Arkadaşlar optiklere biraz yabancıyım 50-60 Atış yaptıktan sonra sol gözüm yaklaşık 7-8 saat hafif bulanık görüyor. Bu normalmi? ( atışta sağ gözü kullanıyorum)
Dürbün göz bozarmı ???
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
6 senedir kullaniyorum durbun ama bozmadi.
Sizin sol gozunuzde problem olabilir bi doktora gidin gecmis olsun -
Kullandığınız dürbün nedir ?
-
Stoeger 4*32 yaziyor imzasinda serdar abi
-
Dürbün kulanana kadar bi sıkıntı yoktu. dürbüne baktığım göz değil diğeri 50-60 atıştan sonra bulanıklaşıyor. Üstelik solu kapatıyorum atış yaparken. 7-8 saat sonra kendiliğinden normale dönüyor.
-
Gözünüzü çok sıkıyorsanız ondan olabilir gibi geldi ama sağlığın şakası olmaz dürbünle alakası olsada olmasada sağlık şansa gelmez abi
-
Parallaks ayarlı dürbünler genelde gözdeki kusurlarida yok eder , ama sadece dürbün kullanırken . Açıklamak gerekirse kullanılan optik kaliteli ise , gözlük kullanıyor olsanız bile dürbün kullanırken cogu zaman gözlüğe ihtiyac duymazsınız.. Bu kişiden kişiye değişebilir ..
Diğer bir durumda kullandığınız optik kaliteli degilse , netleme yapamıyorsanız , hedefi görmek icin gözlerinizi fazla yoruyorsaniz bahsettiginiz olay yaşanabilir , zamanında benimde basıma gelmişti . -
Birde ''HAKİM GÖZ'' olayı aklıma geldi dürbün kullanırken etkisi olabilir mi acaba ?
-
Diğer gözünüzü kapatmadan atış yapmaya alışmayı deneyebilirsiniz.
-
Cevaplar için teşekkürler
Muhtemelen 10 metre gibi yakın bir mesafede kullandığımdan göz yoruldu. Bugün atış yapmadım hiç bi sorun yok. 10 metrede paralaxı da tam mana ile kullanamıyorum. Sakat bi mesafe. Sol açıkken atmayı deneyeceğim. Bu arada hakim göz sağ. -
cok kaliteli ince ayar yapabilen paralaxlı bi dürbünle benımde gözüm ağrımıstı gözlük kullanıyorum o yüzden fazla gelmişti büyük ihtimal gözde hafif bi bozukluk olabilir burada her 2 gözle atmakyı deneyin ben sol gözümü kapatamıyorum hakim göz sağ 2 si acık atıyorum göz gez ile bile
-
Vallah dandik dürbünden bakmak gözü bozar mı bilmem ama sinir bozduğu kesin:D nikuladan hawkeye geçmiş biri olarak. 144p den 1440 p ultra hdye geçmiş gibi oldum.Bu arada alt kalite dürbünler gözü bozmaz yorar diye biliyorum
-
İlk kullanımlarda bu sorunla karşılaştım, sonradan herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
-
Konu biraz eskimiş ancak konu ile alakalı bildiklerimi paylaşmak istedim.Uzun süre dürbünden bakmak gözü bozar mı bozmaz mı bilmiyorum ancak ırak'daki amerikan askerleri keskin nişancı tüfeğinin başında dürbüne 30 ile 40 dakikadan fazla bakılmamasını,gerekiyorsa bir süre gözü dinlendirdikten sonra kesme işlemine devam edilmesi gerektiğini öğütlerler.
-
Vallah dandik dürbünden bakmak gözü bozar mı bilmem ama sinir bozduğu kesin:D nikuladan hawkeye geçmiş biri olarak. 144p den 1440 p ultra hdye geçmiş gibi oldum.Bu arada alt kalite dürbünler gözü bozmaz yorar diye biliyorum
.......