Konuyu buraya acabildim dogru yerdir umarim,yeni aldigim 300 bar tuple hava basmak icin vanayi cok hafif dondurdugumde ani bir basinc yuklenmesi oluyor bunu hissediyorum cunku ibre birden tavan yapiyor pcpnin sibop sesini duruyorum bana hicte saglikli gelmedi bu durum,yavas dolum aparatimi tavsiye edersiniz? Suan kullandigim dolum aparati hatsan,ayrica 200 barlik aluminyum tupumde cok duzenli basabiliyorum havayi adeta suzduruyorum ama bu 300 barlik yuregimi agzima getirdi bilgisi olanlardan yardim.
scuba tup hava basma hakkinda yardim
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Benim tüptede aynı durum söz konusu. Vanayı üstten sıkıca bastırırken oldukça hafif döndürüyorum. Aksini yaptığımda çok hızlı bir hava akışı oluyor.
-
DIN vana olmayışından sanıyorum..Birde bazı tüplerin vanası ne kadar açınca o kadar hava geçişine izin verirken bazılarında bütün basınç hücüm ediyor..
-
Başka bir paylaşım forumundan alıntıdır.
''Genelde hava kaçırmaması için iyice sıktığımız Scuba tüp vanasını silahımıza dolum yapmak istediğimizde haliyle zorlayarak açmamız gerekiyor . Aniden açılan vanadan geçen basınçlı hava genelde ilk olarak dolum tarafındaki valf üzerinde bulunan O-Ring'in yanmasına ve hava kaçırmasına sebep olur .
diğer sıkıntılar ise ani dolumlar esnasında Silahınızın Tüpü Dolum hızına bağlı olarak aşırı ısınabilir , en tehlikelisi ise 200 bar çalışma basıncı olan bir Tüp'e vanayı zamanında kapatamadığınız taktirde örneğin 300 bar dolu bir Scuba tüpündeki havanın tamamını kaçırabilirsiniz .''
Bu arada şuan satışı yapılan yavaş dolum yapabilen bir dolum aparatı buldum,içerisindeki setskur vida yardımı ile hava akış hızı ayarlanabiliyor,şuan sadece bu sitede bulabildim 1adet almayı düşünüyorum sonuçlarını yine paylaşırım araştırma yapıyorum bu konu hakkında, linkini paylaşıyorum;
http://www.aksuav.com.tr/default.asp?gi…71#.VVQzDo7tmko
Bu dolum aparatını kullanan varsa bilgi ve tecrublerini artı ve eksilerini paylaşan olursa bizi aydınlatmış olur.
-
Ben http://www.sanalpazar.com/Pcp-Dolum-Apar…ar__isp26856130 Yasin (Wrangler) ın ürettiği dolum aparatını öneririm.
-
Ben http://www.sanalpazar.com/Pcp-Dolum-Apar…ar__isp26856130 Yasin (Wrangler) ın ürettiği dolum aparatını öneririm.
ikisi aynı ürün olabilir.
-
Bugün forumda yeni satılan daha doğrusu mustafa ekiz beyinde satışını yapmış olduğu tüpü bugün istanbulda yakından inceledim üzerindeki vana tam istediğimiz şekilde benimde 200 barlık tüpümde bulunan vananın aynısı hafif bir döndürmeyle istediğmiz hava basıncını ayarlayarak hava basan bir vana,tüfeğimize birden havanın hucüm etmesi söz konusu değil bizzat gördüm ve inceledim tüpün altı düz,dik durdurma tasına gerek yok çelik olması ve 10 yılda bir test olmasıda artı avantajı bence alacak olanlar hiç tereddüt etmeden alabilirler vananın resmini şuan bulamasamda kendi ilanımdaki tüpümün linkini ekliyorum buradaki resimdeki vananın aynısından olması gerekli yinede alırken kontrol etmenizi ve sormanızı tavsiye ederim.
Bu arada suanlık eski tüpümü satıştan çektim:)üzerindeki vana benim için altınmış da haberim yokmuş:)
Link
bu vana ile ister 40-50-60-70-80..... diye hava basılabiliyor.
-
DIN vana olmayışından sanıyorum..Birde bazı tüplerin vanası ne kadar açınca o kadar hava geçişine izin verirken bazılarında bütün basınç hücüm ediyor..
Evet bende böyle düşünüyorum benim alüminyum tüpteki vanada dın vana sanırım.
-
ikisi aynı ürün olabilir.
Evet önlem almak için böyle dolum aparatları gerekli, birden hava basmak hiçte sağlıklı değil.
-
Şu aşağıda linkini verdiğim konuya göz atarsanız, elinizdeki dolum aparatını çok kolay bir şekilde yavaş dolum yapan bir aparata dönüştürebilirsiniz..
Ekstradan para kaçırmayın, hobi zaten masraflı..
konu linki:
-
yada bu faydalı paylaşımı alıntılarsak, daha dikkat çeker.. bi çok arkadaşın işine yarar belki..
Değerli dostlar merhabalar, elimdeki dolum aparatı yavaş dolum yapamadığından, forumdan Zafer arkadaşımın önerisi üzerine setskur modu yapmaya karar verdim.
Modu yaparken bir yandan da fotoğraflayarak aşamaları sizlerle paylaşmak istedim. İhtiyacımız olan malzemeler;
- Dolum aparatı
- Kumpas
- Kılavuz kolu
- 2mm allen
- M4 kılavuz
- M4 setskur vidalar
- Mengene
Öncelikle dolum aparatının scuba tankına giren ağzını mengeneye dikkatlice bağlıyoruz. Mengenin çenelerinin malzemeyi ezmemesi için ahşap parçalar kullanıyoruz
Bendeki dolum aparatının iç kısmında gördüğünüz delik çapı 3mm, dış delik ağzı 6mm, iç deliğe 4mm kılavuz ile diş açacağız.
Elimizdeki M4 diş açma kılavuzunu, kılavuz koluna takarak dik bir şekilde deliğe döndürerek oturtuyoruz.Kılavuz kolunu yavaşça her iki kolu da tutarak saat yönünde çeviriyoruz ve yaklaşık 15mm kadar aşağı salıp diş açıyoruz.
Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta yavaş ve dikkatli hareket etmek kılavuzun kırılmasını istemeyiz.
Daha sonra kolu ters tarafa çevirerek kılavuzu çıkartıyoruz.Üstteki fotoğrafta gördüğünüz üzere dişleri açtık sıra temizlikte.
Diş açtığımız parçayı ters çevirerek tokatlayıp içindeki tüm çapakları çıkartıyoruz.Tüm çapakları çıkarttıktan sonra pamuklu çubukla diş açtığımız yeri iyice temizliyoruz
M4 setskur vidalardan 12mm uzunlukta olanı diş açtığımız yuvaya yerleştiriyoruz.
M4 setskuru tamamen deliği kapatacak şekilde takabilirsiniz. Dişler ve vida arasındaki boşluklardan basınçlı hava kontrollü olarak geçeceğinden dolum işlemini daha yavaş yapabilirsiniz. Ne kadar diş vida ile örtülürse o kadar yavaş dolum yapacaktır. Bu moddan sonra tüfek dolum denemesinde öncekine oranla çok daha yavaş ve kontrollü dolum yapabildim. Umarım faydalı bir çalışma olmuştur. Bir sonraki çalışmamda görüşmek üzere.
Katkılarından dolayı Zafer ve Yasin'e teşekkürler...