Merhabalar
Zoraki hp 01 ultra 4.5 mm silahim kalitesiz peleti tek pompada. tetigi cektiktwn sonra atis yaptiramadi ve hava kacirmaya benzer ses geldi.Kurma tirnaklarini kaldirip ust mekanizmani araladigimda hava cikiai oldu.Peleti inceledigimde arka kisimda capak imalat kalintilari gordum. silahi 2 kere kurdugumda sorunsuz atis yapti.Bu olayi bugun iki kere yasadim.Silah acaba zarar gormusmudur. Kontrol icin firmaya gondermelimiyim?
Zoraki 4.5 mm ultranin kalitesiz peleti tek pompada atis yaptiramamasi
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
Duyduğunuz sesler namludan tahliye olamayan sıkışmış havanın sesi. Aynı pelet de ısrar etmeyin. Farklı peletle deneyin.Muhtemelen sorunsuz atacaktır. Zoraki iyi peleti hak eden bir silahtır.
-
Tesekkurler. Pelet icin forumda oldukca arastiryaptim Jsb Extact rs ye karar verdim.Aslinda kullanmak istememistim ama gittigim av bayinde baska bulamamistim bana ders oldu .
-
Tüm Zoraki kullanıcılarının dikkatine; Silahı kurarken gez üzerine
Baskı uygulamadığınızdan emin olun, şayet fark etmeden baskı
Uygulanırsa gezin ortasındaki ayar vidası aşağıya doğru kaymakta
Ve valf ile mil arasına sıkışmakta siz tetiği ezdiğinizde valf mili
Hareket edemediğinden atış yapılamıyor , ancak üst kapağı açarken,
Gez vidası sıkıştığı yerden kurtulunca silah kendi kendine patlamakta. -
Benimki gamo saçmaları tek pompada atamıyor. Kaliteli markalarda böyle bir sorun yaşamadığım için servise göndermedim. Sen de farklı markalar dene bence.
-
zorakinin yek pompada pelet atamaması diye bir şey olmaz
1 namlu zaman içinde öne kaymıştır. Namludan ağzınızla dilinize vakum yapın kaçak varsa namlu dilinizi bırakır namluyu kapalıyken gaz çıkış yerine ittirip vidalarını sıkın
2 ya da pompa yağsız kalmış olabilir yağlayın
3 gaz çıkış ağzındaki yeri allen ile söküp içeriyi temizleyip tekrar takın -
tesekkur ederim yardimlariniz icin peki ozellikle yaglamam gerekenler yerler nereler ve yaglamamam gereken biryer varmi ?
-
bende ince mehmeti atamamıştım zoraki ile
-
İnce Mehmet pelletleri rahatlıkla atıyor. İç mekan atışların da genel de o markayı kullanıyorum ve bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım. Gamo pelleteri ise namlu ağzına diğerine nazaran daha zor oturuyor. Hava kaçırma olayına gelince arkadaşım da denk geldim. Fakat o tetik düşürürken eze eze ama çok uzun süre eli tetikte idi o esnada hava kaçırma oluyor idi.
-
ince mehmet dolu olanı diyorum yanlız 32 gr olanı yada 27 gr di ikisinden biri kutuları attım bunlar uymuyor
-
zamanında ince mehmet gamo p900 de bi kaç kez namluda sıkıştı (zoraki de kullanmadım),kullanmayı bıraktım sizinde hiç bi modelde kullanmanızı tavsiye etmem (solidler hariç pcp lerde iyi iş çıkıyorlar)
gamo pro magnum pro hunter namluya zor giriyor ancak sorunsuz atıyor gamo ts 10 daha rahat giriyor birde dasiy nin match pelleti hem namluya çok rahat giriyor hemde kısa mesafede güzel gurupman yapıyor zoraki de ve fiyatı da uygun
rahat girmeyen pelletleri zoraki nin yanında verilen alyan ile hafifçe namluya ittirebilirsiniz, pellet eteklerinin dışarıda kalması namlu oringinin ömrünü kısaltabilir -
ince mehmet dolu olanı diyorum yanlız 32 gr olanı yada 27 gr di ikisinden biri kutuları attım bunlar uymuyor
o ağırlıklar hem zoraki tarzı silahlarda hemde yaylılar için oldukça ağır silahların ömrünü kısaltırsınız pcp de kullanmaya uygunlar
-
haklisiniz