12 Şubat günü Cabelas'tan sipariş ettiğim Primos Group Therapy Bench Anchor Rest ürünüm Cabelas'ın DHL Express ile olan anlaşması ile kargo ücreti olmadan yollandı ve ürün 2 günde İstanbul'a geldi..Ürün ülkemize gelince DHL müşteri hizmetleri iletişime geçerek ilk etapta gümrük memurunun ürünün üzerinde yer alan fiyata inanmadığını ödeme bilgilerini göndermemi rica ettiler hali hazırda mail ile ödeme sayfasını gönderip beklemeye başladık DHL gönderinin muafiyet kapsamında değerlendirmesi için kendi gümrük departmanıyla başvuru yapmış ve reddedilmiş yaklaşık bir haftadır beklerken kötü haber dün geldi gümrük memuru ürünü ticari değerlendirerek firma sahibi olursam ithal edebilirmişim..Gümrük forumlarında yaptığım araştırmalarda gümrük fasıllarına göre silah namlusu,şarjör,fişek ve silaha ait materyalleri kapsayan bir durum söz konusu bunların dışında kalanlar için muafiyet geçerli ayrıca dahili numaralarından ne kadar çabaladıysam DHL'nin antrepolarında gümrük kontrolü işlemini gerçekleştiren muayene memuruna ulaşamadım..
Gönderi Dtp şeklinde olduğu için gümrük masrafı oluşursa gönderen firma üstleniyor bu masrafları fakat gönderi muafiyet kapsamında değerlendirilmediği için işgüzar memurun keyfi kararı neticesiyle ürünü geri göndermekten başka çare kalmadı..Durumu DHL müşteri hizmetleri ve Gümrük departmanlarıyla uzunca tartıştım sözde uzman gümrük danışmanlığı ve ekibi olduklarını iddia ediyorlar bununla ilgili olarak taşıdıkları ürünlerin kapsamlarını ve değerlendirmelerini yapmaktan bi haber bir firma gönderilerinizin işgüzar memurların kucaklarına atılıveriyor adeta..DHL'yi arayarak Yenibosna'daki merkezlerine gelerek görüşmeyi ve o muayene memuruyla yüzyüze görüşmek istediğimi söyledim bana memurla görüşmenin imkansız olduğunu söylediler..Gönderiyi bu şekilde almanın imkansız olup ya gümrüğe terketmemi yada geri yollamam tavsiye edildi bunun üzerine kan beynime sıçrayınca çoban bile olamayacak bir muayene memurunun keyfi değerlendirmesi neticesinde bu ürünü gerekirse ABD'den geldiği yere hibe edeceğimi bu zihniyete sahip bir gümrük anlayışına toplu iğne bile terketmeyeceğimi söyleyerek görüşmeyi sonlandırdım..
DHL ile gelen gönderileriniz için dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum Qutdoor ve benzeri malzemeler olağan şekilde takılıyor bir başka arkadaşın paintball yeleğide kutusunda gun ibaresi var diye benim Benchrest'in kutusundada sırf gun yazıyor diye takıldığını öğrenmek ise sinir bozmaya yetiyor..