Piston önceden çalışıp basınçlı havayı depoladığı için Zorakinin klasmanı pcp olsa gerek.
Murat abi 5.5 de olsa hw97 iş yapar. 4.5 tüfeklerde 40 metreden sonra uçuyor kıyaslarsak.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Piston önceden çalışıp basınçlı havayı depoladığı için Zorakinin klasmanı pcp olsa gerek.
Murat abi 5.5 de olsa hw97 iş yapar. 4.5 tüfeklerde 40 metreden sonra uçuyor kıyaslarsak.
Valla haklısın Yasin bey pcp olması gerekir ben hala yaylı bulamadım . yalniz hw97 baraja takılmıyormu 290 yazıyor 8.5 gr ile chronosu nedir
97k Standart hali ile sınırı aşar. Yay değişimi gerekli.
Hw97 stok halde hız sınırını biraz aşıyor. 12fpe(16j) yay ile yarışmalara uyumlu hale geliyor.
Yarışmaya katılmak isteyip, hız sınırına takılanlar için tavsiyem yay modifikasyonu. Yayın ısıl işlemini şalama ile değilde fırınla yapan bir yaycıya orjinal yayı götürürseniz uygun ölçüde yay yaptırabilirsiniz. Tel kesiti ve boy hakkında kesin yorum yapamam ama yeni yayda spir sayısı ve çapı değiştirmemek gerekir.
Bakalım yaylı bulabilecekmiyim . hala kararsızım
Mod 125 5.5 cal i 12 fpe ye nasıl düşürürüm
Valla üstadım bence küheylanı zorlama
çok güldürdün abi.Zaten kendisi ile gücünden dolayı bayağı bi sıkıntı çekiyoruz.
Bence hiç uğraşma eğer ft ye gideceksen şu tüfekler fena değil
Durum varsa
Tx200 carbine, hw97
Yoksa orta ölçek
Diana 21, webley stingray,
Daha uygun
Cometa 220, stoeger x5, baikal mp 512m , winchester 800x
Ha illa uğraşıcam diyorsan kral demon 4.5( 150 tl filan) al alttan levyeli onun yayını değiştir. Hatta tornacı varsa tanıdık namlusunu 35 cm e kestir uç havşasını açtır. Toplamda 180 -200 tl ye ft tüfeği gibi bişeyin olur. Eğer biraz daha görsel istiyorsan retay troy 100 x i alıp aynı şeyi onada uygulayabilirsin yay yumuşadığı için tüfekler için dahada iyi olur. Oda 300 civarı çıkar
Mod125 yazıktır bırak öyle kalsın ayarını bozma 550 -600 tl o tüfek .
Menzil atışlarının olduğu yarışmalarda var mod 125 ile de ona katılırsın.
Orjınal yayı ısıl işleme tutup arka boğumdan 1,5 tur kestiniz ni işlem tamamdır.Uygulama videosu aşağıda
bence bu videoda ısıl işlem biraz gereksiz olmuş, kaldıki videodaki ısıl işlemin zamanlamasıda uygun değildi bence, hani onu dikkate alıp herhangi birşeye ısıl işlem yaptım derseniz, gerrçekten yapmamış olabilirsiniz, belki suyu kaçar hepsi hepsi...
ama videodaki arkadaş, başta yayı kesmek için kullandığı taşlama taşı yerine ince krom kesici gibi, yada en son kullandığı dremel ile direk 1,5 tur kesseymiş, yarım dakka demezmiş video, düzeltti temilzledi v.s.
ama Emre Hoca'mın dediği gibi, silahlarınızın yay boyu ile oynayarak bi nevi güç ayarı yapabilirsiniz,..
Isıl işlem özellikle yay gibi hassas parçalarda dikkatli yapılmalı malzemenin her yanı dengeli ve aynı şekilde olmalı yoksa kırılmalar oluşur. Bence daha ince metalden ancak spir sayısı ve uzunluğu aynı olan bir yay bulursanız yada çektirirseniz daha doğru olur dengesiz ısıl işlem yapılmış bir yayın ömrü fazla olmaz
Daha Çok GösterBence hiç uğraşma eğer ft ye gideceksen şu tüfekler fena değil
Durum varsa
Tx200 carbine, hw97
Yoksa orta ölçek
Diana 21, webley stingray,Daha uygun
Cometa 220, stoeger x5, baikal mp 512m , winchester 800x
Ha illa uğraşıcam diyorsan kral demon 4.5( 150 tl filan) al alttan levyeli onun yayını değiştir. Hatta tornacı varsa tanıdık namlusunu 35 cm e kestir uç havşasını açtır. Toplamda 180 -200 tl ye ft tüfeği gibi bişeyin olur. Eğer biraz daha görsel istiyorsan retay troy 100 x i alıp aynı şeyi onada uygulayabilirsin yay yumuşadığı için tüfekler için dahada iyi olur. Oda 300 civarı çıkar
Mod125 yazıktır bırak öyle kalsın ayarını bozma 550 -600 tl o tüfek .
Menzil atışlarının olduğu yarışmalarda var mod 125 ile de ona katılırsın.
Babam torna tesviye mezunu
Ooooo tamam işte size uğraş çıktı dedigim gibi bir kralı veya retayı sünnet ederseniz lock time ı oldukça iyi bir yaylı nız olur yayıda ya daha yumuşak bir modelin yayı ile yada kendi yayını bir yaycıya gösterip bir incesini çektirerek ,yada ısıl işlemle kendi yayını yumuşattırarak daha yumuşak bir yay elde edip Takarsanız 200 tl civarı oldukça yumuşak ve isabeti iyi olan bir ft tüfeğiniz olur. Tabi uğraşırım derseniz.
Yoksa ben bu aralar baikal m512m i inceliyorum weirauch namluya sahip bir tüfek oda iyi bir alternatif olabilir. Tabancası baya iyi idi bence buda iyidir.
Namlu kesmek coğu zaman iyi sonuç vermez , daha doğrusu iyi sonuç verdiğine hiç rastlamadim
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kesmek değilde namlunun önündeki Havşa ucu doğru açılmazsa vermez . pelet namludan dengesiz çıkar kesilmesi locktime yönünden avantajlı olur.( ayrıca namlununda tornada kesilmesi doğru olur düzgün ve hassasca)
İlgisiz gibi olacak ama konuya katılımda moderatör kontrolü var mı beyler?
Yokmuş pardon...
Nasil moderatör anlamadım
Nasil moderatör anlamadım
ses kesici abi.