chapter 2:
Ne kadarcık bir zaman geçmişti ki ayrı düşeli.. oysa hep beraber olmayı istediklerini söylerlerdi de, bir arada kalmanın bunca zor olduğunu tahmin edememişlerdi..
Biraz sıkıntıya tahammül etselerdi , şimdi herşey daha başka olabilirdi.
....
Pistox: Neden bırakıyorsun beni, hani biz..
Tutacax: Sus lütfen, başka bir şey..
Pistox: Birbirimizin cümlelerini kesiyoruz farkındamısın, hem ben..
Tutacax:Lütfen dedim sana.
:))
Pistox artık Tutacax ile beraber olamayacağını anlamıştı, bu sıkıntıyı kaldırmaya Tutacax'ın gücünün yetmeyeceğini biliyordu, ve artık gitme zamanı gelmişti.. Ve onu daha fazla üzmekte istemezdi.
Üstelik trende az önce istasyona yanaşmış ve tüm yolcular çoktan yerini almışlardı bile..
Pistox son bir defa daha ardına bakıp birşeyler mırıldandı ; ama kimse duymadı onun ne dediğini..
...
:))
çok teşekkürler arkadaşlar.. Turan abi ayrıca teşekkürler o faydalı bilgi için, aklımda olacak
Dün tüfeği dağıttıktan sonra orjinal piston üzerinde, tekrar bir araya getirip pompalama yaparken yanal kenarlardan contanın kaçırdığı havayı daha minimize etmek için o-ring uygulaması yapmıştım..
fakat orjinali iki parçadan oluştuğundan, pistonun(pistox) plastik tutacak (tutacax ) kısmına takılan ek yerinden daha sıkı bir tutunmada bu parçaların bir arada duracak gücünün olmadığını gördüm
Yani başlangıçtaki tasarımdan ötürü daha sıkı bir piston çalışmasına müsade etmiyordu..
Bugün yakaladığım küçük bir fırsatta, orjinali ile aynı boyda, yine sağlam olan orjinal contayı kullanabilecğmiz, ama ilaveten, yanal yüzeylerden kaçan havayıda engellemek adına üzerine 2 adet o-ring kanalı açılmış tek parçadan oluşan yeni bir piston yaptım..
Herhalde böylesi sıkıştırılan havayı tamamen tutacak,..
Artık bu saatten sonra olacaksa sadece valfin olduğu bölümden kaçak olabilir, ilk fırsatta o tarafa müdahale de görüşmek ümidi ile,
esen kalın