mustafa abi işlerimden dolayı yine sanayi ye gidemedim iş böyle olunca boş durmaya yım dedim şu pattex japon yapıştırıcısının etkisini denemek için önce 2 tane sonumlu vida ayarladım,
sonra vidanın yiv setine pattex den sürdüm somunu taktım 2 saat sonra çıplak elimle sıktığım somunu 2 pense yardımı ile söktüm ancak o kadar zor olmadı,böyle olunca bana umut ışığı doğdu dampayı monte ettim iyi derecede sıktım izeltaş anahtar ile
sonra ön ve arka uç kısımlarına az bir miktar sürdüm öyle donmaya bıraktım,
ilk 20 li atışlarıma kadar kayma olmadı sonra kaymaya ayak
öyle sürülmez böyle sürülür kadir dedim kendi kendime dampa ayağın boyunca dürbün kızağının içine pattex sürdüm hemen ayağı monte etdim sıkmaya başladım,2 parmağımın arasında alyan kalıbı oluşana kadar sıktım
kurulamaya bıraktım ICE TEA molası verdim bu arada
sonuç 150 ye yakın saçma attım kayma problemi ortadan kalktı.dürbün sıfırlama işinide halletdikden sonra dururmuyum 90 metre nin biraz üzerinde bir tane ağaç yeşile boyamışlar büyük bir ağaç, ama düz dalsız yapraksız
ilk 3 te 3 yaptım amacım sadece değdirmek kullandığım saçma ts18,,sonra expander saçma ile deneme yaptım 6 atışın 3 sini denk getire bildim,saçmanın 2 tanesi ağacın kenar kısmına değmiş sonuncu saçma ağaca geçmiş çivi misali,
daha sonra 65 metre şişe atışlarına geçtim patriot ile ilk defa böyle keyifli atılşar yaptım.aynı pozizyonda 45 derece dönerek bu kez gamo pro magnum saçmayı denemek istedim 90 metreye.
ağacın orta kısmında kırmızı bir işaret vardı direk o naoktaya kiltlendim ve atış yaptım yine taak sesi hemen gittim baktım nişan aldığın noktanın yaklaşık 40 cm aşağısına isabet etmiş havanın rüzgarlı olması ayrı bir konu resimdeki saçma ağaçdan çıkardığım gamo pro magnum saçmadır[Resim Engellendi: http://img138.imageshack.us/img138/1592/dsci03131280x768kx8.th.jpg]
arkadaşlar patriot güçlü bir tüfek olduğundan dürbünü kolay kolay yedirmeye niyetim yok
bu sıvı conta yı da dün denemiştim vidaya sürüp sıkmış idim sonuç son derecede olumlu çıkınca hemen patriotun vida yatağına vidanın kendisine sürdüm bolca sıktım,dışarı sarkan sıvı contayıda temizledikden sonra kurumaya bıraktım1 2 saat içersinde de kuruyor ama daha uzun süre olursa tam conta gibi oluyor o zaman.kimsenin endişelenmesine gerek yok acaba vidayı sökebilirmiyim diye?acayip esneye bilen bir madde kuruyunca.iş böyle olunca dürbün bileziklerinin içine kadar sürdüm yetmedi dampa ayağın arasına sürdüm oda yetmedi alt parça ile üst parçayı bir birine bağlıyan 2 tane oringli vida var orayada bastım contayı
bu sıvı conta kauçukdan kat kat yumuşak birşey pamuk gibi birşey yahu
contanın etkisini söylüyeyim dürbün bileziklerinin vidalarının boşluğunu aldıkdan sonra 2 tur sıkıyorum bırakıyorumki conta az miktar etli kalsın gelen darbeyi emsin azaltsın diye hemde dürbünün ömrünü uzatmayı hedefliyorum böylelik ile,
alt ve üst parçanın arasına neden bu sıvı contadan sürdünüz diye sorarsanız eğer,
her ne kadar atış esnasnasında gelen darbeyi oringler emsede ben genede alt parçanın üst parçaya darbeyi iletdiği kanısındayım.niye derseniz alt parça ile üst parça bir birine temas ediyor ister istemez üst parçaya darbeyi gönderir az da olsa, kızaklama olayına gelince gözle görülmesi imkansız bir şey bu 10 kere yavaşlatılmış kamera ile test etseniz gene göremezsiniz bu kızaklama olayını.bundan dolayı alt ve üst parçanın arasına kuruyunca sabun gibi kaygan yüzey oluşturan sıvı contadan sürdüm.şayet bu dampa ayak kızaklama yapıyor ise böylede yapar yan etki vereceğini hiç düşünmüyorum aksine üst parçaya giden darbeyi azaltır belki de hepden keser.bunu ilerleyen zaman içersinde tarihime not olarak düşeceğim saygılar kadir
[Resim Engellendi: http://img138.imageshack.us/img138/5615/dsci03111280x768cx5.th.jpg]
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..