her fare keşke biraz splinter usta olsa abi... bizimkiler anca bostanı hayvanı kemirsin
kedilerin bile saldırmaya cesaret edemediği fareler...
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Yabani fareye çok daha dikkat etmek lazım tabi hastalık bulaştırabilir, benimkiler evcil fareydi, herhangi bir sıkıntı olmadı (yaralar dışında tabi)
-
valla ben onlar için yakın mesafe browning mag 800 ü (5.5) tutuyordum. uzun mesafede de torun mod601 6.35 ile mod125 sniper 6.35 ı
bazen yaylayada götürüyorum orda farenin yanı sıra sarı kız dediğimiz büyük örümcekler oluyor onlardada iş görüyorlardı .
tabi uzun bir değnekte iş görüyor. eğer ortada bizim kabile üyeleri varsa. mecburen onu kullanıyordum -
valla ben onlar için yakın mesafe browning mag 800 ü (5.5) tutuyordum. uzun mesafede de torun mod601 6.35 ile mod125 sniper 6.35 ı
bazen yaylayada götürüyorum orda farenin yanı sıra sarı kız dediğimiz büyük örümcekler oluyor onlardada iş görüyorlardı .
tabi uzun bir değnekte iş görüyor. eğer ortada bizim kabile üyeleri varsa. mecburen onu kullanıyordumAdana'da sarıkız var mı? Acaba başka bir şeye mi sarı kız diyorsunuz?
-
Olmazmı El kadar sarı tüylü çirkin bir Örümcek türü. Özellikle dağlarda ve çamlık alanlardaçok olur
-
Bizde en fazla tarla faresi oluyor abi bahçede yeraltı şehri kuruyorlar, ağaçları kurutuyorlar. Hortumu deliğin birine sokup suyu açtım mı öbür delikten kafayı çıkartıyor, mod40 4.5 la kafaya tek pelet 15 sn de kedilere ziyafet oluyorlar. Sarıkızı ilk kez duyuyorum, et yiyen örümcekmiş, fena..
-
Evet biraz ürkünç bir hayvan
-
Madem geyik oldu bu konu
.....
O değilde, bu farelerde intikam duygusu varmı acaba, hani o kadar kardeşleri telef oldu gözlerinin önünde.. bu feci olaya şahit oldular ya saklandıkları yerden, :))
diğer sağ kalanlar şimdi ne yapıyordur acaba
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.bildiğim kadarı ile o bölgede ölen fare var ise o bölgeden uzaklaşma psikolojisine sahipler National Geographic da izlemiştim
-
Sarı kız.Omar.Amerikanları tabiriyle ''desert spider'' on ayaklı lanet bir hayvan Hakkari çukurcada görev yaparken mevzilerde bol bol oluyordu.Bu vesileyle mevzide kimse uyuyamıyordu:D
-
bulunduğu bölgede predatordur. Böcek , kuş, ufak fare , sincap, kertenkele, kurbağa vs vs parmak, kulak, öğünleri arasındadır , zehirsizdir. Ancak çok keskin bir çenesi vardır makas gibi keser. Hızlı hareket eder boyunun 5 katı mesafeye zıplayabilir. Çok büyür . benim sevmediğim ender yaratıklardan biridir. Tarantula bile yanında sevimli kalır.
-
Abi bacak sayısı 4 ten çok hiç bişeye kolay kolay sempati duymam heleki eklem bacaklılara, ekrandan kaşıntı tuttu vallaha...
-
Sorma bizim yaylada her gece nöbet tutardım ev ahşap bina her taraf ahşap inanırmısın zeminde yürürken tıkır tıkır ses yapardı. Hala ürperirim az öldürmedim.yemek tabağı kadarından.
Hatta bir anım var. 22 yaşındayım o zaman bisiklet biniyoruz etaplarımız var dağ bisikleti . Adana da dilberler sekisi diye bir yer var ozaman tek şerit yol ve dik yokuş sağ taraf göl sol taraf çamlık arazi. Akşam vurduk yokuşa ay dolunay önden giden arkadaş arayı açtı bir müddet sonra seslendi yolda fare var diye pnun arkasındaki aynı yerden geçerken yengeç o dedi birde söylendi amma büyükmüş diye . aynı noktadan ben geçerken arkada araç farı bir aydınlattı yerde bana dogru gelen elimden büyük sarıkız ben bir pedal basarım meğer onların gördüğü oymuş anlamamışlar . bana doping oldu hepsini geçtim o yokuşta
-
Ne yapayım Kaan olay bu hani yakalanan arkadaşın açıklamasıda zor düşünsene normal değil çünkü
- ne yapcan kardeşim bu sapanla
cevap
-kuş avlayacaktıkta!!!
- Bu yaşta başta bizde yedik .Öpüldün canım derler adamı sererler.Abi faturası var desek
-
Sarı kız.Omar.Amerikanları tabiriyle ''desert spider'' on ayaklı lanet bir hayvan Hakkari çukurcada görev yaparken mevzilerde bol bol oluyordu.Bu vesileyle mevzide kimse uyuyamıyordu:D
aynen bende ilk askerde görmüştüm Elazığ Van ve Yüksekova'da kimi yerde sarıkız kimiyerde sarıgelin kimi yerde sarı Ömer dediklerini duydum.Birde örümceklerle böcekler eklembacaklılar gurubundandir ama örümcek böcek değildir örümcekler 8 bacakli böcekler 6 bacaklidir gelişmiş bacakları kadar uzun iki duyargasi bacak sanilabilir.
-
Ve hatta bunlar aslında örümcek de değildir Böğü olarak geçer asıl adları. Örümcekgillere dahil bir gruptur.
Hakkında şöyle ilginç bilgiler mevcut
http://fef.kku.edu.tr/dergisitekodlar/6_nolu_makale.pdf -
valla benim hiç hoşlanmadığım yaratıklardır ôrümcekgiller.
-
valla okurken tırstım 10 cm demiş zannedersem gövde boyu olarak sôylemiş yoksa ben yaylada ayaklarını açtığımda 20 cm e varanlarını çok öldürdüm .
-
20 cm örümcekmi olur yahu..
kedi gibi o ne öyle, çiftlik evi hayalimden vazgeçmek üzereyim..:)
-
vallahi nerdeyse karışım kadar olanları var.
Yalniz köpekler akıllı iri olanlarına pek yanaşmıyorlar -
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
-