Benim aklimda suan bi model var,ama tarife gore cizim yapacak birini ariyorum.boya ve vernigi halledebilecegime inaniyorum.
Sakincasi yoksa cizim ve kesimi yapan abilerin nicklerini soyleyebilirmisiniz.?
At44 Wst Bullpup Kundak
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Murat abim inşallah kazasız belasız kullanmak nasip olur senin ve arkadaşların beğenmesine sevindim. Kundakta kendi emeğim olmakla birlikte Murat abim ve Serdar ın da emeği büyüktür. Kundağın kesimi CNC router da yapıldı sadece üst kapak, zımpara ve ince işçilik elde yapılmıştır.
Serdar hocam içinin sıkılmasına gerek yok övgüler senindir zaten baştan aşağı kendim elde yaptım diye birşey yazmadım açıklama için daha ancak fırsat bulabildim.
CNC için çizimi siz mi yapıyorsunuz? 5 eksenli CNC de detaylarıda çıkarabilirsiniz.
-
Benim aklimda suan bi model var,ama tarife gore cizim yapacak birini ariyorum.boya ve vernigi halledebilecegime inaniyorum.
Sakincasi yoksa cizim ve kesimi yapan abilerin nicklerini soyleyebilirmisiniz.?Bizimde aklımızda modeller vardı dostlarımızdan bu modeller için gerekli ölçü ve çizimler için kundakları bulup gönderdik ve yine doslarımız sayesinde çizimlerini yaptırıp modelleri para ve zaman harcayıp birşeyler çıkardık ortaya.
Siz de aynı yolu izleyip sonuca ulaşabilirsiniz. Bilgiye ulaşmak eskisi gibi zor değil kolay gelsin...
-
Tek kelime ile şahane olmuş.
Kundak AT 44'e ruh katmış.
-
Bizimde aklımızda modeller vardı dostlarımızdan bu modeller için gerekli ölçü ve çizimler için kundakları bulup gönderdik ve yine doslarımız sayesinde çizimlerini yaptırıp modelleri para ve zaman harcayıp birşeyler çıkardık ortaya.
Siz de aynı yolu izleyip sonuca ulaşabilirsiniz. Bilgiye ulaşmak eskisi gibi zor değil kolay gelsin...
Ali Bey bir kere yaptıktan sonra bunu ürün olarak satmalısınız bu kadar emek uğraş ziyan olmamalı. Bu tarz ürünlerde bence önemli noktalardan biri de ince işçilik. Sizin ince işçiliğiniz mükemmel görünüyor.
-
Ferhat abiden öğrendiğim kadarıyla kendisi zaten her türlü sanayi makinelerine aşina bir insan 3d cnc router ile bu işleri yapmaktan ziyade asıl zor olanın gerekli ölçü ve çizimlerin taslak haline getirilmesiydi..Makine kundağı bire bir çıkarıyor olmasına karşın onu programlayan kişi daha çok ön plana çıkmakta yani asıl iş onu kullananda bitiyor..Ferhat abi istese her türlü kundağı 3d cnc router'la üretebileceğini fakat bu işi el işçiliği ile yapmanın verdiği hissin tarifsiz olduğunu ifade etmişti..
-
Bizimde aklımızda modeller vardı dostlarımızdan bu modeller için gerekli ölçü ve çizimler için kundakları bulup gönderdik ve yine doslarımız sayesinde çizimlerini yaptırıp modelleri para ve zaman harcayıp birşeyler çıkardık ortaya.
Cok yardimci oldunuz sagolun.
Bu forumda karsilastigim ikinci devlet sirri vakasi.bi keresindede baska birine ankarada jsb pelletleri nerden aldigini sormustum.kendine jsb pellet kalmaz, biter (!) diye aldigi yeri soylememisti.
Herkese iyi PAYLASİMLAR diliyorum. -
Aha ortam gene gerginleşmiş arkadaşlar birbirimizi kırmayalım civciv1 dostum ankaradan bulamazsan ben adanadan elimle seçe sana göndertirim . sıkıntı olmaz.
-
Ali Bey bir kere yaptıktan sonra bunu ürün olarak satmalısınız bu kadar emek uğraş ziyan olmamalı. Bu tarz ürünlerde bence önemli noktalardan biri de ince işçilik. Sizin ince işçiliğiniz mükemmel
4 model olarak satış düşünüyoruz protatiplerimizi çıkardık ve kundaklardaki eksiklikleri giderdik şekil olarak WST temalı ve ön tarafları EDGUN gibi oyuklu. Şekil olarak birbirlerine benzeselerde tetik tertibatları AA ve AT44 lerde farklılık arz ediyor bu 4 dört model;
1- AirArms s4** ve s5**
2- Cricket
3- AT44 long
4- AT44 -
Aha ortam gene gerginleşmiş arkadaşlar birbirimizi kırmayalım civciv1 dostum ankaradan bulamazsan ben adanadan elimle seçe sana göndertirim . sıkıntı olmaz.
Ortamın gerginleştiği falan yok aslında arkadaş Ankara / OSTİM gibi bir yerde ikamet ediyor biraz araştırıp istediği modeli çizdirir istediği gibi çıkarttırır. Bunu araştır bul dediğimizde kızacak ne vardı anlamadım. Bana yardımcı olan dostlarım ona yardımcı olamayacağı için bunu belirttim. Saygılar...
-
Saygılar bizden üstadım işçiliğinizi çok beğendim ellerinize sağlık.
-
peki herkesin merak ettiğini düşündüğüm, ama sormadığı soruyu ben sorayım o zaman..
ücretlendirme nasıl ?
-
Allah a şükür gerginlîk falan yok . daha yapacak cok proje var. herkese iyi akşamlar
-
ne ceferler var eline saglık ali harika olmuş murat iyi günlerde kullan nazar deymesin çok güzel olmuş hayrınıgör isabetin bol olsun
-
peki herkesin merak ettiğini düşündüğüm, ama sormadığı soruyu ben sorayım o zaman..
ücretlendirme nasıl ?
Bunun için ayrı bir başlık altında fotoğraflarla birlikte fiyatlandırma yapılacak. Murat abiye soranlarınız olmuştur fiyatını bu kundak 650 TL ye yapıldı.
-
Makine ile üretilen kundak böyle bir fiyata mal oluyorsa el işçiliği ile üretilen kundağın rakamlarıda 4 hanelidir sanırım..
-
Mağlesef ülkemizde el işçiliğinin çokta kıymeti yok yarı fiyatına elde yaptığım kundaklar için pazarlık yapıp daha ucuza yaptırmak isteyenler için bu fiyat çokta fazla değildir diye düşündüm.
Birde cricketin plastik kundağı ile wst kundağı arasında 1050 TL fark var iken bizim türk cevizinden yaptığımız kundağın fiyatı sanırım hala 3 haneli. -
Doğru söze ne denir. Ali bu işi avrupada veya amerikada yapsan köşe olurdun.
-
Tek kelime ile müthiş.Söylenecek fazla birşey yok
-
Sonuçta aramızda bir veya bir kaç kişi diyelim kundak yapıyor en azından başka sitelerde görüpte ağzımızın suyu akmıyor yada gözümüz şişmiyor , o yüzden ali kardeşim iyiki varsın , ben senin işçiliğini veya nasıl yaptiğini sorgulama hakkım yok işime gelirse önerdiğin ücreti verir kundağımı alır keyfime bakarım işime gelmezsede almam o kadar , o yüzden bence böyle bir kardeşimiz varken onu üzmeyelim dediğim gib işine gelen alır gelmeyen almaz , yok cnc yok el emeği bu tür sorgulamalar yanlıs tır diye düsünüyorum. bu bir hobidir 50 tl ye olur 10.000,00 tl ye de olur bir nevi parası olan düdüğü çalar misali saygılarımla.
-