merak ediorum üstadlarım bu pcp içindeki hava ne kadar bu tüpde sabit kaçmadan bozulmadan durur yani tüpün de veya tüfeğin tüpünde demek istediğim su ben yaylı tüfeğimi duvara takıyorum bir hedef gördüğüm zaman koşup alıyorum ve atış yapıyorum ama bu pcp yi doldursam duvara assam bundan 3 gün sonra yada 5 gün sonra bir hedef için elime alsam tüpü dolu atışa hazır bulabilirmiyim yada nasıl bulurum bu konu benim çok aklımı karıştırıyor eger bir kaçak yoksa durur herhalde kuru hava olduguna göre su da olmaz içinde ne olur deneyen vey a bilen varmı
pcp deki sıkışmış hava ile ilgili bir soru
-
meseduzu -
20 Mayıs 2008 02:28
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
pcp de olsa sonuçta içinde conta var oring var havayı bunlar tutuyor içindeki basınçta korkunç sürekli içinde hava kalırsa kaçırabiliceğini düşünüyorum ama yanılıyor da olabilirim.
-
Silahın bir sorunu yoksa, tüpteki hava belirgin bir basınç kaybı olmadan aylarca saklanabilir.
Kış sezonunda bir ayı aşan sürelerde silahı kullanmadığım oldu ve bir basınç düşmesi görmedim.
Sıcaklık değişmesi ile manometrede düşme veya artma gözlemlense de bir hava kaçağı olmuyor. -
ustalar bu gün yolum sanayi ye düştü,düşmükken benim motoru bi yıkatayım dedim yıkamacıda,bu iş yeri aynı zamanda lastik tamircisi,orda büyük bir hava kompuroser gördüm,üzerinde ki göstergeli saatin son limit 300 yazıyor,saatin ortasında da bar yazıyor,adama dedim bu kompuroser bildiğimiz 300 bar hava mı basıyor dedim evet dedi pcp tüfeklerin tüpünden bahseddim ,ebat olarakda deodarant şişesin den biraz daha büyükdür dedim adama ama kaliteli tüp dedim,adam o tüpü bilmem ama deodaran şişesinne 200 250 bar basarsan patlatır dedi bu kompuroser 300 basmas ise üzerindeki saat de neden 300 bar son limit olarak gösteriliyor onu anlıyamadım hayır harbiden basarsa 300 bar ben 200 bar a razıyım,hemde masrafsız olacak benim için,ustaların yorumları nasıl olur saygılar abi lerime
-
O rakam'ın bar olduğuna emin misin? PSI olmasın . 300 psi 25 bar yapar, bizim tüpler 200-210 bar ile doluyor. Lastikçideki kompresörle olmuyor yani anlayacağın bu işler.
-
1 Bar yaklaşık 10,43 m su (sütun) basıncına eşittir. Bu hesapla 200 bar= 2.086 m su basıncı.
O rakam'ın bar olduğuna emin misin? PSI olmasın . 300 psi 25 bar yapar, bizim tüpler 200-210 bar ile doluyor. Lastikçideki kompresörle olmuyor yani anlayacağın bu işler.
-
adama özellik ile sordum bu bizim bildiğimiz 300 bar a kadarmı basıyor dedim evet dedi,hayır saatin için de de büyük yazı ile (BAR ) yazıyor
bende adamın bana söylediğini sizlere aktarıyorum, -
o işte bir yanlışlık var, bar olmaması gerek. eğer lastik havası basmak için 300 bar lık kompresör almış ise bilemiyorum. Sen üzerine alınma kesin bir yanlışlık var o işte. İlk zamanlar ben de senin düştüğün yanılgıya düşmüştüm. Havalı tüfeklere hava basan kompresörler bildiğimiz kompresörlerden çok farklı (hem fiyat hem de basınç olarak) Lastikçide 300 barlık kompresör bulunması ise tamamen olasılık dışı, en baba 2 kafalı sanayi tipi kompresör taş çatlasın 50-60 bar basabilir.
-
- Resmi Gönderi
Kadir ,Bir lastik tamircisinde 300 barlık bir kompresör olamaz,neden olamaz ? ; 300 barlık bir kompresörün basma hacmi aşırı düşüktür,yani oradaki o kocaman kazanı 10 saatte zor doldurur,,300 barlık bir kompresör pistonludur ve bakım maliyetleri aşırı yüksektir,300 barlık bir kompresörün fiyatı 4 - 5 milyar liradan başlarken,16 barlık işini fazlasıyla görecek basit bir kompresörün fiyatı 3 - 5 yüz milyon liradır.
Velhasıl 300 barlık bir kompresör lastikçinin işine gelmez.
-
doğrudur abi,zaten öyle olsa siz pcp tüfek kullananlardan bu tür aletler ile dolum yapılabildiğini duyardık
-
mustafa abi
bu vidalı komprasörler o kadar güçlü durmalarına karşın neden yüksek bar için pistonlu tercih ediliyor ? -
- Resmi Gönderi
mustafa abi
bu vidalı komprasörler o kadar güçlü durmalarına karşın neden yüksek bar için pistonlu tercih ediliyor ?Vidalı kompresörler teknolojik makinalardır,aşırı uzun ömürlüdürler,pistonlu gibi gitgel ile darbe vs... ye maruz kalmazlar,iki tane vidanın birbirine dişlerinin oturmuş hali ile arkadaki havayı öne iter,yüksek basınç dediğinde vidalı havayı kaçırır (gever) oysa pistonlu da neredeyse kaçak sıfırdır,Vidalı kompresörlerin en önemli özelliği düşük enerji ve uzun servis aralıklarıdır.
-
yüksek basınçlara ulaşmak için tamamen bu iş için olan yuksek basınç komp. kullanılır ... bunlar scuba tüpü yangın söndürme tüpleri solunum tüpleri gibi kapalı hacimleri 200-500 bar basınçlar doldurabilirler
-
gene bir sorum olucak
yangın söndürme tüpleri dolum yapan yerler bizim tüpleri doldurabilirmi ? -
- Resmi Gönderi
gene bir sorum olucak
yangın söndürme tüpleri dolum yapan yerler bizim tüpleri doldurabilirmi ?Dolduramazlar . . .
Çünkü düşük basınç CO2 ile dolum yapıyorlar.
-
merhabalar...
pcp tufeklerde tup içine basılan hava uzun zaman kaçak olmadan saklanabiliyor denildi.
bu gaz istenildiği zaman sanırım bosaltılabiliyor. bu işlem nasıl yapılıyor.?
bunun sürekli yapılması uzun vadede problem olur mu acaba.?
tasınma ve nakliye durumlarında koruması nasıl yapılacak tufeğin .? gaz dolu halde uzun yola çıkartılabilir mi . ?
tufek tetiği ve oynayan kısınlarının yağlanması da özel yağlarla mı yapılacak yani yağlanacak mı ?
son olarak temizlik esnasında dış koruma nasıl bir yağ ile olmalı. ?
tesekkurler... -
bu konuyu ben acmıştım ve zaman içinde konuda saten cevap ları verilmiş dir galiba ama ben bunları yasayarakda gördüm birinci pcpmin içindeki hava 3 haftaya yakın duruyor hala bir eksilme kaçak yok. ikincisi benim pcp kargodan içinde hava ile geldi yani herhangi bir sorun olmadı ama olabilirdide. ayrıca içindeki havayı da cekicinvurdugu pime bir torna vida ile dikkatlice bastırarak cıkarta bilirsin ve son olarakda yag konusu hava ile temas eden yerler slikonlu diğer yerler normal yaglarla yaglana blir diye biliyorum.
-
- Resmi Gönderi
Evet silahınızda sürekli hava bulunmasında fayda var , uzun zamanda bir miktar gaz eksilebilir, bunun bir önemi yok,
Gaz istenildiğinde her silahta boşaltılamaz, çünkü her silah için boşaltmak gerekli değildir, örneğin AirArms ta havayı boşaltmanız için mutlaka silahı kur ve tetiğe bas şeklinde havayı boşaltabilirsiniz, başka türlü havasını boşaltmak imkansız, ve bu silahta hava var iken tüpüde sökülemez ve sökülmeyede çalışılmamalı, sonuç tehlike olur, silahınızın ne olduğunu açıklarsanız bu konuda yanıt verebilirim.
Bu işlemi sürekli yada hiç yapmanızı tavsiye etmem bırakın hava içinde dursun.
Tüfekte hava var iken tabiki seyahate çıkarabilirsiniz, uçakla bile taşıyabilirsiniz, yeterki kilitli bir çantanın içinde olsun.
Silahın tetik kısımları ve dış metal yüzeyleri dikiş makinası yağı gibi oldukça ince ve kaliteli sıvı yağ ile tetikleri yağlayabilirsiniz, aşırıya kaçmadan, ama yeni nesil ithal silahlarda buna bile gerek yok, çünkü tetik sistemlerinde kulanılan yağlar çok özel ve uzun yıllar tetik sistemini korumaya muktedir, aynı yağı pamuklu bir beze emdirin (penye gibi) bununla silahın görünen metal kısımlarını mutlaka her kulanımda, hatta uzun süreli kullanmadığınız dönemlerde bile, arada bir çıkarıp silahın dış yüzeylerini bu şekilde yağlayın, özellikle nemli iklimde yaşyorsanız.
-
Bilgilendirmeleriniz için tesekkur ederim.
Ben henuz pcp tufek almadım . Ama araştırma safhasındayım. Yatagun dan fx t-12 almayı planlıyorum.
ama kullanımdaki tasınabilirlik - toz - yağmur - çizilmelere karsı koruma durumları beni biraz dusunduruyor.
son bir sorum olucak. yaylı tufeklerde de namlunun yağlanmaması üzerine birçok konu okudum . pcp lerde de aynı mıdır. ? tesekkurler...
-
- Resmi Gönderi
Umarım isteklerinizi karşılayacak bir silaha sahip olursunuz,
Silah kendi orijinal ABS plastik çantası ile satılıyor ve bu çanta oldukça korunaklı,
Yaylı tüfeklerde namlunun yağlanmaması diye bir şey yok, namlu hep yağlı olmalı, ama bu ıslak görünümünde bir yağlama olmamalı, ancak penye türü bir pamuklu beze az miktarda emdirilmiş olarak bu bezle silinmeli, yani yağlı olduğu belli belirsiz halde olmalı.
Yukarıda arkadaşımızın belirttiği gibi, namlu başlangıcında pellet yükleme yerindeki "O Ring" silikon bazlı gres ile greslenmeli ve bu gresde sitede satılıyor.
-