Yeni tüfengim bugün akşam üzeri ben işteyken gelmiş.
0,22 cal. Kral puncher.
Bu kargocu arkadaşları daha bir sevmeye başladım şu hobiye başladığımdan beri [/color]
airgunturk.com/attachment/17649/
Velhasıl, başlangıç olarak üstünkörü öylesine inceledim, açıkçası fotoğraflardan gördüğümden çok daha başarılı bir tüfek olduğunu söylemek isterim..
Özellikle kundak;
gördüğüm bütün puncher'lar da fotoğraf çekimi ile alakalı olabilir, kundak çok açık renkli duruyordu, ancak bugün paketi açtığımda tam da istediğim gibi, koyu renkli bir cevizden kundak olduğunu görünce daha bir sevdim..
Ağaçtan çok anlamam gerçi..
Fotoğraflarda da göstermeye çalıştım; çok başarılı çekimler değil alalacele çektim ancak kundakta kullanılan cevizin damarları çok hoş... yakından görmenizi isterdim.
airgunturk.com/attachment/17653/
airgunturk.com/attachment/17650/airgunturk.com/attachment/17651/
Arpacık plastik, gez metal gövde üzerine monte edilmiş,plastik turretlerden oluşuyor,
Ama hepsinden öte, daha önce kullandığım pcp lerde arpacığı söktüğümde ortaya çıkan boşluğu nasıl kapatacağım diye düşünüyordum, puncher da ise muzzle yada moderatör takıldığında, arpacığın takılı olduğu bölümün kötü görüntüsü gibi birşey ortada kalmıyor, muhtemelen arpacık ve gezi asla takmayacağım, normalde de zaten dürbünle atışlar yapmak daha keyi,f veriyor ve pcp'nin doğasına daha uygun,
böylesi daha hoş olmuş, ..
namluda farklı bir çap göze hoş gelmiyordu zira, arpacığı da bu yüzden sökmekten vazgeçiyordum hep..
airgunturk.com/attachment/17652/airgunturk.com/attachment/17654/
Fabrika ayarlarına göre tetik biraz sert geldi, ama ayar yapılabilir bir tetik..
çekiç sesi yok, en güzl taraflarından biri..
güç ayarı malum, chrono lazım güç ayarına ait net bilgiler için,diğer puncher sahiplerinden bu hareketi bekliyorum artık, iyi kötü bende fikir sahibi olurum böylece..
şarjör 5,5 luklarda 12'li.. bir şarjörlük atış yaptım, işlemesi çalışması, peletlerin sürülmesi konusunda sıkıntı görmedim..
airgunturk.com/attachment/17656/airgunturk.com/attachment/17655/
Dolum valfinin olduğu bölümü toz toprak gelmesin diye çevirerek kapatılan metal ve çok gevşek çalışması olmayan bir sistem..
namlu tutucu alüminyumdan ve gerçekten çok temiz bir işçilik ile yapılmış,.
namlu ucu pasosu temiz ve düzgün..
yivsetler, geniş ve küt..
Diana mod 52 de görmüştüm aynı namluyu,poligonal namlu formunda..
sert peletleri daha çok sever diye hatırımda kalmış..
airgunturk.com/attachment/17658/airgunturk.com/attachment/17659/
airgunturk.com/attachment/17660/
açıkçası ilk eline aldığında insana keyif veren bir tüfek olduğunu gördüm Puncher'ın.. Hissettiğim buydu yani
Diğer markalar ile kıyaslamaya gerek yok, bu başka bir marka başka bir tüfek.. ama.
neyse şimdilik bişey demiyeceğim, şu tüpüm, pompam gelsin bi hele..
Ama sıkı durun
Bugün ilk alalacele deneme atışında, 65-70 metre arasında bir mesafe, google map' te 65 metre görünüyor, mildot hesabına göre 74 metre gibi birşey çıkıyor..
özetle;
mesafe ortalama 65metre
12 zoom optima
jsb 15,89
3 atış,
tek delikten hallice..
dürbünden gördüğüm ama resimleme imkanım olmayan bir yere attığımdan sizlerle şu an için paylaşamıyorum..
Ancak tam destekli olmayan, dizlerimden destek alarak oturarak yaptığım 3 atışta 9-10 mm gibi bir ctc var dürbünden gördüğüm.. tüm peletler birbiri ile merkezden kesisşmiş olarak isabet aldı, bence iş çıkışı ve full destekli olmayan bir atış için mükemmel bir sonuçtu.
Çok güzel atışlar, grupmanlar ile paylaşımlar yapacağımı düşünüyorum bugünkü atışlardan sonra .. inşaallah pompa yada tüpte edinirsem merak içinde olan tüm arkadaşlarımın gönlünü ferahlatmaya çalışacağım..
Bu arada, ilk puncher mevzuu açıldığında bahsi geçen hiç bir problem ile karşılaşmadım (pelet-şarjör-crown, havşa v.s.)
Diyeceğim o ki, bu ara; uygun fiyata bir pcp almak niyetinde olanlar var ise, az beklesinler .. acele etmesinler..
..
to be contuined
ayrılmayın, takipte kalın..