cahpter -I- :
Kışın soğuğunda, ve yağmurun ıslaklığında unutmuştuk bütün dertlerimizi..
ve ne zamandır kullanmadığımız kıyafetlerimizi bulmuştuk gardrobun en tenha köşesinde,.
yani soğuğun sayesinde..
ve bi nebze olsun soğuktan daha az etkilenmek adına; o hiç beğenmediklerimizi içimize giydik..
kimseler görmesin diye, ama içimize..
oysa bizi ısıtan gizlenen di.
ne kadar enteresan; her saklı insanı böyle ısıtırmıydı acaba?
kimbilir..
Ve kuşlar uçuşacak yer bulamazken, yıldızların göz kırptığı karanlık gecelerde hayaller kuruyorduk biz bu arada..
Alabildiğine sessiz, bi o kadar çığlık çığlığa..
Cevabını bulamadığımız sorulara cevap,..
Bildiklermiz cevaplara ise sorular arardık..
anlamsızca..
ve saçma sapan korkuları, en adam akıllı gerekçeler ile yenmesini öğrenmiştik beraber,
bozmasını öğrendik mesela,
yapamazsın korkusuna inat..
Ama bi türlü bilemedik,
bu her seferinde arttırdığımız civataların, nereye ait olduğunu..
arttırılmış civatalar koleksiyonu yaptık çaktırmadan..
ve hurdacı arkadaşlarımız oldu bu sayede,
en duygusalından ..
.......
.........................................................
:))
Çok uzatmadan, kovacaklar şimdi forumdan beni
Bugün tansiyonum düşmüştü iş yerinde, eve gelip bi istirahat edeyim diye niyetlendiydim, ama Ertuğrul kardeşimizin atıl halde duran Crosman 2100 için,
-önce servise gitsin,
-yok zoraki için namlusu kullnılsın,
-ama servis daha iyi olur belki hallederler,
-sen bak bi abi
gibi alakasız diyalogların ardında dün akşam 2100'mız gelmiş, bugünde paylaşayım dedim..
sağolsun Ertuğrul öyle yada böyle elindekini bir projede değerlendirmek adına feda edecek kadar geniş yürekliymiş..
Tüfeği gelir gelmez inceledim biraz..zira ilk defa görüşüyorduk kendisi ile
Biraz bakımsız kalmış ve uzun yıllar kullanılmadığını düşündüm tüfeği ilk gördüğümde, diğer güzellerden buna sıra gelmemiş anlaşılan tabi elde hatsanın güçlü yaylıları olunca haklı olarak..
Dediğim gibi daha önce hiç elime almadığmdan bi tuhaf geldi çok hafifmiş,ama işte çalşımıyor..hiç hava basmıyor, tetik kurulmuyor-düşmüyor..
aman Allah'ım didim kendi kendime ne işler aldın başına :))
Ama keyifli olacak bu tüfekle uğraşmak onu gördüm tüfeğin gövdesini söktükten hemen sonra..
ne var ne yok herşey bi anda dışarı fırladı, sanki bütün parçalaar yıllardır o kapağın açılmasını bekliyorlar gibi heyecanlı görünüyorlardı hemde çok.. öyle ki hepsi bir anda sağa sola kaçıştılar.. Ne yapacağımı bilemedim..
Çok şaşırmıştım, böylesi bir makina ile ilk defa karşılaşıyordum ..
Galiba bende biraz heyecnlanmıştım bu arada
Neyse küçük bir kovalamacanın ardından, her parça ile tektek ilgilenerek onları ikna ettim, anlaştık zannedersem
Bu sayede hepsini bi aray getirip, orada şimdilik sessizce beklerler ise, ilerleyen günlerde herşeyin daha iyi olabileceğinden bahsedip, bütün parçalardan bi yere kaybolmamaları hususunda söz aldım..
Ve bazılarının yeni arkadaşlar ile tanışcağından, uzun zamandır ayrı kalanların bir araya geleceğinden falan bahsettim biraz..
Bu sefer daha çok heyecanlandılar
tamam tamam.. :))
..........
contalar gitmiş..
tetik grubu dağılmış..
hava transfer portundaki olması gereken minik o-ringli bir parça ortalıkta yok
çekiç yayı, valfin iç yayından çok daha güçsüz nasıl açacak ki o valfi ?
ve bi anda namlu içinde yıllardır sessiz bir şekilde bekleyen bir pelet tanesi ile karşılaştım (yine başladı )
kısa bir uğraştan sonra onu çıkarttım, ama sevmedim bu peleti,.. muhtemelen bir daha koymaycağım,
ki normalde orası, yani saklandığı yerin uzun süreli bekleme alanı olmadığını bilmesi gerekirdi, vakti zamanında kendisine gitmesi gerektiği söylendiği halde, gidiyormuş gibi ses çıkarıp, izini kaybettirmiş anlaşılan.. uyanık
kızdım ona hatta ..
...........
valfin iç hacminin daha geniş olduğu yeni bir gövde geçirdim hemen aklımdan, daha güçlü çekiç yayı, ve uygun ölçüde 1,5 mm kadar iç deliği olan hava transfer portu parçası ile acaba eskisinden daha iyi olurmuydu diye düşündüm..
ama namlu içi yivler çok silik, ya orjinalinden böyle, yada kullnılan çelik bb'ler onu bu hale getirmiş;
Yani bu yivler sebebi ile çok fazla aşırı bir gücüde kaldırmaz diyede düşündüm öte yandan,
zaten şu anki bu düşük profil yivsetlere tutunmak, güç arttıkça nerdeyse imkansız bir hale gelebilir..
neyse denemiş oluruz en fazla..
velhasıl kelam;
sürç-ü lisan ettiysek afola
Bu ayrılık ne kadar sürer bilmiyorum ama, kargocu abi sahibine bi süpriz yapar belki bi sabah, daha kimseler uyanmamışken..;)
yenilenmiş bir tüfeği olur belki, kimbilir..
onlar ermiş muradına ,..
saygıyla..
Ferhat.