Merhaba arkadaşlar;
12 metre grupman serilerine bir yeni tüfek daha ekleyelim istedim..
Başlıktanda malumunuz, Dominatör 200W 5,5 mm.. kısa namululu carbine modeli
Tüfek bilindiği gibi azıcık ağır dursada, başlangıçta pek sıkıntı yaratmadı açıkçası..
Tabiki uzun süre arazide kullnımında insanı daha hafif olan bir tüfeğe göre daha çok yoracaktır
Ama bu ağırlık sanki onu dengelide kılmış, atışlarda namlunun savrulmasını engelliyor bence..
Spoton 16 grain ile 12 metrede denediğim grupmana göre 7-8mm gibi bir CTC çıktı.Tüfeği ilk defa elime almama rağmen, bence oldukça başarılı sanki..
Tüfeğe-tetiğe alıştıktan sonra çok daha iyilerini yapar hatta..
Ama tüfekteki kundak ayrı bir güzellik, detayları, işlemeleri v.s. çok uyumlu ve yakışıklı yapmış bu tüfeği..
Diğer taraftan namlunun az daha kısa oluşu, locktime süresini kısalttığından daha isabetli sonuçlar verecektir herhalde..
hep merak ediyordum bu tüfeği, hakikaten çok güzelmiş ..
kurma kolu, kısa carbine namlusu, namlu ucu 1/2 UNF dişleri (yaylıda moderatör işe yaramıyor ama airstriper kullanmak için güzel bir düşünce..)
namlu ucu metal koruma kapağı, kurma kolunu kitleyen güvenlik-emniyet mekanizması..
güzel detaylar ile yerleştirilmiş tüfeğe..
Birde tetik emniyeti çok hoşmuş..
Bu genelde gördüğüm emniyet mekanizmasnın aksine, horoz tipi bir mekanizma var..
Diyeceğim; hani bazen o can sıkıcı gelen emniyet mekanizmasının aksine;
kendine doğru kurularak atışa hazır hale gelen mekanizma ve sanki ateşli tüfekmiş gibi ve tetiği atış öncesinde kuruyormuşsunuz gibi çok hoş bir hava katmış, bu emniyet mandalı sıkıcı olmaktan öte keyifli bir hale dönüşmüş sanki
Güzel,..
Eğer hafta sonu fırsat bulursam arazide bi kullanmak istiyorum, havalar müsaade ederse..
ama elimde 16 grain altında pelet yok, biraz ağır gelecek ve daha çok düşme göreceğiz gibi muhtemelen..
bakalım hayırlısı..
güzel tüfekmiş