Öncelikle forumdaki tüm arkadaşlara hayırlı haftalar diliyorum. Bu forumda ilk konu açışım, umarım yanlış başlık altına açmamışımdır.Evvelki hafta satınaldığım ve ilk pcp tecrübem olan AA510'umla dün yaptığım atışlarda, 200-130 bar arası atışlarımda arasında tutarsızlık sezdim. Tüfekte Altaros regülatör mevcut. Bu sabah atışlar arasındaki farkı daha net bir şekilde görmek için 50 metrede 10 arlı gelişigüzel grupmanlar yaptım. Ve sonuç:
[Resim Engellendi: http://i43.tinypic.com/2mcfsjb.jpg]
Hedef: 50 metre
4X10 toplam 40 atış
Tüfek tam güçte.
Sağdan sola 10 arlı grupman.
İlk 10 lu 190 bar civarı (dolum tüpünde hava azalmış, 190-195 arası basabildi, yani 200 basamadım)
Son 10 lu 140 bar civarı
Kartonda yukarıda görülen siyah noktaları hedefledim.
Vuruş noktası başlangıçta sert bir şekilde yükseliyor, eğri olarak düşünülürse eğim sola doğru yatay seyir izleyip atışlar stabilite kazanıyor. Zira bu hedeften sonra başka bir hedefte başka bir 10 lu grupman denemesi yaptım, resimdeki 4. son grupmanla aşağı yukarı aynı seyirde idi. Elimde chrono olmadığından atış hızını ölçemiyorum. Öğrendiğim kadarıyla regülatör ile ile tam güçte 950 fps atış yapıyor.
Bu grupmanı 50 stabil atış haline getirmek için regülatör ayarı ile oynamak mı gerek, veya güç ayarlarını 200-130 bar arası deneme yanılma ile ters orantılı olarak (200 barda gücü kısarak, 150 bara inerken tam güce doğru) sürekli değiştirmek mi gerek, ama bu sonuncuyu yapacaksam regülatörden ne anladım
Forumdan bir kardeşim gerçi telefonda dün yardımcı oldu sağolsun ancak bu sonuçları yeni elde ettiğim için forumda da paylaşmak istedim.
Saygılarımla..