Daha önce de Forumda yapacağımdan söz ettiğim ve kafamda tasarladığım Pellet Tutucuyu tamamladım ve birsüredir evde kullanıyorum yaptığım atışlarda görevini tam olarak yerine getirdi ve kendi kendime -ne de yaparmışım yaw dedim. Çok işlevsel ve uzun ömürlü oldu. Bakalım sizde beğenecekmisiniz?
Burada fotoğraflardan herşeyin anlaşılacağını düşündüğüm için yapım aşamalarını uzun uzun anlatmaya gerek görmüyorum. Fakat kısaca kullandığım malzemeler; Standart SuntaLam, Modüler Mobilya Bağlantı Aparatları, Mermer(pellet tutucu), Lateks(Şarapnel Tutucu).
Tutucunun iki tarafında da kağıt kızağı mevcut olup, bir tarafı aydınlatmalı. İki taraflıda kullanabiliyorum. Çok fazla atış yaptığım halde mekana hiç şarapnel veya kağıt parçacık yayılmıyor. Ana pellet tutucu olarak mermer kullanmamın sebebi ise; son derece sert yapısı sayesinde, kendisine hızla çarpan pelletin tüm momentini tekrar pellete yükleyerek mermer ile lateks arasında kalan şarapnel haznesinde pelleti patlatarak toz haline getirmekti ve aynen istediğim sonucu aldım. Aydınlatma ışığı hedef kağıdının arkasında kalan lateks ten yansıdığı için atış yaparken hedef ve her atıştan sonra vuruş delikleri uzaktan bile çok rahat görülebiliyor. A4 hedef kağıtlarına göre ölçülendirilmiş kağıt kızağı mevcut. Bu kızak sayesinde hedef kağıdı tutturma derdi yok ve kağıt değiştirmek çok kolay. Taşıma kulpu ve ayarlı ayakları mevcut. Ayaklardaki ayarlar dört ayağın eşit yük almasını ve vuruşlarda tutucunun sallanma ve yalpa yapmasını engelliyor.
Yorumlarınıza bekliyorum.
Selamlar (Emrah)