İyi günler değerli airgunturk üyeleri.Bu gün havalı tüfekler ile ilgili olarak çıkacağı söylenen yeni bir kanun olduğunu ve bir takım sınırlamalar getireleceğini duydum,konuyla ilgili nacizane biraz araştırma yaptım,en güncel kanun olarak 16.04.2013 tarihli '' http://www2.tbmm.gov.tr/d24/1/1-0765.pdf '' kanun tasarını buldum ve inceledim isterseniz sizlerde pdf olarak linkden indirip inceleyebilirsiniz.Ben kısaca AirgunTurk camiası olarak bizleri ilgilendiren bölümleri özetledim acaba bahsi geçen tasarı bumudur?yada atladığım yerler olabilir biraz uykusuzum çok detaylı hepsini okuyamadım sizlerde bir bakın doğru tasarı bu ise durum pek kötü gözükmüyor ...
Dosya PDF olduğu için kopyala yapıştır yapamadım aşşağıdaki şekilde ilgili maddeleri belirttim.
7.Sayfa 4.katogoride yer alan bilgi daha çok havalı üretimi yapanları ilgilendiriyor.
8.Sayfa 3.paragraf da yer alan bilgi direk biz kullanıcıları ilgilendiriyor.
15.Sayfa 2.maddenin İ-bendinde havalı silah geçmektedir.
17.Sayfa 3.maddenin ç-(4. ve son katagori) de havalı tüfek yer almaktadır.
18.Sayfa (5),(6) ve (7) numaraları ile belirtilen yerlerde havalı tüfek konusuna değinmektedir.
19.Sayfada ise ç bendi 1. ve 2. katagori yani havalı tüfeklerin valiliğin izin verdiği yerlerde alımı ve satımının yapılacağından bahsetmiş.
20.Sayfanın başında ise havalı tüfeklerin 18 yaşından büyüklere satılacağından bahsetmiş.
20.Sayfanın sonunda ise ruhsat konusunu anlatmaktadır ve 3.maddenin a.katagorisinde yer alan silahların ruhsata tabi olduğundan bahsetmiştir ancak 3.maddenin ç.katagorisinde yer alan havalı tüfeklerle ilgili herhangi bir ruhsat işleminden bahsedilmemiştir.
26.Sayfanın (5) ile gösterilen kısmında ise havalı silahları izinsiz imal edenlerin hapis cezası ve yüz günden beşyüz güne kadar para cezası ile cezalandırılacağından bahsetmiş.
26.Sayfanın sonunda yer alan kısımda ise Satma,Satın alma,bulundurma ve taşımaya ilişkin suçlara açıklama getirmektedir lakin burada Airguns ile alakalı bir madde bulunmamaktadır.
28.Sayfa ''Kabahatler'' madde 18'in başında ise Havalı tüfekleri taşıyan kişinin 250 lira para cezası ile cezalandırılacağı,izinsiz satan kişilerin 500 lira para cezası ile cezalandırılacağı ve tüfeklere el konularak devlet zimmetine geçireleceği,tüfekleri aranan şartlara uygun olmayan kişilere satanların ise 1000 lira para cezası ile cezalandırılacağı ibaresi yer almaktadır.Buna bir anlam veremedim,bu ne demek?taşımaz isek nasıl atışa götüreceğiz?birisi bu kısmı açıklayabilirse sevinirim.
29.Sayfanın (13) ile gösterilen yerinde ise uygunsuz üretim yapanların 5000 lira ile cezalandırılacağından bahsedilmektedir.lakin 26.sayfa (5) de bu konuya değinmişti.
Geri kalan kısımda ise başka bizleri ilgilendiricek bir bölüm gözüme ilişmedi.
Bu konuda daha başka detaylı bilgiye sahip üyelerimiz konunun altına açıklama yaparlarsa daha fazla bilgilenmiş oluruz ve minnettar olurum.