youtube da dolanırken bu videoya denk geldim.1000 yarddan atış yapıyo yanlız videonun sonlarına dogru dürbünü gösterince bi yuh dedim bu kadar yüksek zoomlu bi dürbün oldugunu yeni ögrendim yanlız anlamadığım şey orda silahı sabitlemiş sadece tetigi çekiyo.ne zevki var anlamadım.Ya da asıl amaç dürbün kullanma marifetinimi göstermek burda?
MARCH 8-80x56 :)
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
[Resim Engellendi: http://s10.postimage.org/xf974a2kp/IMG_7169a.jpg]
[Resim Engellendi: http://s7.postimage.org/dkxmkb23v/IMG_7159a.jpg]O kadar büyütme ne işe yarar ? Tabii ki mesafe tayini için. 80 büyütmede santimlik mesafe tayini yapılabilir. Tabi kullanmayı bilene.
-
youtube da dolanırken bu videoya denk geldim.1000 yarddan atış yapıyo yanlız videonun sonlarına dogru dürbünü gösterince bi yuh dedim bu kadar yüksek zoomlu bi dürbün oldugunu yeni ögrendim yanlız anlamadığım şey orda silahı sabitlemiş sadece tetigi çekiyo.ne zevki var anlamadım.Ya da asıl amaç dürbün kullanma marifetinimi göstermek burda?
80 büyütmede tüfeği sabitlemeden sağlıklı atış yapılamaz. Benim 40 zoomlu dürbünde bile sabitlemeden sağlıklı atış yapılamıyor. -
Artık dürbün kullamayı iyi bi dürbün alınca detaylı öğrenirim.Şu anlık optima izin vermiyo o mesafe tayinlerine :))
-
80 büyütmede tüfeği sabitlemeden sağlıklı atış yapılamaz. Benim 40 zoomlu dürbünde bile sabitlemeden sağlıklı atış yapılamıyor.
Güzel tespit hocam. Yüksek büyütme atıcıyı kendini sabitlemeye zorluyor.Ft olayına yeni yeni başlarken 32x hawke'ları 12 veya 16x'te kullanırdık. O zamanlar nasılsa yeterli gelirdi. Şu anda 32x hawke kullanıcılarının çoğu eminim neden hawke 50 büyütmeli model çıkarmadı diye düşünüyordur.
-
bu dürbünler daha çok sabit ateşli tüfeklerde 1000yard vb benchrest atışlarında kullanılıyor dikkat ederseniz av için kullanılanlarda zoom düşüktür görüş açısı arttığı için,Ft ye gelirsek bence kişi hangisinde kendini rahat ediyorsa onda kullanmalı yüksek zoomun avantajları kadar dezavantajlarıda var lakin atıcıya göre değişiyor
-
Tüfeği sabitlemek ve hedefi artıkılın ortasında görmek bahsedilen mesafeler için yeterli değil. Benchrest atıcılığında atışa etki eden faktörler tüfeği sabitlemek gibi basite indirgenebilecek şeyler değil. Tüfeğin kundağı ile mekanizma arasında hiç boşluk olmaması, tüfeğin namlu harmoniği , namlunun soğukken ve sıcakken attığı farklı noktalar, dürbünün optik kalitesi , kırılma yapma ve parallax yapma hassasiyeti, klik hassasiyeti, rüzgar durumu, mühimmat kalitesi ve atış hızı istikrarı gibi bir çok yan durum da 1000 yard gibi mesafelerde hesaplara giren durumlardır. Neticede tüfeği sabitle tetiği çek mermi nasılsa aynı yere gider mantığı , dürbün kullanımına aşina olanların yanlış olduğunu bildiği bir durumdur. 1000 yard mesafede 2 mermiyi aynı deliğe denk getirmek kabiliyet değil aynı zamanda bilimsel çalışma da gerektirir. Sniper kategorisinde ise o mesafede yarım boy hedefi büyüklüğündeki metal plakayı vurup ses çıkartmak yeterli gelirken, benchrest işi en yüksek isabet ve kaliteyi gerektirir. Bu da tecrübe, sabır, deneysel çalışmalar ve elle doldurulmuş mühimmat gerektirir ki ülkemizde yasalar gereği zaten mümkün değildir. MKE üretimi fişekle 1000 yardda bir kere vurduğunuz kağıdı, değil grupman yapmak, 2.kez vurabilirseniz çok şanslı sayılırsınız.
-
Resime dşkkatli baktığımızda Dürbünün üzerinde redot var.
Dürbünün başlangıç zoomunun yüksek olması nedeniyle hedef ilk önce redotla bulunup sonradanmı dürbünle odaklanıyor diyebilirmiyiz. Yoksa Redot Farklı bir amaçlamı takıldı. -
Av amaçlı takılmış olabilir