Arkadaşlar selamlar 2 gündür forumda ki bütün sayfaları okudum neredeyse bir pcp tüfek almaya niyetlendim ve fikirlerinizi almak isterim. daha önce hiç havalı tüfek kullanmadım. çocukluğumdan beri çifte-poze tüfeklerle ava çıkmışlığım vardır. okuduğum kadarıyla bahsettiğiniz menziller, ağırlık ve tepme kuvvetleri beni pek ilgilendirmiyor. amacım yeri geldiğinde 40-50 metre civarı bir şeyler patlatmak veya tavşan, su tavuğu vs. vurmak. yani çoğunlukla göz gez arpacık kullanacağım. kuvvetli olması için 6.35 düşünüyorum( sapancada ördek denk gelirse inmesi lazım), ama bt65, galatian ve amansızca önerdiğiniz için at44 long arasında kaldım. bu arada pompa ve scuba konusu da çok geniş. ben pompa ve yedek tüp almayı düşündüm. av/piknik öncesi evde doldururum 2-3 tüpümü, ertesi gün bakarım dalgama. zaten av tüfeğiyle fişek olmuş 20 tl siz 50-100 atışlardan bahsediyorsunuz...
sizce bu tüfekler benim küçük av ihtiyacımı görür mü? bahsettiğim modellerden hangisini tavsiye edersiniz?
Her türlü yorumunuz çok kıymetli olacaktır, bu bahaneyle girersem bu işin içine uzun menzilli sportif atıcılık için ikinci bir tüfek setup'ı kurmam gerektiğini hissediyorum
Şimdiden emeğinize teşekkürler...