Diana Mod 350 Yiv-Set hattı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar geçtiğimiz hafta diana mod350 t-06 aldım, henüz pek fazla atış yapma fırsatı bulamadım, yaptığım atışlardada herhangi bir sorun gözlemlemedim yanlız aklıma takılan bir konu var,tüfeğin namlusunun pellet koyduğumuz kısmındaki yiv-set başlangıcında 1.5-2 santimlik bir kısımda setler biraz daha alçakmış gibi görünüyor daha sonra ise setler daha belirgin ve agresif yada en azından ışık vurduğunda bu kısım ve namlunun geri kalan kısmı arasında bir kot yada ton farkı göründüğünü söyleyebilirim,buna benzer set başlangıç farklarını çeşitli ateşli silahlarda görmüştüm ama havalı tüfeklerde böyle bir durumun olması normalmi? bana çeşitli mm kalınlıklarındaki saçma ve uzun tip mermiler için bırakılmış bir pay gibi gelsede emin değilim
    yiv hattı 8 adet yani namlu bildiğim kadarıyla almanya üretimi.Yabancı forumlarda konuyu araştırmama rağmen net bir bilgide edinemedim.

  • Diana namlulari almanya üretimi. Diana kendinimal ediyor.bildigim sey yiv setlerin yonu bircok silahin aksine tersi yonunde açılmış olmasi.ayrica yiv Setleri oldukca keskin haylara sahiptir . bu yuzden sert pelet sever.fielt target trophy 5.53 deneyin.bu yuzden dianaya koyulan sert ve kalibrasyonu kotu bir peleti bile baska silahlara oranla daha iyi atar.peleti keskin yiv setleriyle kendi kalibre eder.

    Steyr lg110 ft

    Nikko 10-50-60

    Huglu Px5 pro .22

    Vektoroptic 3-18-50

    Hw100s .177 (12fpe)

    Hw97k .177 (12fpe)

    Zoraki .177

  • Evet, yanlız benim merak ettiğim giriş kısmıyla daha sonraki kısım arasında görünen farkın normal olup olmadığı,yabancı kaynaklardada direkt bilgi bulamadım.

  • yivler oldukca belirgin dianalarda.sert bir peleti rahatca yuklemek icin girişteki yivlerin daha alçak olmasi gerektigini dusunuyorum.ayni durum yivli av tufeklerinde de olmali.

    Steyr lg110 ft

    Nikko 10-50-60

    Huglu Px5 pro .22

    Vektoroptic 3-18-50

    Hw100s .177 (12fpe)

    Hw97k .177 (12fpe)

    Zoraki .177

  • Daha önce 350 magnum kullanmıştım. Merakınızı giderir mi bilmem ya da siz okumasanız bile aynı soru aklına takılan bir başka arkadaşa fikir vermesi açısından Diana 350 magnumla ilgili olarak.

    1. Pelletin konulduğu namlu giriş kısmı pelletin girmesini kolaylaştırmak amacıyla açılı işlenmiş
    2. Pellet girişi yine yükleme kolaylığı açısından daha hafif yivlere sahip
    3. Transfer deliğinin karşısında yer alan o-ring t06 dahil uzun süredir tüm 350 magnumlarda kronik olarak alçak kalıyor, bu şekilde transfer deliği ve namlu o rigi birbirini tam olarak öpmediğinden hava kaçağı olabiliyor. Stabiliteye ve güce etki ediyor. Çözümü ise çok basit o ringin altına uygun ölçüde bir pul koyuyorsunuz sıkıntı kalmıyor. Yalnız pulun boyu abartılmamalı namlu eğilmesine kadar götürür. Kaçak olup olmadığını namlu o ringinin etrafındaki islenmeden görebilirsiniz.
    4. Diana 350 magnum kurma kolu iki parçadan oluşmakta ve belli bir kurma işleminden sonra kurma kolu piston gövdesine sürtünmeye başlıyor.

    İlk ikisi sorun değil de kullanımı kolaylaştırmak adına düşünülmüş ayrıntılarken son ikisi malesef benim denediğim ve gerek yurt içi gerek yurt dışı forumlarda gördüğüm kronik sorunlar.
    Bu arada bu tüfeğin en önemli özelliği tasarımında springer üstandalarından Tom Gaylord'un aktif rol üstlenmesi. Bu yüzden çok dengeli ve gücüne oranla isabetli bir tüfek. Kısmet olursa yeniden sahip olmayı düşünebilirim. Hayırlı olsun kazasız günlerde kullanın :thumbup:

  • Diana tüfeklerinde LW namlu kullanmaya başlarsa satışları baya bir artar. Sırf halihazırda kullandıkları namlu yüzünden, 350 mag almıyorum.