Öncelikle yeni gözdemi söyleyeyim; Air Arms TX200 hunting carbine .177
Tüm beklentilerimi kaşılayan, elime her aldığıma beni mutlu eden bir tüfek. Peki neydi bu beklentilerim, neleri aradım neleri buldum kısaca anlatayım.
Tahribat benim için birinci planda olmadı hiçbir zaman ancak, isabet olmazsa olmaz bir kriterdi. Optimum atış yaptığım mesafe 50 metre civarıydı. Tx200 50 metre civarı atışlarımda inanılmaz bir isabete sahip. Grupmanlarımı yakında paylaşacağım, sözle ifade etmek gerekirse pellet çapında grupmanları var, atıcı faktörünü çıkardığınızda. Atıcı faktörünü çıkardığınızda diyorum çünkü, averajın altında bir atıcıyım, tüfeğe haksızlık olmasın. Önden yastık destekli 50 metrede, 10 kuruş çapında grupmanlar yapabiliyorum, tepme oldukça az. Tepme az göreceli bir kavram tabii ki, dampasız kullanılamaz, dürbün durmaz çok açık.
Tetik hissiyatı oldukça güzel, aticisina yardimci oluyor. Ben ceviz kundak kullanıyorum, elde yarattığı his çok güzel, sentetik tüfeklerden pek hoşlanmıyorum, zevk meselesi. Metalin sonlandırmasındaki işçilik mükemmel, resmen alev alev yanıyor.
Alttan kurma oldukça kolay, ben tek tek pellet yüklemeyi seviyorum, konsantre olabildiğimi hissediyorum. Yaylılardaki o garip twang sesinden eser yok. Kutudan çıktığı haliyle alabileceğiniz en iyi yaylı diyorlardı yabancı forumlarda. Haksızlık etmek istemem tüm yaylıları kullanmadım ama kutudan çıktığı gibi en iyi olan yaylılardan biri.
Yukarıda saydıklarımın bazılarını giriş sınıfı pcp'lerde bulabilirsiniz ama bunları bulamazsınız;
-pompa, scuba bağımlılığı yok, at sırtına, koy bagaja git atışa
-regulatör uygulamadan her atışta bu kadar stabil tüfek bulamazsınız
-1 atışta da, 10000 atışta da point of impact değişmiyor
-metal ve ağaç işçiliği o kadar iyi ki elinizde sanat eseri tuttuğunuzu hissettiriyor.
Bir kaç pcp denedim ama mutluluğu yaylıda buldum. Beklentilerim ve karşılaştıklarım bu şekildeydi, artık tüfeğim bu diyebiliyorum. Darısı başınıza. Saygılar, sevgiler.