Shinai ve ken görüyorum uzakdoğu sporlarıyla da ilgilisiniz galiba.
Koleksiyonum
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
harika bir koleksiyon ,Metehan görmedi galiba yay arıyordu,ilgisini çekecektir.
-
Shinai ve ken görüyorum uzakdoğu sporlarıyla da ilgilisiniz galiba.
evet bayağı bi uğraştım bütün çeşitleriyle hocalık ve hakemlik derecesine geldik fakat iş sebebiyle resmileştiremedik
-
satılamayacak kadar güzeller ya
-
sanırım siz doyum noktasına ulaştınız artık eskisi kadar ilgi çekici gelmiyor bir nevi artık emekli oldunuz sorduğum iki bıçak satılıklar arasındamı
-
sanırım siz doyum noktasına ulaştınız artık eskisi kadar ilgi çekici gelmiyor bir nevi artık emekli oldunuz sorduğum iki bıçak satılıklar arasındamıa
aynen öyle sordukların yumruk içi olanlarmı?
-
1 yumruk içi olan bide atma bıçağı özellikle atma bıçağına hayran kaldım
-
O kadar guzel bir set ki offf be ....yanimda tasidigim dediginiz sette silahta var.onu niye tasiyorsunuz abi
-
Resimde kasatura görüyorum. Çok güzel bıçaklarınız var, İmrendim açıkçası. Ben de bıçak koleksiyonu yapıyorum diyordum, sizin bıçakları gördükten sonra bir daha asla demeyeceğim.
-
Yalnız, bu koleksiyona bir tane damascus çok yakışır Bulursam bir tane de ben alacağım.
-
Yalnız, bu koleksiyona bir tane damascus çok yakışır Bulursam bir tane de ben alacağım.
evet bende bunları elden çıkarırsam bazılarını damascus düşünüyorum teşekkürler
-
-
o en soldaki bıçak beni ayrı bi cezbetti
-
gerber güzeldir
-
Damascus yapımı bıçak var mı ? O çeliğin formülünün kayıp olduğunu görmüştüm biyerde doğrumu bilemem tabi
-
Damascus yapanlar var, türkiyede bile var ustaları fakat fazla bilinmiyorlar..
-
Abi çok iyi ya
-
kütahyaya yolumu düşürcem bu gidişle
-
bahsettiğiniz damascus osmanlının haclıların kalkanlarını ikiye böldğü damascus sa o 500 küsür kat çelikten bahsediyorlar onu yapan yok şuan yapılanlarla osmanlının kullandığınıın arasında çok fark var
-
bahsettiğiniz damascus osmanlının haclıların kalkanlarını ikiye böldğü damascus sa o 500 küsür kat çelikten bahsediyorlar onu yapan yok şuan yapılanlarla osmanlının kullandığınıın arasında çok fark var
Bahsedilen o, ancak dediğiniz gibi aralarında dağlar kadar fark var. Gerçek bir dımışkı osmanlı bıçağı çok yüksek fiyatlara satılabilir çünkü emek çok fazla. O zamanlar bir osmanlı yayına verilen altınlarla bu gün bir ev alınabiliyorsa, dımışkı kılıcın fiyatı kim bilir nasıl yüksektir. Bizim kanunlar yurt dışındaki gibi bize serbestlik vermiyor, imalatçının zanaatinin yok olmasına neden oluyor, biz de yurt dışında yapılan ürünlere ve onlara sahip olanlara gıpta ediyoruz. Bıçak ustaları hazırda bekliyor yeniden eski sanatları canlandırmak için ama kanun maalesef izin vermiyor. Kanun koyanlar tehlikeli diye yasaklamış ancak bazı şeyleri atlamışlar: niyeti bozuk olan biri bırakın ateşli-ateşsiz silahla adam öldürmeyi, elindeki tenis raketiyle ya da vazoyla bile adam öldürebilir. Kanunlar değişse eminim ki yurt dışında yapılan ürünlerin çok daha kalitelisine çok daha ucuza sahip olunabilir kanaatindeyim. İnşallah bir gün bize ait olan bu sanat hak ettiği gibi serbestçe yükselir ve hak ettiği yere gelir. Ne diyelim: inşallah.
-