu güç kontrol edilemiyor.Bence bundan sonra farklı bir teknik,yöntem kullanmayacaklarsa başka bir model yaylı-pistonlu tüfek üretmelerine kesinlikle gerek yok..Tamam ithal markaların da magnum sınıfı tüfekleri 3,5 kg civarında ancak belirli bir ağırlıktan sonra eklenen 100 gr. bile çok fazla gelebiliyor;özellikle benim gibi tüfek elinde saatlerce dolaşmayı seven kullanıcılar için.Şimdi ben buna birde güzel bir dürbün eklesem + dampa ayak.Alın size 5.5 kg 'a yaklaşmış bir ağırlık.Ee o zaman ben tüfeği taşıdım diyelimde yürüyüş sonuda beni kim taşıyacak,eğer tüfeğin kutusundan bu işle görevlendirilmiş bir eleman da çıkıyorsa o zaman sözüm yok saygılar..
ilkokulda öğretmenimin söylediği şu söz hala aklımdan çıkmaz.'' çocuklar , bir inek yavru yaptığı zaman bunu her gün iki sefer kaldırıp indirseniz buna devam etseniz ,inek olarak büyüdüğündede kaldırabilirsiniz .çünkü antremanlısınız .ama normalde ineği kimse kaldıramaz.''
şimdi sizde ağırlık sırasıyla hatsanları yazmışsınız .demekki hafifinden kullanmaya başlıcaksınız. ağıra doğru gittiğinizde ,rambo gibi kas olunca tüfek size kuş gibi gelecek. yani siz hemen mod 33 ten başlayın bence