Konuyla ilgili biraz uzunca bir makale okudum.anliyabildigim kadari ile sivri uclu mermiler hareket yorungesinin sonlarina dogru donmeninde etkisi ilebeklenen sekilde simetrik dusus yapmayip merminin burnu yukariya dogru kalkiyor ve takla meyndana gelme egilimine giriyor.
Bir diger husus kisa kut mermileri yorungede tutmak uzun ince mermileri yorungede tutmaktan daha kolay.fakat sivri mermilerin menzili kut mermilerden cok fazla.bir diger husus bir mermiyi yorungede tutmanin en kolay yolu agirlik merkezini mumkun oldugunca one almak.(burada ok un yapisini ornek vermisler)
sonuc olarak anladigim klasik kut uclu pelletler en iyi performansi vermeli.yani bizim parasut pelletler kaliteli uretimle en iyi performansi vermeli.zaten bilirsiniz cocuklugumzda yapardik.ince kamislarin ucuna agirlik yapsin diye gazoz kapagini ezip monte ederdik.biraz ip esnek bir agac dali.al sana ok..oku attigimizda ilk hareket sallantili olsada bir miktar yol aldiktan sonra stabil bir ucus yapardi.
yeni yerli peletler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Simdi esas konumuz olan yeni pelletler in arka kismindan orta kismina dogru ici bir miktar bosaltilmissa makaledeki stabil mermi tarifine tam uyacak.bende bu arada elimdeki ince mehmetlerin arkadan icini dremel ile biraz bosaltayim bakalim nasil bir performans elde edecegim.
ayrica suayp beyin su damlasi tezi cok farkli bir konu.su damlasina o seklini havanin direnci vermektedir.mermiler ise havaya sekil verir.su damlasinda etken olan hava iken mermide ise etken merminin seklidir.mesela kut uclu mermilerde hava direnci merminin burnunun bir miktar onunde olusurken sivri uclu mermilerde tam burnunda olusmaktadir diyor makale. -
Benimde amacim tartisma degil ancak bahsi gecen yagmur damlasi ile basincli suyun bir ilisigini goremedim.
Tabanca mermileri solid sekilli, kubbe yada hollow point sekillidir genelde, nedeni yine dusuk cikis hizlaridir, cogu tabanca ses hizinin altinda atis yapar, ve agir cekirdek kullanir nedeni , tepme,silahin kirimi, atis kolayligi, durduruculuk arasinda bir denge kurmaktir. Ayrica tabancalar kisa mesafelerde kullanildigi icin, yada kalabalik ve dar alanlarda, bir piyade tufegi gibi uzun menzile , yuksek cikis hizina, ihtiyac duymaz, kullanim alani nedeni ile kimse askeri sivri kullanip dar alanda sekmesini, yada ates edilen kisiyi delip gecip baskasini vurmasini istemez. Ozel zirh delici muhimmat haric. Ayrica askeri sivriler çivi ucu gibi gayet sivri muhimmatlardir.
Yine sadede gelicek olursak, dusuk cikis hizlarinda kubbe, yuksek hizlarda sivrilen uclu cekirdek gerekir, havalilarda en iyisi oldugu icin kubbe basli muhimmat kullanilmaz, mecburiyetten kullanilir. İstirham edicem dusunceniz hatalidir burada.
Saygilar -
Benimkisi muhabbet olsun. Doğruyu bilen anlatırsa öğrenmiş oluruz. Iyi akşamlar dilerim.
-
Yukarıda küt uçlu pellet lerin rüzgara karşı direncinin fazla olduğu ve istikrarının daha iyi olduğundan bahsedilmiş.Yazan arkadaş da sanırım bir yerden görmüş ama burada bir yanlışlık var.
Küt uçlu denilen pellet wadcutter olarak tabir edilen ucu düz etekleri klasik paraşüt tipinde müsabaka pelletleridir.Bu pelletler,hedef kağıtlarında net delik açmak ve puanlamada kolaylık sağlamak için üretilmişlerdir.
Diğer bir amacı ise havalı silahla avcılığın serbest olduğu ülkelerde Av yapmaktır.Bunun nedeni ise taşıdığı enerjinin hemen hepsini hedef üzerinde bırakır ki bu da ölümü.kolaylaştırır.
Bu pelletlerin en büyük handikapı ise rüzgara karşı olan dirençsizliğidir.Yani bu da demek oluyorki mesafe uzadıkça isabet bozulacağından,poligon gibi rüzgarsız kısa mesafe atışlarında kullanmak daha doğru olur.
Ama eğer küt uçtan kasıt dome yani.kubbe tarzı yapıdaki ürünlerse o zaman evet bu pelletler rüzgara karşı direnmeleri daha fazladır.
Yeni başlayan arkadaşların anlam kargaşası yaşamamaları için bunları belirtmek istedim.Asıl konumuzla ilgili olarakta, her tipte.ürünü imal edip deneme yapabilecek telnolojimiz var.
Bu yüzden de biz havalı silah kullanıcılarının isteklerine cevap verebilecek,memnun edecek her tür mühimmatı üretip deniyoruz.Verim alabilirsek te siz kullanıcıların hizmetine sunarız.Saygılar.
-
Suyun yapısı gereği yüzey gerilimi vardır, bu yüzden su damlası yer çekimsiz ortamda bile yuvarlak bir şekil oluşturur. Bu yüzden su yere düşerken bütünlüğünü korur ve bildiğimiz damla şeklini alır.
Damla örneği yanlışta olsa, pratikte en isabetli Pelet ; kubbe başlı, ağırlık merkezi önde ve sürtünmeyi kullanarak savrulmayı engelleyen(paraşüt) yapıda en sık kullandığımız pelettir.
Diğer çeşitler özel ihtiyaçlara yönelik üretiliyor tahribat, hız vs. -
sayın esayar07 ,
Ateşli silahlara baktığımızda durumun tam tersi olduğunu,uzak mesafelerde çok uzun yıllardır sivri uçlu mermilerin kullanıldığını görüyoruz.
Öteyandan bu zamana kadar da hep havalı silahlarımızda bahsettiğiniz gibi kubbe tipi ürünlerden verim aldık.
Havalı silahlarımızda, ateşlilerde olduğu gibi içi dolu,ucu sivri mühimmatların kullanılamayışının nedeni bu zaman kadar üretiminde başarı sağlanamaması ve pahalı oluşuydu.
Biz üretimde ki bu hataları en aza hatta neredeyse sıfıra indirerek,aynı ateşlilerde ki gibi uzak mesafede de, yakın mesafedede enerjimizi ve bc mizi daha fazla koruyarak en iyi sonucu almak ve buna kolay ulaşabilmek düşüncesiyle yola çıktık.
Hayırlısı olsun. -
Sayın Togay bey umarım amacınıza ulaşırsınız, ben sizin çabalarınızı ve çalışmalarınızı taktirle takip ediyorum .
Bildiğimiz gibi uzun menzilli ateşli silahlarda namlu çıkış hızı 700-800 m/s bu hızdaki mermi aerodinamik olarak en iyi yapıda olması gerekir bu yüzden en az sürtünmeyi en aza indirmek gerekiyor, havalı tüfeklerde ulaşabilen hızlar ve güç malum bu durumda havadaki kurşunun sürtünmeyi kullanarak stability i koruması gerekiyor.Benim bildiğim aerodinamik bilgisi bu şekilde umarım yanılırım ve sivri uçlu solid kurşunlarımız dünyanın en isabetli havalı kurşunu olarak tarihe geçer, bizde övünerek türk malı kullanırız.
-
Daha gelmedimi zamanı bunların ya haziran diye okudum konunun içinde ama tam kaçı olduğu bellimi birde hiç deneyen varmı veya üreten arkadaşlarımız abilerimiz test atışı filan paylaşablirmi acaba
-
Dolu Model Mermiler :
5.5 Çap :
30 - 25.4 - 21 - 18.1 - 16 - 14 Grain
Tüm testleri geçene dek, gramajlarda küçük değişiklikler mümkündür. 5.5 Çapın Tüm gramajları sabitlenmiş durumda.
Saygılar.
5.5 çapların uzunluklarını da öğrenebilir miyiz. -
Merhaba,
9 mm boyu aşan 5.5 luk Dolu imalatımız yok.
-
0.357 için bir çalışma var mı?
çalışmalarınızda başarılar dilerim. -
İmalat çeşitliliğimiz namlu çaplarına göre şekillense de, geri dönüş konusu ister istemez belirleyicilik taşıyor. 4.5 - 5.5 Çaplarda geri dönüş mümkün. 6.35 Çapta geri dönüş uzun zaman içinde mümkün. Bunların dışında kalan 5 - 7.62 - 9 mmlik çaplarda da daha uzun sürede geri dönüş ihtimali var. Bu çapları aşan havalı silahlar da var fakat onlar fantezi konumunda. Geri dönüş konusunda ciddi yatırım gerekmeyen basit imalat teknikleri ile bunların mermileri üretiliyor. Bu da kaliteyi aşağı çekiyor.
Biz kaliteyi yukarı çıkarma noktasında yoğunlaşmış durumdayız. Geri dönüşü uzun zaman alacak olmasına rağmen 6.35 Çapta havalı silah mermisi üretmek için yatırıma girdik. 7.62 için de ön yatırımı tamamladık. Bu da 7.62 Çapın devreye girmesi için daha fazla yatırım açığını kapatmak durumundayız demektir. Sadece sermaye koyarak bu imalat hazır hale gelemiyor. İlgili üretim bandını oluşturmak zaman gerektiriyor. 7.62 Çaptaki havalı silah mermileri üretebilmemiz için yaklaşık 6 aylık bir zaman dilimine daha ihtiyacımız var.
9 mm Çap için havalı silah mermisi üretimi maalesef şu an için yatırım bakımından bize fantezi gibi geliyor. Fakat, 7.62 nin kalan kısmınının yatırımını modüler yapmayı planladık ve üretim bandı için gerekli düzeneğin çap bölümü modüler olarak üretiliyor. Bu da 9 mm için şu anlama geliyor :
7.62 alt yatırımın bağlayıcılığı noktasında, toplam boyu maximum % 17 daha artırarak ve 9 mm çapın üretimi için ilave modüler sistemi varederek üretim yapabilmemiz mümkün. Fakat bu konuda yani 9 mm çapın modüler sisteminin üretilmesi noktasında şu an hiç bir yatırmımız yok, sadece geçiş mümkünlüğünü görmek için, bu sistemi üretecek/ürettirecekmişcesine yapılmış bir projelendirme çalışması var elimizde. Bunu bugün devreye alma kararı versek, 1 yıl sonra ancak 9 mm lik havalı silah mermisi üretimine hazır olmuş olabiliriz. Test süresinin de diğerlerine göre uzun olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.
Saygılar.
-
cevap için çok teşekkürler.
çalışmalarınızda başarılar dilerim.
-
Solid pellet konusunda herhangi bir gelişme varmı Mayıs ortası bekliyorduk Haziran başlarına ertelenmişti diye hatırlıyorum..
-
+1
Son durumla ilgili bilgi alabilirsek seviniriz. -
Umarım vortex mevzusuna dönmez..Net bir tarih veya açıklama olursa hevesimiz kursağımızda kalmasa...
-
Mayis ortasi demislerdi olmadi haziran basi dediler sanirim oda olmadi
-
ucunun sivri olması ve uzun mesafe arasındaki ilişkiyi anlatmış arkadaşlar uzun uzun ağızlarına sağlık. hal böyle olunca 200+ metrelerde neler olur sabırsızlık içerisinde bekliyoruz bir haber ilkokulda bilye kapıştırmaca gibi olacak sanki pellet satışı bu kadar kişi bekliyor hadi hayırlısı
-
üretim aşaması sıkıntılı iş, aksilikler çıkmış olabilir..umarım başarılı bir şekilde sonuçlanır bu iş..
-