Herkese merhaba.
Bir grup arkadaşım ile mızrak kullanımına ve yapımına merak sardık. Demirci bir abimizden yardım alarak bu işe girişmeyi planlıyoruz. Mızraklar hakkında bilgimiz çok az ve internetteki mevcut bilgiler de kısıtlı. Forumda bizim gibi ilgilileri olup bilgilerini paylaşacak kişilere ihtiyacım var. Konu mızrağı fırlatmak olunca işin içine ağırlıklar ve denge gibi bazı konular giriyor haliyle... Mızrak ucunun ve gövdenin uzunlukları, ağırlıkları, bunların dengeleri ve kullanılmazsı gereken materyaller hakkında bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çok mutlu olacağım.
Mızrak yapımı hakkında.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Cold steel Busman bıçak aynı zamanda mızrak ucu olarak kullanılıyor. Demirciye yaptırabilirsiniz ya da yakında ascim markete gelir oradan alabilirsiniz. http://www.coldsteel.com/Product/BUSHMA…MAN_SERIES.aspx http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/c…bedeva-77030686
-
Demirciye yaptırmayı planlıyorum. Boyut ve ağırlık bakımından fikir sahibi olmamı sağladı. Teşekkürler cevabın için. İlgili ve bilgililer varsa yeni cevapları da bekliyorum.
-
Anadoluda kullanılan tahra ya da tağra denilen bir alet var demirciler bilir, tahra şeklinde yapıp ucunu yuvarlak değilde bıçak gibi sivri yaptır. Zaten bushman tahradan kopyalanmış gibi.
-
benzer şekilde iki adet mızrağım var, onları sadece fırlatma için kullanıyoruz. Fikriniz doğru.
-
benzer şekilde iki adet mızrağım var, onları sadece fırlatma için kullanıyoruz. Fikriniz doğru.
merhabalar 2 adet mızrak edinmişiniz, bunları nasıl temin ettiniz acaba?
Şahsen fırlatma bıçaklarıyla idare ediyorum ama hedefe takla atarak gitmeleri sebebiyle ancak belli mesafeden hedefe saplanabiliyor o yüzden kısa mızrak (cirit) ilgimi çekiyor bir yada daha fazla edinmeyi planlıyorum. -
mızrak ile bu kadar alakalı olunacağını tahmin etmezdim
eskiye dönüş var galiba
-
valla bende ürktüm biraz meğer ne kadar ilgi duyan varmış bende yapıp denemeyi düşünüyorumda deneme yaparken elimde mızrakla ekip gelip beni görürse mızrağı nasıl açıklarım bilemem .
Kürdan memur bey şeyapcaktıkda , şey oluverdi. Keh küh -
ekip deki amcalar abiler gayet rahat. Dur hemşerim sen yorulma biz o kürdanı değerlendiririz senin üzerinde deyip...
Ya da ahanda Camoka gelmiş atıl kurt diyerek şeyaparlarsa??? -
valla bende ürktüm biraz meğer ne kadar ilgi duyan varmış bende yapıp denemeyi düşünüyorumda deneme yaparken elimde mızrakla ekip gelip beni görürse mızrağı nasıl açıklarım bilemem .
Kürdan memur bey şeyapcaktıkda , şey oluverdi. Keh kühmevzuattaki yeri ne acaba ..
ama modern zamanın insanında mızrağı atmak için lazım olan kaslar yoktur abi, yaşam tarzımız malum
-
oyucu alet olmasın??? Hani kesici delici bağlamında
-
O değil Ferhat düşünsene çıkmışız hepimiz elimizde 2 metre mızraklar üst baş zırh filan yuzüklerin efendisi filminden fırlamış gibi. Ekip geçerken bizi görüyor.. Muhabbete bak o ekibin yerinde olmak istemem doğrusu.
Adamlar toplu halisinasyon gördüklerini zannederler -
:))
genelde takviye kuvvet isterler ya telsizden..
bizim ekip direk ambulans ister artık kendilerine -
Aha süper muhabbet Muhteşem yüzyılda figuranız da sahne çalışıyoduk deriz. Memur beyler fotoğraf bile çektirir
-
Çevik kuvvet geliyormuş meğerse , toma moma .
Bir hüzel dayak yedikten sonra Sonumuz galiba beyaz gömlekle Napolyonların, Sezarların, yanı 4-5 napolyon , 2-3 sezar araya birde hitler filan alırız tam olur. -
valla Arda kamera şart ozaman
-
Emir abi ayarlanır o da ufak bi handycam falan
-
aynı mesajı iki defa atmışım
-
Aha süper muhabbet Muhteşem yüzyılda figuranız da sahne çalışıyoduk deriz. Memur beyler fotoğraf bile çektirir
gel Arda, çek bi sandalye .. mızraklardan girdik bugün
- Kardeş 3 çay daha getirsene buraya :)) biri açık olsun
..
Çevik kuvvet geliyormuş meğerse , toma moma .
yok be abi,
gelirmi yoksa.. ama mızrağı tomanın hortum ucuna tıkayabilirsek bişey yapamazlar -
yalnız mırak atmada maharet ister Ferhatın dediği gibi hem kas hem teknik ister nerde bizde o teknik birfırlatırız mızrak 2 adım öteyi dürterde sopanın arkası gelir bizi öper
-