Elinize sağlık, teşekkürler grupmanlar için. Tetiği şöyle çekmişsiniz, böyle atmışsınız demek mümkün değil fotografa bakarak ama özellikle jsb ile o mesafede daha küçük grupmanlar çıkması lazım. Tüfeğin çıkış hızı 900fps den yüksek değilse(setskur 3tur açık iyidir), isabetten şüphe etmemek lazım, geriye atıcı ya da dürbün kalıyor.
Özellikle paraşüt saçmalarda 900fps(~270m/s) hız aşıldıkça pellet yalpalamaya başlıyor ve grupmanlar büyüyor. Jsb kullandığım silahları 850fps hıza ayarlıyorum ben. Sanırım at44'te 2 tura tekabül ediyor bu hızlar.
Bir hatırlatma yapayım; şu ana kadar denediğim mod125-135, torpedo155 tüfeklerin hiçbiri dizellemeye rağmen krono ölçümünde 900ü geçmedi. At44'ler fabrika çıkışı 960fps civarı atıyor ve setskur ayarıyla 1000 üzerine çıkabiliyor.
Not: Hız ölçümlerini 16 grain saçma ile yapıyorum.
vay eski konuymuş okurken çok hoşuma gitti bu arada Akın ı da özlemişiz
Yasin üstadım Akının mod125 i malum bende dediklerinde aslında haklı benim long bile öyle atmıyor . enteresan bir tüfek geçen ay bizim takımla atış yaparken ölçtüğümüz chronolarda
13 gr jsb yi 1488-1490 fps
18 gr jsb yi 860 -870 fps
ts22 yi ise 790-800 fps ile atıyor. enteresan sonuçlar gerçekten 13 gr de ses hızını geçiriyor. zannedersem Hatsanın sihirli değneği dokunmuş.
(takımca ölçüp şaşırmıştık . chrono Latif ustamızın chronosudur.)