kedilerin bile saldırmaya cesaret edemediği fareler...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sayın Zetax;

''Cehennem dediğin yerde dal, odun yoktur. Herkes ateşini kendi götürür'' demiş ( Pir Sultan Abdal ).
    Ardından Mevlana Hazretleri ise ''yüzbin günah işler isen yinede gel'' buyurmuşlardır.
    Saygılar.

• ne bileyim belki aynı vücudtan geliriz dünyaya birdaha cehennem niyetine . önümüz oldu ardımızda olur belkide

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN

870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm
    Quantum A1168 20 ga 61 cm

Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j
    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j
    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177

Zoraki hp-01 FT .177

Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22
    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

• Youtube'da güvercinler serçeler gelsin diye yem kabı bırakıp sonra onları iş yaparcasına vuran insan desem kendime hakaret edeceğim şahısların videoları var.Kamuflajla etrafını kapatmış birde video çekiyor.PCP ile 30-80 mt arasında duran kuşları vuruyor.Kimiside silah tanıtıyorum diyerek tavşan avına çıkmış.içim cız ede ede izliyorum.

Konu zararlı olunca durum değişir.Fare dediğiniz bünyesinde mikrop taşısa dahi kendisine zararı olmayan bir hayvan,mecbur kalmadıkça yine keyfe keder vurmam.Bunların taşıdığı hastalıklar küçük baş hayvanları bile hasta edebiliyor.Bunun adı temizliktr.Mahsuru yoktur.Bu benim görüşüm.

Bence silahınızı iyi bir amaçla kullanmışsınız.Bir söz var bir musibet bin nasihatten iyidir.Tarımla uğraşılan yerlerde,ambarlarlarda 2 yaşında kedinin bile kaçtığı irilikte farelerle karşılaşırlarsa itiraz eden arkadaşlar durumu daha iyi anlayacaktır.

• Forumda ne kadar çok yufka yürekli üye var anlamıyorum. Ülkemizdeki yasalar müsade etmediğinden havalı tüfek ile av yapmaya ben de karşıyım. Hatta kişisel olarak bunu bir adım daha öteye götürüyor ve diyorum ki av tüfekleriyle bile yasal da olsa keyfi olarak bir calının öldürülmesini tasvip etmiyorum.

Ama buradaki olayın adı haşere ile mücadele. Ali hocamın nişancılık kabiliyetini de bilen biri olarak bu hayvanların kapan, zehir veya herhangi başka bir yöntem ile ölmeye kıyasla çok daha acısız biçimde öldüklerine eminim. Kaldı ki yasaların hem 12 fpe limiti koyup hem de avı serbest bıraktığı ülkeler var. Burada kullanılan tüfek imzadakilerden biri ise en az 50fpe.

Ayrıca bu forumun sadece havalı tüfeklerin sportif amaçlı kullanımına yönelik paylaşımlara açık bir mecra olduğuna yönelik bir algı nereden geliyor?

Hem forumdaki paylaşımın artık eskisi gibi olmadığından şikayet ediyoruz hem de her yapılan paylaşımın altında başkalarının hevesini kıracak ve sayfalarca tartışma yaratacak söylemlerde bulunuyoruz.

• mecburiyet! olarak öldürülse dahi böyle resimleri yayınlamak bana pek doğru gelmiyor . Aklın da olmayanin aklına getirmek diye bir deyim var.

• Merhabalar

Haşere dediklemizde Allahın ( C.C ) yarattığı canlılar olup onun nefesini taşımakta tıpkı bizler gibi, biz Hakiki insan olma yolunda çaba sarfeden herkes gibi, can taşıyan emaneti Haktır der. O na saygı duyarız.
    Av yapana da yapmayana da, 72 millete ve 18 bin aleme saygı duyarız
    Saygılarımla

• Umarım bu paylaşımı beğenenler, onaylayanlar..

Bir gün bu foruma yeni kayıt olan birine, havalı ve canlıya ateş etmekten bahsettiği için; kanunlardan, kurallardan ve mantıktan bahsederek o insanı eleştiride aceleci davranma hatasını göstermez..

Ne güzel bir dünya..
    Tanıdıklar ve yabancılara.. Eskiler ve yenilere göre değişen bir düzen..

Saygı duymaya çalışıyorum.. ama mümkün değil.
    Bu paylaşım olmaması gereken bir paylaşım, bunu sevdiğim birinin yapması bu paylaşımı bana normal gösteremez.

Hayırlı akşamlar..

• Attığınız taş bana ise kırıldım açıkçası. Yani diyorsunuz ki ben normalde karşı çıktığım bir şeye paylaşımı yapan kişi ile ahbap olduğumdan destek veriyorum. Bu ağır bir ithamdır ve kime yapılırsa yapılsın bu konunun sizi rahatsız ettiğinden daha rahatsız edicidir. Eğer bunu ima etti iseniz size diyorum ki haksızsınız.

Avlanma konusunda düşüncelerimi açık bir şekilde yazdım ve ben tezat bir durum gömüyorum.

• Taş atmak değil..

Yazdıklarım ile aslında bu forumun bugüne kadar ki olan duruşundan neden vazgeçtiğini anlamakta zorlandığımı ifade etmeye çalıştım..

Ama evet dediğim gibi, bu konuyu onaylayanlar; umarım yeni bir üyeye havalı ve bir canlıya ateş etme hususunda tepki vermezler..

Ali kardeşim ile bir derdim yok ki, yada herhangi biri ile, yada seninle...

Velhasıl;

Bu konuda forum, bugüne kadar ki çizgisinden konu sahibini tanıması-sevmesi sebebi ile uzaklaşmıştır, benim hatırlatmak istediğim buydu..

Ama aslında Ali kardeşimin de dediği gibi olmalıydı belki de, hemde sıkıntılı yazışmaların konu altında daha da uzamaması adına, aşağıdaki alıntıda dediği gibi yapmalıyım galiba..

rahatsız olduysan bakma.

Saygı ve sevgiler..

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen valibey: imla hatası (5 Nisan 2015 22:46).

• Hocam yarın öbür gün acemi bir arkadaş foruma gelip şöyle av yapabileceğim, 50 metreden güvercini indirebileceğim vs vs bir havalı tüfek arıyorum diye yazdığında ben yine kendisine yasaları hatırlatacağım ama buradaki olay daha önce dediğim gibi haşere ile mücadele. Bu farelerin ne çeşit bulaşıcı hastalıklar taşıyabildiğini saymama gerek yoktur herhalde. Neyse bu konuyu takip etmeyi bırakıyorum. Diyecek bir lafı olan özelden yazabilir. İyi akşamlar herkese.

• Fare ile mücadele stratejik bir savaştır zordur. Nekadar zararlı olduğunu da zararını yaşayan bilir. Mücadele yöntemleri burda paylaşılır yada paylaşılmaz bişey diyemem. Konu olan besi çiftliğnde de tam olarak kökü kazınamaz diye düşünüyorum ama sayıları bu şekilde azaltılarak zarar verme oranları hastalık yayma ihtimalleri azaltılabilir. Besi çiftiği için bence iyi ve etkin bir mücadele olmuş. selamlar.

• Buradaki itirazı zannedersem kimse anlamamış;
    Ferhat hocam ve onun gibi düşünenlerin ( ki buna ben de dahilim ) itirazı, yapılan eylemin üstelik gereğinden fazla ve detaylı olarak resmedilmesidir. Haşere veya zararlı kemirgenle nasıl mücadele edilmesi gerektiği değildir.

Ben Ali Tekin'i ismen bilirim takımdaki Cahit abi den dolayı (alicengizarda) kendisi ile bir kere telefonla görüşmüştük bir arkadaşın at44 tekli dolum tüfeğinin satışı esnasında. Bu Forumda veya diğer forumda hobi ile ilgili faydalı paylaşımlarda bulunan bir arkadaşımız olduğunu düşünüyorum.

Bu paylaşımındaki amacın da havalı ile avlanmayı teşvik etmek veya özendirmek amacıyla yayınladığını düşünmüyorum.
    Ancak,
    "Rahatsız olduysan bakma" demişsin ya Ali hocam, bu mantıkla sen de "rahatsız olduysan okumayacaksın" o zaman.burada herkes nezaket kuralları içinde konular hakkında fikir beyan edebilir. Yukarıdaki gibi çıkışlar forumu mahalle kahvesine çevirir, zira böyle çıkışlar için cevaben söylenecek birşeyler mutlaka vardır herkesin cebinde, ama meramını anlatırken kalp kırmamak her babayiğidin harcı değildir.

Herkese iyi akşamlar.

AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

• yahu bu konuda rayından çıktı gibi
    Ben baya kallavi bir avcılık geçmisi olan biri olarak bazen bu tarz fazlaca çoğalan ve artık kendi yaşam bölgesine sığmayayıp sizinkine bulaşan varlıklarla çok uğraştım bu tarz yollarıda denedim başka şekilleride
    Ancak dediğim gibi sonuç vermiyor en fazla bir iki ay sonra tekrar ürüyorlar konu can alma yada vurma olarak algılamadan teknolojinin imkanlarının kullanılması ile daha iyi sonuç alınıyor . hem hayvan canından olmuyor hemde insan kesin çözümü buluyor. İnternetten ulaşılabiliniyor ultrasonik sound yayarak haşereleri kaçıran bu tarz cihazlara

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN

Webley raider .177 cal.
    Webley Patriot .25 36j
    mod 99 lmt. .22 24j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j
    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177

Zoraki hp-01 FT .177

• İnternetten ulaşılabiliniyor ultrasonik sound yayarak haşereleri kaçıran bu tarz cihazlara

Hocam o dediklerinize bir süre sonra alışıyorlar yada artık tınlamıyorlar bilemiyorum hangisi ama kısa sürede etkisi kalkıyor.Şöyle düşünün bir köpeği sürekli korkutup birşey yapmazsanız artık korkutmanızı ciddiye almıyor.Yarasa,karga,fare,tarladaki haşeratta buna dahil.

• valla sırf bunlar için 6.35 mod125,ve torun mod601 aldım bayada can yaktım ancak en son bu ürünler işimize yaradı bizim buradakiler daha alışmadılar

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN

Webley raider .177 cal.
    Webley Patriot .25 36j
    mod 99 lmt. .22 24j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j
    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177

Zoraki hp-01 FT .177

• forumda bu kadar tartışmalara neden olacağımı bilseydim inan ki bu paylaşımı yapmazdim. Kimine gore hayvan vurmak eleştiriye açık bir konu fakat burada meşrulaştırma gibi bir amaç gütmeden yapmış olduğum bir paylasimdi. Arkadaşa yapmış olduğum çıkış yerli değildi zira paylaşımdan rahatsızlık hissedenler için içerik raporla bolumu varki bu isler için hem paylaşan hem de üyeler için tartışma ortamı açmadan sıkıntınizi dile getirebileceginiz bu şekilde yapıla bilinirdi.
    Bahsi gecen çiftlik küçük bas ve büyük bas hayvanların bulunduğu bir ciftlik. Zehir ile mücadele yapılamıyor ultrasonik ses ile kovucuda çiftlikteki köpekleri etkiliyor kapanlada yakalanamidigi için bu yola basvurduk. Açtıkları zararları herkes hemen hemen bilir ama su kadarını söyleyeyim yeni doğan 3 tane kuzunun burnunu kulaklarını ve gözlerini yedikleri olmus gerisini siz dusunun

Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

• bilmezmiyim verdiği zararı . bizim yabani ördekleride az kırmadılar
    Ben köpekleri düşünmemiştim . etkiler tabiki ultrasonic kovucular . kargalar bir cardınlar iki bezdirdilerdi bizi . vur vur bitmiyor birde bir anda üreyiveriyorlar

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN

Webley raider .177 cal.
    Webley Patriot .25 36j
    mod 99 lmt. .22 24j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j
    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177

Zoraki hp-01 FT .177

• ultrasonik kovucu denen ürünlerin işe yaramadığını biliyorum. 2014 senesinde katıldığım haşerte ilaçlama mesul müdürlük eğitiminde bahsedilen ürünlerin hiç birinin sağlık bakanlığı halk sağlığı kurumundan onay alamadığını biliyorum. sivri sinek haşere ve farelere hikayeden etkisi var:)

• Eleştirim Ali beyin şahsına gibi algılanmış olsa gerek biraz hoş olmayan bir tepki geldi.
    Ava karşı değilim, hatta havalı ile avın yasallaşmasını destekliyorum. Ama bu denli detaylı görüntülerin paylaşılmasını doğru bulmuyorum. İşin bu kısmı kişisel sorunum, ama bunun için eleştirmedim paylaşılan görüntüleri.
    Bu hayvanların doğaya en az zarar vererek uzaklaştırılma, ortamdan elimine edilme yolunun rodentisit adı verilen zehirler değil tam aksine havalı ya da benzeri silahlarla itlaf edilmesi olduğunu savunuyorum. En azından çevre kirliliği riski bertaraf edilmiş oluyor. Dolayısıyla bu da değildi eleştri sebebim.
    Havalı silahların yanlış kullanımı ile ilgili en ufak haber hepimizin dikkatini çekiyor, çünkü biliyoruz bir iş güzar çıkıp o haberi örnek gösterip başımıza ummadık çoraplar örebilir. Yok güç sınırlansın, yok ruhsata tabi olsun vs. Bunlar dönem dönem tartıştığımız şeyler.
    Ve hepimizin bildiği, içeriğini sık sık tartıştığımız havalı silahlarla ilgili yasa. Ben, sen, biz ne kadar aksini savunsak, deneyimleri paylaşsak da yasa değişmiyor. Esnetilemiyor.
    Bu silahlarla av yapılamaz diyor. Zararlı mücadelesinde kullanımı serbesttir demiyor. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
    Şimdi biri çıksa bu fotoları örnek gösterse, bu işin meşruluğunu savunuyor pozisyona düşürse bizi?
    Yeni bir üye gelse zararlı mücadelesi için hangi tüfeği alayım dese? İlgili yasayı hatırlatırsak demeyecek mi "e bu fotolar ne?"
    Ki olmadı değil. En son bildiğim Consultant nickli arkadaşımız. İlk mesajı bu konuyla ilgiliydi. Nasıl tepki aldığını kendisi daha iyi anlatabilir. Şimdi o çıkıp dese ki "bana mıydı zorunuz?"
    Ne diyeceğiz?

Ayrıca nasıl ki beğenimizi yüksek sesle dile getiriyorsak karşıt fikirleri de kalp kırmadan, saygı çerçevesinde konuşabilmeliyiz.

Özetle Ali beyin ne atıcılığına, ne şahsına, ne de ilgili yasa hakkındaki bilgisine yönelikti eleştirim. Belki daha açık ifade etmem gerekirdi.
    Konunun bir tartışmaya dönmesi en son istediğim şey, zaten bir avuç insanız şurda. Küskünlük olmasın yok yere.
    Saygılar

Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen Gone_with_the_wind (6 Nisan 2015 02:42).

• Havalı tüfekle avlanmak yasak.Bu şey gibi kopya çekmek serberst ama yakalanmamak şartıyla gibi:D

Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)

Husan + Vector optics Reaper 4-14x50

Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot