Merhabalar.
Bugün öğrencilerimin pek çoğunun sınavını kazasız belasız atlatmasının verdiği gönül rahatlığı ile henüz 1,5 aylık HW77 tüfeğimin hangi pelleti sevdiği sorusuna yanıt aramak üzere evimin arkasındaki tepeye gittim. Havadaki düzensiz rüzgar biraz canımı sıkarken 20 metreye yerleştirdiğim hedef kağıdının üzerinde yakın bir dostumun hediye ettiği jsb tester kutu ile 3 er atışlık grupman yaptım. Geçen hafta taretleri kurcaladığımdan windage ayarının grupların 1cm solda toplanmasına neden olduğunu farketsem de ilk grupmanlarda ayarı düzeltmedim:
Burada özellikle 8,44 4,50 de 2 pelletin tek deliğe girmesi, buna karşın 8,44 4,52 nin 10mm CTC vermiş olması tüfeğin 8,44 grain'de daha dar etekli pellet sevdiği sonucuna varmama neden oldu. Bunun haricinde 7,87 4,52 ve 10,34 4,52 neredeyse tek delik yaptılar. Tam 7,33 için fiyasko diyebilecek iken..
İkinci grupta dürbün ayarını düzelterek atışlara devam ettim. (Biraz da hızı artan rüzgara içimden söverek):
Buradaki tabloda 8,44 4,50 yine dar bir grup çıkarırken, 7,87 4,52 ve 10,34 4,52 kendilerinden bekleneni yaptılar. Özellikle 7,87 beni yine çok mutlu etti ve gruptaki üçüncü pelleti kendi hatam olduğunu düşündüğümden soru işareti ile markaladım. 7,33 ise burada ''fiyaskosun'' sözüne alınmış olacak ki, birden daralıverdi .
Sonuncu kağıtta üçüncü gruplara bakarsak , burada 2 pelleti (8,44 4,51 ile 8,44 4,52) eledim ve şu alıngan 7,33 e bir şans daha tanıdım:
Burada rüzgar çok sakinleşti diyebilirim. Ve 8,44 4,50 ile ''ben harikayım'' diyerek bu gruptan galip çıktı . Diğerleri ise ona çok yakın performans verdiler. 8,44 4,50 yanısıra 7,87 ve 7,33 bu tüfekte kullanılabilecek pelletler olabilir. Ancak POI deki düşüşlere bakacak olursak 10,34'ün sadece rüzgarlı havalarda tercih edilebileceğini söyleyebiliriz. Kusura bakma, ağırsın güzelim
Saygılarımla..