Güç ayarı yapmak amacı ile at44 tactical in kundağını sökmek istedim ancak normalde kundak vidalarını çok rahat açan yıldız tornavida ile kundaktaki 2 vidayı açamıyorum imkanı yok dönmüyor vida zorlanınca ağzıda bozuldu bu vidaları nasıl sökebilirim,güç ayarı yapmak için 4mm uzun alyan almıştım bekliyor garibim
AT44 Kundak Vidası Sökülmüyor
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
hidrolik yağı varsa kenarlarından damlatmayı deneyin genelde çözer ama tabi eğer ağızlar çok bozulmadıysa
-
ağzı hiç bozulmadan önce wd40 sıktım farkı tornavidalar ilede denedim fayda etmedi
-
işiniz ciddi anlaşılan biz bu gibi sökülmeyen vidalarda t parça kaynaklayıp öyle deniyoruz da siz yine de denemeyin
-
valla tüfeğe zarar vermek istemiyorum yoksa kırbaçlarım o vidayı
-
Vida sabitleyici sürülmüş olabilir, saç kurutma makinesiyle vidayı ısıtıp sökmeye çalışın.
-
Vida sabitleyici sürülmüş olabilir, saç kurutma makinesiyle vidayı ısıtıp sökmeye çalışın.
açılmayan vidaların normal olmadığı kesin bende bu ihtimali düşünüyorum internette biraz araştırma yaptım tornavidayı iyace ısıtıp vidaya bastırın vidanın ısınıp genleşmesini sağlayın bu şekilde çıkar yazmışlar olmadı bunu deniyeceğim. -
Raif Bey selam lehim havyası varsa vidaya değdirin biraz ısınsın sonra tekrar deneyin bendede böyle bir sorun olmuştu vidanın ağzını asetonla iyice temizleyip, tornavidanın ağzına japon damlatıp tornavidayı vidaya yapıştırmıştım. (yalnız yapıştırıcı başka yere bulaşmayacak ) torna vidanın kapza kısmında delik varsa oraya mil veya başka bir tornavida sokarsanız tork elde edersiniz. tornavidaya üstten bastırıp milden çevirmeye çalışırsanız büyük ihtimal dönecektir. daha sonra zippo benzini yada asetonla yapışkanları temizleyebilirsiniz.
saygılar
-
benzer bir sorun bendede var, benimde yaylı tüfeğin namlu baglantı vidası cıkmıyor. bende içine vida sabitleyici sıktıklarını düşünüyorum.
-
chaos3 dostum size de aynı yöntemi öneririm. Ancak yapışkana dikkat bulaştırmayın başka yere
-
hayva var bende birazdan denicem tavsiye için sağolun sinir oldum tüfek var gittim 4mm uzun alyanda aldım ama vida sökülmüyor
-
Aman fazla ısıtmayın plastik kundağa zarar vermeyin. Ahşap kundak olsa çok farketmez ancak plastikte kundağı bozmayacak kadar ısıtın
-
Ben güç ayarlamasını 6 tur kadar tuttum 15 grain değilde ince memet in solid 25 grain saçmasını birde gamonun ts 22 sini kullanıyorum daha iyi stabil sonuçlar çıkıyor tavsiye ederim. Ne yazık ki güç artınca hafif mermi sapıtıyor.
-
ben gücü kısıp 13,43 ve 15.89 gr jsb pelletler ile yakın mesafade kullanıcam pompa ile hava basıyorum atış sayısının artması işime gelir tahribat ve uzun mesafe atışları yapmıyorum zaten bu arada vidayı havya ile ısıttım yinede milim oynmadı
kim ilgilenir bu vida açma işi ile tornacılar mı yada başka bi yer -
tornacılar işi çözer büyük ihtimalle.
Allah Allah neden açılmaz acaba tornavidanın ağzımı ince geliyor daha kalın bir tornavida ile deneseniz .
İnce tornavidalar bazen kaçırma yapabiliyor.
-
Tetiğin önündeki vida sanırım. Fotoğraf paylaşabilir misin? Ben Eski bir ahşap kundaklı tüfekte kalın matkap ucu ile vidanın başını tamamen sıfırlayıp çıkarttıktan sonra pense ile tutup sökmüştüm.
-
tam olarak kundağın ortasındaki vida,tetiğin oradakileri rahatça söktüm
namluyu tüpü söktüm şuan kundağı 1 vida tutuyor iyce esnettim birazdan havala ile ısıtıp sonra kundatan tutup zoralayarak kırıcam o vidayı başka türlü münküm görülmüyor -
an ihtibari ile vidayı çıkardım üstelik kırmadan
-
geçmiş olsun öyleyse
-
kazasız belasız geçmiş olsun
-