Öncelikle forum üyelerine çok teşekkür ederim. Zira bu forum sayesinde kısa zamanda çok bilgi edindim.
Uzun yıllar önceden Hatsan marka namludan kırma yaylı bir havalı tüfeğim vardı. Son zamanlarda ise bayilerin vitrinlerindeki pcp'lere gözüm takılır oldu. 2 hafta kadar önce Hatsan BT65 almak üzere bayiiye gittim. Şansıma bayii pek esnaflıktan anlamayan bir adamdı, küçük bir pürüz yüzünden anlaşamadık. Eve dönünce internette araştırmayı biraz daha derinleştirdim. Yerli yabancı forumlara girdim. Gözüm hep pcp'de idi. Internette en az 30 - 40 saat turladıktan sonra gördüm ki, genel kanı şu: Her pcp sahibi pratiklik açısından pcp'nin yanına bir de yaylı ekliyor. Durum böyle olunca 2 tüfek almak elzem oldu. Satın alma sırasını değiştirip pcp'yi bir süre erteledim. Zira pcp'de seçim daha zor. HW97K 4,5 mm satın aldım, bir süre bu tüfekle oynayacağım. Bu süre zarfında bilgim, görgüm biraz daha gelişir pcp'de yanlış seçim yapmam diye düşünüyorum.
HW97K'nın üzerine SportsMatch DM60 dampa ayak satın aldım ve daha önceden sahip olduğum BSA 2-7x32 AO Airgun dürbünü ve su terazisini monte ettim. Bu dürbünün beni tatmin edeceğini sanmıyorum, ama şimdilik gittiği yere kadar gitsin.
Bir de kamera montaj aparatı yapıp taktım. Aparatın ana gövdesi Kestamid denilen bir çeşit plastik. Bu malzeme ile dişli bile yapıyorlar. Oldukça sağlam bir malzeme. Diğer parçalar ise paslanmaz çelik.