selamlar.ben de bir pcp kullanıcısıyım benim bir sorum vardı bilgilendirirseniz memnun olurum.50 metreye sıfırladığım tüfek 12 zoomda tam isabet yapıyor 70 metreye atış yapıyorum tam isabet yapıyor ama 100 metreye sıkıyorum ateş ettiğim noktanın 5-6 cm soluna vuruyor ve mesafe arttıkça sol nokta giderek artıyor bunun sebebi nedir bilen varmı bundan önceki tüfeklerdede durum hep aynıydı. zoomu hiç değiştirmeden hep 12 atıyorum.şimdiden teşekkür ederim saygılar.
dürbünlü atışla ilgili bir soru
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Nisan hattiyla durbun ayni hatta degildir(arama cubuguna optik merkezleme yazarsaniz cevabinizi bulursunuz İnş.)kazasiz belasiz atislar dilerim.
-
benim aklıma 3 sorun geliyor;
1- dürbün rayında eksen kayması olabilir,
2- dürbün ayaklarının herhangi birinde eksen kayması olabilir,
3- tüfeğin namlusu eğri olabilir.. -
Cozum =shimleme
-
yani optik merkez..
forum içinde aynı başlıkta bu sorunun çözümü var..
...
edit: İsmail'de yazmış zaten optik merkez konusunu -
çok saolun arkadaşlar sanırım sorun merkezleme .desenize ben hep kullandığım tüfeklerde merkezleme yapmadan sıkmışım.:)cahillik başa bela.ben de diyorum ulan bu pcp işi ne berbat bişi.artık nerdeyse gez gözle sıkmaya başlıycaktım.bakalım olacakmı yarın deniycem bu merkezleme işini
-
Hangi peleti kullanıyorsunuz?
-
hocam jsb jumbo 18.13 grn kırmızı paket sanırım arkadaşların dediği gibi sorun
-
Diğer tüfeklerde de aynı sorun varsa dürbün merkezlemesine dikkat edin 50 m sıfırlamada tam değilse mesaffe uzadıkça sapma artabilir.
Dürbün tamburlarını sonuna kadar getirin sonra diğer tarafa kaç tur dönüyor bakın . diyelim 10 tur siz tamburları 5 tura getirip sıfırlayı şimleyerek yapmaya çalışın . -
artık yarın deniyecem saolun hocam
-
Ufak bir ihtimal ama, dürbünle oynamadan önce atış yaparken tüfeği tüfeği sola doğru yatırıp yatırmadığınızı bir kontrol edin.
-
evet buda olabilir.
-
Eterda ustanın da belirttiği gibi dürbüne bağlanan tipte bir su terazisi hem dürbünü sıfırlarken hemde atış esnasında çok yardımcı olacaktır.