Selamlar gez ve arpacık ne kadar sıfırlasamda, destekli bipod' lu ve lazer sıfırlama aparatı ile hesaplamalar yapsamda yinede atışlarım sol üstte toplanıyor? bu fabrika hatasımıdır? nasıl çözülür? önerilerinizi bekliyorum
Yeni gelen silahta sıfırlama hatası nedir? nasıl çözülür?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
ihtimal 1:
Tetiği ezerken, tüfeği sol üste isabet alacak şekilde oynatıyorsunuz..
ihtimal 2:
Tüfeği ön taraftan çok sıkıyorsunuz, bu sebeple hem 1. ihtimal nüksediyor, hem stabil bir tutuş sergilemek mümkün olmuyor..Velhasıl;
Nomalde de yaylı tüfeklerin kendine ait bir salınımı var, video vardı bu konu ile alakalı bulursam paylaşırım, bunu göz ardı ederseniz yaylı ile atışlarda başarısız olursunuz..
O salınıma ayak uydurmanız lazım, buda pek mümkün değil
Öyleyse ne yaparız;
İşte bu yüzden yaylı tüfekler ile atış yaparken ön taraftan sabitlemek pek uygun değil, tüfeğin kendine has o salınımını yapmasına izin vermek gerekir, hemen heömen her defasında bu salınım aynıdır..
sıfırlamayı da bu şekilde ön taraf serbest kalacak şekilde yaparsanız, muhtemelen sorun ortadan kalkar..Ön tarfata kalan bölgeden (tetikten namlu ucuna doğru olan kısım) sadece destekleyiniz yani, adeta mengeneye bağlar gibi tutmayınız..
aradaki farkı deneyince göreceğinizi düşünüyorum.
...elbette teknik olarak başka bir sorun yok ise..
-
Hızlı cevabınız için teşekkürler. Bahsettiğim sorun mod25 supertact de. ön kısmı sıkmadan tabanca kabzesinden çift el tutuşlarda destekli ve desteksiz şekilde'de bir birine çok yakın sonuçlar gördüm. ön kısmı çok sıkmanın böyle bir sorun çıkarabileceğini düşünemedim ancak atış grupmanı genel olarak hedef merkezinin sol üstü. Şimdi önerilerinize dikkat ederek tekrar deneme atışları yapacağım. Her ihtimali düşünürsek ve gerçekten teknik bir problem var ise bunu nasıl anlarız ve ne yapmamız gerekiyor?
-
Bi sık gel ondan sonra konuşuruz
-
Benzer bi sıkıntı benim Mag 800 de oldu oda Hatsan ürünüdür,
Silahı 2 el olarak aldım eğer sıfır almış olsaydım fabrikaya iade ederdim.Silah hep sağ vurdu ta ki gez sola sonuna kadar gidene kadar ancak
Ayara geldi fakat bu çok anormal bi durumdu ,pelet değiştirdim
Durum aynı namludaki yarım namlu ceketinin çıkış deliğini büyüttüm
Aynı, namluyu kırıp yükleme portunu inceledim oring kanalı merkezde
Fakat namlu kaçık delinmiş ,namlu ceketini ayırdım namlu ucundan da
Yaptığım kontroldede namlunun sağa kaçık delindiği netleşti,
Dikkatli bakınca kaçıklık belli oluyordu ki tezgaha bağlamaya bile gerek
Duymadım,
Böyle kaçık delinmiş bir namluya moderatör filanda takamzsınız yani
Takarsınızda vuramazsınız ,Bahsi geçen silah Supertact ta namlu ucu
Uzatma aparatı var şayet böyle bir kaçık delinme varsa namludan kaçık çıkan
Pelet aparata sürterek rotasını şaşırabilir.Yaşadığım somut bi örnek vermeye çalıştım ,sıfır kırma namlu almak
Isteyen arkadaşların namlu pelet yükleme portunu kontrol etmelerinde
Fayda var. -
baya bir sıkıntılıymış durum,.
-
Evet Ferhat ustam;
Hatsan' da kalite kontrolü izine çıkarmışlar anlaşılanZoraki de çıkan ürün test ten geçip belgeleriyle birlikte tüketiciye
Sunuluyor, farkı fark etmek lazım. -
Evet Ferhat ustam;
Hatsan' da kalite kontrolü izine çıkarmışlar anlaşılanZoraki de çıkan ürün test ten geçip belgeleriyle birlikte tüketiciye
Sunuluyor, farkı fark etmek lazım.Zoraki hakkaten bu numarada çok iyi bir firma..
Atış testleri, test atışı sonuçları,değerleri, grupmanı ..
bunların hangi şartlar altında yapıldığı v.s. gibi bilgiler ile son kullanıcıya ürünü ulaştırmalarıVe bunu her ürüne yapmak,.. gerçekten takdir edilesi bir durum..
-
bu numarada çok iyi bir firma
bu konuda,..diye yazacağıma, yanlışlık olmuş.