merhaba abilerim.
bana nikula gibi basit olmayan dürbün markaları önerebilirmisiniz.havalı tüfekte kullanacağım.ayrıca dampa ayağımda var.
bunu yazma nedenim nikula dürbünümün(6x24|50) dampa ayak üstünde bile ayarının oynamasıdır.nikula dürbünü çıkarıp hatsanın verdiği optima dürbünü taktığımda ise herhangibir sorunum olmadı.
dürbün markaları
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
mesela taskonun 6x24-40 ı iyimidir
-
6-24 büyütmeli ağır bir dürbün yerine yaylı için 3-9 büyütmeli kaliteli bir dürbün tavsiye ederim. Çok tepmeyen orta güçte bir tüfekse 4-16 ya kadar seçilebilir ama Hawke, Nikko, Gamo gibi markalardan tercih etmekte fayda var. Büyütme oranı yanıltmasın, net görüntüsü olan düşük büyütmeli bir dürbün daha çok tat verebilir.
-
3-9x32 32 mercak capı olcusunu gecmeyın yaylılarda fazlası hem gereksız hem durbune zarar....dampa ayagınız ve doğru montaj ıle optıma nıkula bıle uzun süre yeterli gelir...gamonun yaylılara özel dürbunlerı var dıye duydum onada bakın birde illada buyuk dersenız max sınır ön mercek capı 40 olandır...32 ıdeal olanı
-
abilerim cevaplarınız için teşekkür ederim.tüfeğim mod 85 sniper.tepmesi hakkında şöyle bir gözllem yaptım.dampa ayağı tüfekteki dürbün kızağına stoperden yarım cm ileriye sabitledim ve 200 atış sonra dampa ayak hala sabitlediğim yerden milim kaymamış.dediğiniz gibi yaylılarda 32-44 cm ön mercekli dürbünler kullanılmalıymış.ben hatsanın verdiği 3x9-32 dürbünde rahat edemedim.bana büyütmesi yeterli gelmedi.sanırım tercihim 16 kat büyütmeli dürbünler olacak.ön mercek olarakta bulursam 32 cm olacak.
-
Hawke deneyin.
-
Sitede sonsamuray nickli arkadaş s510 üzerindeki hawke dürbünü satıyor. 4-16x44 olması lazımdı. Fiyatıda 400tl yalnız herhalde dürbünün fiyatı böylece silahı geçmiş olacak. Şu ds varki dürbün bir kez alınır + satmak istersen herzaman hawke'nin alıcısı vardır.
-
Gamoyu da es geçmeyin derim. İki markanın da birçok çeşidini kullandım, gamo hiçbir açıdan geri kalmaz.