Sonuç nedir başarılı oldu mu proje
Tornanın başından yazıyorum
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Sonuç
Ultra namlu 4 pompada 4.5mm 7.5 gr gamo match ile 680 fps civarı verirken uzun namlu 4 pompada 650 fps civarı vermiştir.
Ancak aynı peletle sabun testinde uzun namlu 1cm e yakın daha fazla delmiştir. ortada namlu uzunluğunun
yivsetten kaynaklanan bir penetrasyon avantajı varken aynı avantaj hızda sürtünmeden dolayı hız düşüklüğü olarak negatif yönde ortaya çıkmıştır.
Sonuç budur. Bu durumda valfe müdehale gereklimi gereksizmi tam karar veremedim.
namlu dışı güzeldi ama, namlu içi yivler biraz pürüzlüydü, belki bişey etki etmez diye demediydim
muhtemelen ondan galiba, sert alaşımlı peletler kullansan bi müddet, o namlu yivleri sanki normale dönermi acaba..
hatta varsa çelik bilya ile atış yapsan 10-15 tane, sonra bir daha denermisin, ne sonuçlar verecek..
Zoraki bu işi tasarlarken silahın optimum, namlu boyu - basınç verimliliğine göre dizayn ediyor. Yani daha uzunu 4 pompada daha verimli olsa daha uzun yaparlardı muhtemelen. Buna göre mantıken namlu boyu uzuyorsa basınç da artmalı. Yani valfe müdahale şart.
Zoraki bu işi tasarlarken silahın optimum, namlu boyu - basınç verimliliğine göre dizayn ediyor. Yani daha uzunu 4 pompada daha verimli olsa daha uzun yaparlardı muhtemelen. Buna göre mantıken namlu boyu uzuyorsa basınç da artmalı. Yani valfe müdahale şart.
galiba
yarın ameliyat yapacaz artık
Sonuç
Ultra namlu 4 pompada 4.5mm 7.5 gr gamo match ile 680 fps civarı verirken uzun namlu 4 pompada 650 fps civarı vermiştir.
Ancak aynı peletle sabun testinde uzun namlu 1cm e yakın daha fazla delmiştir. ortada namlu uzunluğunun
yivsetten kaynaklanan bir penetrasyon avantajı varken aynı avantaj hızda sürtünmeden dolayı hız düşüklüğü olarak negatif yönde ortaya çıkmıştır.
Sonuç budur. Bu durumda valfe müdehale gereklimi gereksizmi tam karar veremedim.
Abi sen ölçümleri neyle yapıyorsun. Daha yavaş pelet twist oranı farklı olsa da nasıl 1cm daha fazla saplanır ki?
crono yla
ne biliim değer böyle çıktı Hüseyin yarın baştan girişeceğim
dönüş daha çok olduğundan; yani devir yüksek olduğundan daha kolay talaş kaldırmıştır, dolayısı ile daha kolay derine gitmiştir..
olaya bir matkap ucu gibi baktım ama
olabilir
Benim aklımada şöyle birşey geldi Emir abi , şimdi zoraki namlu 26 cm şuan denediğimiz namlu 40 cm dediniz. Bu durumda merminin namlu içindeki hızını(güç/sürtünme) çan eğrisi gibi düşünürsek 26 cm ile 680 fps çıkış veriyorken 40 cm de 650 fps veriyor ise ; 34-36 cm bir namlu ile optimum hız yakalanabilir sanırım. 750 800 fps hız yakalanır ve merminin dönüş hızıda (twist mi deniyor) kısa namluya göre daha yüksek olur ise isabet ve güç oranı sağlanmış olabilir mi ? aceba ?
güzel bir teori olmuş..
denemek lazım aynı namludan kısaltarak.. bu sefer 3 namlu olacak ve eldeki verilere göre sizin dediğiniz eğri tam net olarak çizilebilir, ve en ideal boy bulunur sanki..
tornanın başındamısın halen
Benim aklımada şöyle birşey geldi Emir abi , şimdi zoraki namlu 26 cm şuan denediğimiz namlu 40 cm dediniz. Bu durumda merminin namlu içindeki hızını(güç/sürtünme) çan eğrisi gibi düşünürsek 26 cm ile 680 fps çıkış veriyorken 40 cm de 650 fps veriyor ise ; 34-36 cm bir namlu ile optimum hız yakalanabilir sanırım. 750 800 fps hız yakalanır ve merminin dönüş hızıda (twist mi deniyor) kısa namluya göre daha yüksek olur ise isabet ve güç oranı sağlanmış olabilir mi ? aceba ?
namlu 35 cm civarı idi yarın salim kafayla bir deneme daha yağacağım sabahın şerri akşamın hayrından iyidir diyerek bakalım ne olacak atladığımı bir nokta olabilir
güzel bir teori olmuş..
denemek lazım aynı namludan kısaltarak.. bu sefer 3 namlu olacak ve eldeki verilere göre sizin dediğiniz eğri tam net olarak çizilebilir, ve en ideal boy bulunur sanki..
tornanın başındamısın halen
Yok abi evdeyim baktım cevap gelmeyince eve geldim
Benim krono cihazım olsaydı namluyu 40 cm den başlayıp birer cm kısaltarak maksimum hızı bulabilirdim, deneme yanılma ile. Hız düşmeye başladığı yerde kısaltmayı bırakırdım .
Twist muhabbeti koyulaşmışken , merak edip şuan yedekte duran
Ultra namlunun twist oranıni bir tur olarak ölçtüm,
Bilginize.
Bugün yaptığım gündüz gözü denemeleri beni mutlu etti demek dün aceleyle namluyu tam takamadım. Arazide yaptığım ölçümde 4 pompada
Uzun namlu 780 fps civarı
Kısa namlu 690 fps civarı
Ve uzun namluluda enteresan bir şekilde namlu şahlanması oluşmakta namlu boyu 33 cm diğerinden 7 cm daha uzun . gamo pro magnum 7.5 gr
Ancak ilk iş daha sağlıklı bir namluyla tekrardan yaptırmayı düşünüyorum Ferhat hayır demez ise ona zahmetim olabilir. Bu namlunun içinde yivsetinin bir bölümü silinmiş olduğu için pelet dengesiz gidiyor.
Selamlar
olumlu sonuçlar çıkması sevindirici bir haber olmuş...
Oldukça sevindim Ferhat ancak pelet istikrarsız gidiyor. Oda yivsetten zannedersem havada geniş bir daire çizerek gidiyor
Kaliteli bi pelletle denediniz mi?
Gerci ne kadar genis bi daireden bahsediyosunuz bilmiyorum belki pelletden kaynaklanmiyodur(Allah muhafaza )