AirArms TX200 ve Dandik Pellet

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Geçen gün evden çıkmadan önce hem tüfeği sıfırlayayım hem de biraz atış yapayım dedim. Ancak airarms pelletleri bulamayınca bu pelletlere kaldı işim. :D

1973-45e3117f-medium.jpg

Açık söylemek gerekirse yaptığı flylerlar yüzünden saç baş yolduracak seviyeye gelmesine rağmen keyifli bir 1 saat geçirdim.

1976-c21789e6-medium.jpg

Bu da 20-21 metre civarından yapılmış 4 atış. Ancak bu atışlara aldanmayın bu dandik pelletler flyer yapmaya çok müsait. 5. veya en geç 6. atışta kesin saçma bir yere giderdi ondan uzatmadım. :D

1977-914a913a-medium.jpg

1969-db8513eb-medium.jpg

Tüfek 12fpe civarına ayarlı. Dürbün optima 3-12x44 AOE. Atışlar 12 yakınlaştımada yapıldı. Yabancı forumlardan da edindiğim bilgilere göre 12 fpe civarı güçte özellikle hw, aa gibi ağır, tok yaylılara pek de dampaya gerek yokmuş. Ben de normal ayaklarla kullandım tüfeği.

Bu arada atışlar destekli. :) En kısa zamanda AA, JSB ve Crosman pelletlerle denemeler yapılacak.

Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO
    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

• Vallahi benim de umudum o yönde :) Stok durumdaki hw97 ile de karşılaştırma yapmayı planlıyorum zaman bulabilirsem.

Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

• Tüfek çok güzel görünüyor Arda. Dürbünü halletmişsin. Yalan yok başlığı görünce dürbünsüz arpacıksızmı bişeyler yaptı acaba dedim :D
    Pellet kalmayınca dandik pelletle 5.atışta bende yaşıyorum bunu uzatmıyorum :D
    Tüfeği merak ediyorum o tek delik grupmanını görmek istiyorum :))

Hatsan Striker 1000s .22cal 3-9x32

• Aman hocam kimseyi bu pellete özendirmeyim yine de. Güzel güzel atışları toplarken 10-15 cm başka yere gitmişliği var. Adamın sinirden eli ayağı titriyor bi anda. :D

Eyvallah Atalayım İnşallah en kısa zamanda. :) Dürbünü de forumdan Laevi nikli Garip Abi'den aldım. Buradan tekrar teşekkür ediyorum kendisine.

Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen Gepard (15 Haziran 2015 13:17).

• Selamlar;

Peletler kaliteli olsa sonuç ne çıkardı merak ettim doğrusu?. Bol isabetli keyif dolu atışlar.

Saygılar

• Deneyip görücez Garip Abi. :)

Saygılarımla...

Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

• Teşekkürler Ertuğrul :) Akşama hava güzel olursa AA diabolo field ve gamo match pellet sonuçlarını yayınlayacağım.

Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

• Tx200 ve hw97k gibi tüm dünyaca tercih edilen kullanicilarini üst düzeyde tatmin eden yaylı silahlar.Genel olarak ft yarışmalarında da tercih edilen iki marka.bu iki silah ta nekadar isabetli olursa olsun kalitesiz kötü pelet kötü sonuçlar doğurur.bu silahları kullanan ft yarışmacilarinin neredeyse tamamı 4.51 ve 4.52 jsb kullanıyor.Bu pelet oldukça iyi kalibre edilerek üretilmiş.Etekleri oldukça yumuşak olan bu pelet 12 fpe bir silah ta oluşan baSincla bile peletin namluya tam oturmasını sağlar. Size tavsiyem silahın namlusunu wd 40 la tam bir temizlik yapın.sonra ucuz olan peletler le 50 60 adet atış yapın. Namlu gerektiği kadar Yiv leri kurşunla doldursun.sonra güzel bir sıfırlama yapın.her atıştan sonrada kuru harbi çekin. Göreceksiniz ki tufeginiz çok isabetli olacak ve sıfıri hiç kacmayacak.
    Kullanınız Dürbün için bir dampa almayın. Her halukarda 12fpe lik bir tufekte olsa kalitesiz bir dürbünü bir süre sonra bozacaktir.bir dampa alacağınıza elinizdeki dürbünü bir pcp üzerinde kullanılması için satın ve dampa maliyeti ni de üzerine ekleyerek 12 16 yaklastirmali bir hawke Dürbün alın. Bu dürbünü bozmaniz mümkün değil. Kaliteli çift parça ayakla birlikte tüfeğin izin sıfırını nezaman yaptığınızı unutursunuz.keyifli atışlar dilerim.

Steyr lg110 ft

Nikko 10-50-60

Huglu Px5 pro .22

Vektoroptic 3-18-50

Hw100s .177 (12fpe)

Hw97k .177 (12fpe)

Zoraki .177

• Benim de merak ettiğim bir durum bu.

Hatsan Mod 85 Sniper 5.5mm (.22) + Optima 3-9x32 Dürbün ;tufey# (SATILDI)
    Gamo V3 4.5mm (.177) £tabanxalı$ (SATILIK)
    Cometa Fenix Mod 400 Compact Star 5.5mm (.22) + Hawke 6146 + Diana 4-16x42 AO Dürbün ;avci;
    Hatsan Bipod ;keyfs;
    Hatsan Torpedo Sniper 5.5mm (.22) + Yatagun Dampa + UTG Leapers 3-9x40 AO Dürbün f;s;s
    Optima 3-9x44 Dürbün ½bay£bay`; (SATILDI)

Gamo P25 4.5mm (.177) ;#taban^l
    Crosman 1077 4.5mm (.177) bs,;s
    Ata Neo 12 Sentetik Mat Siyah 66cm +;tuftabV#

• Elinize sağlık güzel sonuç çıkmış.Sinan Beyin önerilerileri ilede zamanında hw97 kullanırken çok keyif almıştım,yalnız şöyle bir durum var hw97 olsun tx200 olsun bana çok ağır geliyor sorun bendemi bilemedim...

AirArms S510 Extra Fac
    Hawke Sidewender 6x24x56 20x
    İnterspro 300 bar + Wrangler

• Tufegin Dürbün ,Dürbün ayağı , sağlam olsun.ayrıca tüfeğin izin de sıfırindan emin olun.Böyle bir tüfeğin namlusunu temizleyin pırıl pırıl olsun.tüm kurşun Yiv set arasindan temizlensin.bu tüfeğin sıfır noktası %1000 değişir. Ve bu durum Yiv şeylerin optimum kurşunla sivanmasi na kadar devam eder.Bu da yaklaşık 50 atış sonrası namlu nun oturması demek.Soyle düşünün sıfıri değişmeyen bir tüfek namlusu zaten belli miktarda kurşunla sivanmis tir.Bu duruma engel olamazsiniz.namlusu temiz bir tüfek te Yiv ler dolu haline göre daha keskin olur ve daha çok kurşunu traşlar.Bu kurşun miktarı Yiv Setleri kapatacak kadar olduğunda silahın sıfıri tekrar değişir.işte bu durumda namlu temizliği gerekir.ben yaklaşık 1500 atışta 1 namlu temizliği yapıyorum.

Steyr lg110 ft

Nikko 10-50-60

Huglu Px5 pro .22

Vektoroptic 3-18-50

Hw100s .177 (12fpe)

Hw97k .177 (12fpe)

Zoraki .177

• Sinan Bey konu açılmışken neden 4.5 pellet 5.5 a kıyasla bundan 2 ıl önce telde dinlemiştim sizden ama tekrar anlatma şansınız olursa sevinirim hem yeni hobidaşlarında bilgisi olur.saygılar

AirArms S510 Extra Fac
    Hawke Sidewender 6x24x56 20x
    İnterspro 300 bar + Wrangler

• 4.5 pelet gücü sınırlandırılmis silahlar için çok iyi bir kalibre. Aslında her zaman söylendiği gibi bir havalı tüfek ten ne beklediğinize bağlı.yüksek kalibre silahlar enerjiyi daha uzağa iletmek veya hasar vermek veya av yapmak için tercih edilir.misal 50m de sadece eylence atışları yapacaksanız 4.5 alın. 50~100m de sise kirmak grupman yapmak ve eylence atışları iÇin 5.5 kalibre seçilmelidir. Ana Fikir pelet uzrerinde oluşan enerjiyi nekadar uzağa taşımak isterseniz okadar büyük kalibre seçilmelidir .

Steyr lg110 ft

Nikko 10-50-60

Huglu Px5 pro .22

Vektoroptic 3-18-50

Hw100s .177 (12fpe)

Hw97k .177 (12fpe)

Zoraki .177

• Öncelikle iyi dilekler ve tavsiyeler için çok teşekkür ediyorum. :)

Ferhat Hocam takas düşünürüm ama şöyle bir diana 54'le ancak. :D

Sayın getboga aynen bende de airarms diabola field 5.52 var ve çok iyi sonuç veriyor hem hw de hem aa'da. Kesinlikle namlu temizliği ve namlunun tekrardan hafif kirli hale getirilmesi çok iyi fikir ancak wd-40 fikrinize katılmıyorum. Wd-40 çok sıkı bir solvent ve kolay geçmiyor. Muhtemelen daha çok kir toplayacak yapışkan bir yüzeye davetiye çıkartır. Ben onun yerine guntec liqui moly tercih ediyorum. :) Wd 40 gibi contalara ve plastik akşama yanlışlıkla sıçraması durumunda zarar da vermiyor hem.

Dürbün konusuna gelirsek ne yazık ki bu aralar birçok farklı şeye harcama yapınca elde fazla birşey kalmadı. İdareten almıştım ancak şunu çok rahat söyleyebilirim ki 3-12x44 optimanın diğer optimalarla hiçbir alakası yok kalite olarak. Yani pek elden çıkartmak isteyeceğimi sanmıyorum. Ancak kesinlikle güzel bir ayak alınması lazım. Muhtemelen hawkenin yüksek profilli çift parça ayaklarından birini tercih edeceğim.

Sayın 262626 tüfeğin ağır olduğu noktasında haklısınız ancak o kadar dengeli ki ağırlık avantaj haline geliyor atış esnasında. Bir de tam teçhizat, üstü dolu tacticalden olsa gerek alışmışım ben ağır tüfeklere. :)

Ek olarak halen rahat rahat AA pelletleri deneyemedim. Hem Ankara'da tam dönüş saatimde kaç gündür yağmur yağması hem de iş yoğunluğu sebebiyle biraz daha beklemek durumundayım. :)

Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen Gepard (18 Haziran 2015 20:44).