Yeni aldığım AT44' ü kaç metrede sıfırlamalıyım?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Nacizane kendi fikrim, yeni başlıyorsan 10 metrede ustayım diyorsan 30 metre yada yeteneğine ne kadar güveniyorsan kendin ayarlarsın bu mesafeyi ama 1000fsp güçte maksimum 35 metre kullanmak normaldir diye düşünüyorum. Sonuç itibariyle ateşli bir silah değil kullandıklarımız.

• mesafe hesabı formülü: mesafe = ((hedefin cm cinsinden boyu/100) / mil dot nokta sayısı) * 1000 (metrik ölçüm için kullanılan formül) hesabın açılımı mesafe = ((10/100) /3) * 1000 = 33,33 metre
    bu hasabı 24X zoomla yapıyorum mesafeyi metreyle ölçtüm ve 33 metre çıktı sonrasına formülü hesaba entegre edince formülün gerçekliği meydana çıktı. Bu arada dürbün mildot hesabı her dürbünde farklılık gösterir. Dürbün kullanma kılavuzunda hesabın yapılacağı bilgileri mevcuttur. Herkese saygılar.

• Verdiğiniz bilgiler için sağolun. At 44'le maksimum etkili kaç metreye kadar atabilirim. Dediğiniz gibi 30 metrede tüfeği sıfırladım. 80 metreye 190-110 bar arası attığımda hedefin neresine nişan almalıyım?

• Etkiden kasıt teneke delmek istiyorsan 130 hatta 150 metreye kadar rahatlıkla deler ama amacın canlıya atmaksa sadece sincaplara attım onun sebebi ise yeni yaptığımız evi kemirmeleriydi, üzülerek attım ama başka çarem kalmadı, öncelikle bunu belirteyim. etkili mesafesine gelince 60 metreden vurduğum var etkiden kasıt delip geçmedi daha doğrusu ben kafasına attım ki hayvan can çekişmesin diye. Kafatasını parçalıyor Neden 60 metreden attım, onuda açıklayayım kurnaz hayvanlar ve tüfeği görünce kaçıyorlar.100 metreye kadar gayet etkili olacağını sanıyorum bu tüfeğin canlılar için. Senin tüfeğine gelelim şimdi. kullandığın at44-10 calibresini nedir yada şöyle söyleyeyim 5.5 tan 0,22 kalibreden anlatayım. Kullandığın paletin ağırlığınında etkisi var. Bu arada chairgun programını daha hiç kullanmadım ve kullanmayı da ne yalan söyleyeyim bilmem. Benim kendi tecrübelerime dayanarak anlatayım sana. Attığın hedef diyelim ki 2,5 litrelik bir kola şişesi ve vuracağımız yerde tam merkezi olsun. Gamo pro hunter 5,5 kullandığım palet diyelim. Dürbününün moa yada clikleriyle oynamayacaksak sadece 30 metreye ayarladığımız sabitleme ile atış yapacak olursak 75 metreye 0 derece ile yani paralel bir atış yapacaksak direk karşıya, dürbün montaj bacağı namlu yükseklik 2 cm den takbiri 2 mildot aşağıdan nişan alacaksın 10 x zoomla. Buda kola şişesinin nişan aldığımız noktası tam ortası kabul edildiği taktirde kapak ağzı gibi bir yere nişan almış olacağız. Yani -2 mildottan vuracağımız hedefin tam ortasına getireceğiz ve atış yapılacak. Atış yaptığın yerde rüzgarla hareket eden yaprak, kağıt parçası, bez yada başka birşey varsa bunlarda atışa entegre edilmeli. Rüzgarın şiddeti, yağmur varsa göz kararı 0,75 yada 1 mildot daha yukarı rüzgar hızı 25 m/sn +0,50 mildot ters istikameti gibi. 190 ile 160 bar arası bu dediğimi yapacaksın 160 140 bar arası 0,50 mildot yukarı kaldırırsan aynı atışı yapmış olursun 140 ila 110 bar arası ise yine 0,50 mildot kaldırırsın hedefi vurmuş olursun. Bu arada hedefe atış yapacağın zaman göz seyirme açına dikkat et ve atış yapacağın zaman dürbün bakış açın doğru olsun. Doğrudan kasıt dürbüne baktığın zaman 4 kenarında da dolunay yani yarım ay görüntüsü olmayacak, tam net görüş elde edeceksin, eğer ki dolunay görüntüsü oluşmuşsa bir kenarında, hangi kenarsa o kenara doğru milimetrik şekilde kay ki atış pozisyonun doğru olsun.Net görüntüyü yakala, Tetik düşürmeye de dikkat et, silahın sarsılmasın onun dışında vuramayacağın hiçbir sinek dahil yok :) Bu arada anlatıklarımda yanlışlık varsa beni düzeltin arkadaşlar sonuç itibariyle an itibariyle atış yapıp yazmadım, yaptığım atışlardan esinlenerek yaptığım hesaplamalar doğrultusunda arkadaşıma bilgi verdim, %95 vuracağını biliyorum ama genede yanlışım varsa düzeltin beni arkadaşlar ki arkadaşımıza yanlış bilgi vermeyeyim. Herkese saygılar. Bu arada silah kazaları var mutlu sonla biten, çok komikti paylaşmak istedim. http://www.youtube.com/watch?v=TQli2IQCc_M Not: Hedefi vurmazsa yarım mildot daha kaldırılır, geç oldu uyuyacaktım hata yapmış olabilirim diye düşündüm ve bunu eklemek istedim. Teşekkürler

Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen serki66: eğlenceli bir video gördüm onu koymak istedim onun dışında birde küçük bir hesap hatasına mahal vermek istemedim. (6 Ocak 2014 00:32).