Düşme derken ? kaç metreye kadar stabil atış yapabilirim bilginiz var mı ?
HW97K için aluminyum kundak
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Valibey merhabalar diğer peletlerde düşme fazla oluyordu HN halowpoint ile sorun çözüldü bende.
O kişi benim :), nacizane bir stüdyom var evde, kendi yağımızda kavrulur dururuz. O parçanın hikayesi derindir ancak aşık olduğum HAK'tır birde o gözle dinleyin lütfen.
Beğenmenize sevindim.
Saygılar -
(laevi)bende Erzincanlıyım abi şimdi fark ettim
-
Ben HW97 K ile maksimum 50 yard da atış yaptım daha uzak mesafeleri denemedim doğrusu o kadar iyi bir atıcı değilim
-
Valibey merhabalar diğer peletlerde düşme fazla oluyordu HN halowpoint ile sorun çözüldü bende.
O kişi benim :), nacizane bir stüdyom var evde, kendi yağımızda kavrulur dururuz. O parçanın hikayesi derindir ancak aşık olduğum HAK'tır birde o gözle dinleyin lütfen.
Beğenmenize sevindim.
SaygılarNe kadar güzel,
hem zaten muhatab olunan aşk; en fazla aşık olunan kadar güzel olabiliyor
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.. -
Abicim Hw97k 5.5 almayı düşünüyorum ne diyorsun sizce nasıl 4.5 mi yok sa ? değerli bilgileriniz rica
HW97K için 4,5 mm önermelerinin bir nedeni var.
HW97K özellikle FT müsabakaları için dizayn edilmiş bir silahtır. FT müsabakalarında güç sınırı 12 ft.lbs'dir. Müsabaka esnasında silahın hızı kontrol edilerek 12 ft.lbs'den daha güçlü olup olmadığına bakılır.
12 ft.lbs'nin karşılığı, 4,5 mm'de en çok kullanılan 8,44 grain pellet ile hız 800 fps iken; 5,5 mm'de en çok kullanılan 13,5 grain pellet ile hızı yaklaşık 630 fps'dir.
Her ne kadar 5,5 mm'nin balistik katsayısı daha yüksekse de, hızı oldukça düşük olduğundan düşme miktarı doğal olarak daha fazladır.
Şimdi gelelim FT müsabaka tarzına. Mesafesini ve atış eğimini bilmediğin hedefe isabet kaydetmen gerekir. Hedeflerin mesafesini elektronik mesafe ölçerlerle ölçmek yasaktır. Tek ölçüm aletiniz tüfeğin dürbünüdür. Dürbünün paralax özelliğini kullanarak mesafeyi ölçmeniz gerekir. Bu yöntemle hassas olarak mesafe ölçmek o kadar kolay değildir. Diyelim ki 46 metrede olan hedefin mesafesini 48 metre olarak ölçtünüz. 800 fps ile attığınız 4,5 mm yine de hedefi vurur. Ama silahınız 5,5 mm ve 630 fps ise üst vuracak ve karavana sayılacaktır. -
Ertarda değerli bilgileriniz teşekkürler bende 4.5 almayı düşünüyorum ama piyasada kalmamış kime sorduysam bulamadım ellerinde sadece son 1 adet hw97k 5.5 ve hw77 .4.5 var kararsız kaldım açıkcası tx200 hc 4.5 var onada bütçemi zorlamam gerek bir bütün bayiler şuan tüfek ithal etmediklerini söylüyorlar siz ne dersiniz 5.5 için yani müsabakalara katılmayacağım amacım şişe kırmak ama elimde isabetli bir tüfek olmasını istiyorum e birde alman malı değerli yorumlarınız rica
-
Amac yarisma olmayacaksa .uzun sure 5.5 hw 97 kullanmis olarak almanizi tavsiye ederim.
Jsb13.43 grain pellet ile okadar guzel isler yapiyor ki inanamazsiniz -
Merhabalar
Amaç tahribat ve şişe kırmak ve isabet ise bence 5.5mm gayet güzel işinizi görür. JSB 13.43 grain yada HN Hollowpoint 12.65 grain ile tüfek PCP tadında zevk vermekte. Tecrübe ile sabittir.
Saygılar -
Hw 77 hiç kullanmadım ama yabancı forumlarda çok sevildiğine ve tuttuğuna şahit oldum.
-