Havalı tüfekle vurulan kedi öldü

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde, hayvanseverlerin trafik kazası sonucu yaralandığını sanıp Eskişehir'deki veteriner kliniğine getirdikleri sokak kedisinin havalı tüfekle vurulduğu belirlendi. Çekilen röntgeninde omuriliğinde 2 havalı tüfek saçması olduğu belirlenen kedi telef oldu.
    Bilecik Bozüyük'te yol kenarında yaralı bir sokak kedisi gören hayvanseverler, trafik kazası sonucunda yaralandığını sandıkları kediyi tedavi için Eskişehir'e getirdi. Eskişehir'deki Nuh'un Gemisi adlı Veteriner kliniğinde tedaviye alınan bir buçuk yaşlarındaki erkek kedinin çekilen röntgeninde omuriliğinde 2 havalı tüfek saçması olduğu belirlendi. Kedi klinikteki veterinerlerin çabalarına rağmen telef oldu.
    ''Havalı tüfek satışı yasaklansın''
    Daha önce de havalı tüfekle vurulan köpek ve kedilerle karşılaştığını belirten Veteriner Hekim Naci Uncu, bunların ateşli silahlar gibi öldürücü olduğunu söyledi. Havalı tüfek satışlarının yasaklanmasını isteyen Naci Uncu şunları kaydetti:
    "Bu havalı tüfekleri herkes alabiliyor. Hiçbir kanuni soruşturma gerektirmeden herkesin sahip olabileceği tüfekler. Bu tüfeği bir insana sıksanız onu da felç yapar, ya da öldürürsünüz. Öbür ateşli silahlardan hiçbir farkı yok. Bunun mutlaka denetim altına alınması lazım."

http://www.sabah.com.tr/webtv/yasam/ha…rulan-kedi-oldu

http://www.sabah.com.tr/webtv/yasam/ha…rulan-kedi-oldu

• Ulan var ya ana avrat sağlam küfür edesim var ama birincisi orucum, ikincisi forumumuzu küfürle kirletmek istemiyorum. Nediyim........

Daystate AirWolf MCT 0.22 & Hawke Sidewinder 30 Tactical SF 8.5-25 X 42 & Draeger 6L 300Bar

Weihrauch HW98 0.177 & Hawke Varmint 6-24 X 44
    Weihrauch HW75 0.177 cal.

Weihrauch HW45 0.177 cal.
    Bushnell Sport 850 Laser Rangefinder

hasag.png

• Selamlar;

Silahlar zararsız maddelerdir, onları ölümcül yapan ne yazık ki biz insanlarız. Sevgi ve vicdan nezdinde yaradılan her canlının aslında yaradanın tecellisi olduğunu kavrayan bir bilince ermiş insan hiç bir canlıya zarar vermez.
    Bu canlıya bu zulümü reva gören ve yapanları Hakka havale ediyorum.
    Hobidaşlarıma havalı dahil hiç bir silah ile canlıya ateş etmemelerini rica ediyorum.
    Saygılar

• O havalı tüfekle kediye atış yapan tıynetsizin elinde sapan da olsa hatta bıçak da olsa bu tip eylemleri rahatlıkla yapabilir.

Analitik bir düşünce, havalı tüfek yasaklanmalı yerine, toplumda bu tip insanları engelleyecek ne tip yaptırımlar getirebilirizi ve bu insanları nasıl ayıklayabilirizi içermeli. Yoksa havalı tüfekler kendiliğinden atış yapmıyor.

Konu burada sadist ve topluma her an daha ciddi bir zararı dokunabilecek bir insan. Havalı tüfek yasaklansa yine yolunu bulur rahatlıkla...

Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO
    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

• O havalı tüfekle kediye atış yapan tıynetsizin elinde sapan da olsa hatta bıçak da olsa bu tip eylemleri rahatlıkla yapabilir.

Analitik bir düşünce, havalı tüfek yasaklanmalı yerine, toplumda bu tip insanları engelleyecek ne tip yaptırımlar getirebilirizi ve bu insanları nasıl ayıklayabilirizi içermeli. Yoksa havalı tüfekler kendiliğinden atış yapmıyor.

Konu burada sadist ve topluma her an daha ciddi bir zararı dokunabilecek bir insan. Havalı tüfek yasaklansa yine yolunu bulur rahatlıkla...

Selamlar

Mekteb-İ Cihanda düzen bu şekil kuruludur. İnsan oğlunun kaderidir bu, her daim düşük bilinçler olacak ve kan dökeceklerdir. Bunların yanında yüksek bilinçler olacak ve teraziyi dengeleyip, tekamülde geri olan insan kardeşlerine yardım edip yol gösterecektir.
    Düzeni ve yolu sevgi üzerinde gidenler en kısa yoldan tabiri caizse otobandan menzile erer ve huzur içinde yol alırlar. Zorluk ve zorbalık ile şiddete meyil verenler ki biz onlara ( zor edip zorda arayanlar )deriz, en sonunda menzile ereceklerdir ancak otobandan değilde dağ ve bataklıklarda off road yapıp baya bir yıprandıktan sonra Hakikati göreceklerdir. Tercih hakkı insanlığa verilmiş özgür iradedir, herkes istediğini tercih etmekte özgürdür yalnız bedelini ödemek kaydı ile.....
    Not---Bedeli baya bir ağır oluyor onuda belirtmek istedim

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Saygılar

• Daha bugün Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine mahallede bulduğum bir yavru kediyi götürdüm muayneye ve oradaki panoda böyle bişey vardı. Böyle bir şerefsize denk gelicem gençliğimi yakarım öldürürüm herhalde döve döve.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

• veteriner :
    "Bu havalı tüfekleri herkes alabiliyor. Hiçbir kanuni soruşturma gerektirmeden herkesin sahip olabileceği tüfekler. Bu tüfeği bir insana sıksanız onu da felç yapar, ya da öldürürsünüz. Öbür ateşli silahlardan hiçbir farkı yok. Bunun mutlaka denetim altına alınması lazım."

Elbette bir insan herhangi bir cisim ile, isterse bir diğer canlıya zarar verebilir bunun önüne geçilemiyeceği gibi, bu bambaşka bir konu.. Olaya burdan bakmamalıyız-bakamayız.

Bence sevdiğimiz bu uğraşın sağlıklı bir şekilde devamı için, veterinerin bu söylediklerine katılmak durumundayız..
    Ve şartlar her önüne gelenin sahip olmasına izin vermeyecek şekilde zorlaştırılmalı..
    Sadece bu hobiye gönül verenlerin katlanabileceği bir sahiplenme sistemi getirilebilr..

Ciddi anlamda bir muayene,
    Sporcu belgesi şartı, bunun için bilinçli bir şekilde çalışacak kulüpleşmeler..
    ve aklıma gelmeyen, ama dahada geliştirilebilecek sağlıklı çalışan , içersinde eğitim zorunluluğu ve bilinçlendirme olan bir sistem..

Unutmayın ki;
    O kedi sizin kediniz olabilirdi, yada daha kötüsü o bir kedi olmayabilirdi..

• arkadaşlar Allahaşkına havalı tüfeğe şart koşul getirene kadar yivsize adam gibi bi kafa raporu istesinler önce, havalıya gelene kadar neler var.
    Aile hekiminden yanına bile gitmeden av tüfeği alabilir raporu, 27 Tl harç bitti gitti, al sana ölüm makinası.

Orhan Tan TOKDEMİR

Kalanlar;
    Armsan Phenoma Carbo 12ga

Zoraki HP 01 Ultra 4.5mm
    Diana Mod 350 Magnum 5.5 :thumbup:
    Hatsan MOD 135 QE Vortex 5,5
    Hatsan MOD 125 sniper Wood 5,5

Gidenler;
    Diana MOD 54 AİR KİNG
    Mod 125 Sniper 6,35
    BT 65 SB ELİTE 22 cal

• arkadaşlar Allahaşkına havalı tüfeğe şart koşul getirene kadar yivsize adam gibi bi kafa raporu istesinler önce, havalıya gelene kadar neler var.
    Aile hekiminden yanına bile gitmeden av tüfeği alabilir raporu, 27 Tl harç bitti gitti, al sana ölüm makinası.

Konuda kullanılan ekipman havalı silah olduğu için onun üzerinden gittik, ama dediğiniz gibi kolay ulaşılabilen tüm silahlar için genelleyebirim öyleyse yazdıklarımı..

Kendini bilmeyecek psikolojiye sahip hiç kimseye hiç bir silah verilmemeli..

• Bazı hastanelerde Minesota Testi uygulanıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 180 soruluk şiddet eğilimlerini içeren bir başka test vardı, bu testin ve psikolog raporunun zorunlu olması gerekir diye düşünüyorum.

Selamlar;
    Türkiye de yaşadığımız gerçeği ve testi yapanlarında aynı etik ve ahlak yapısı içerisinde olacağını düşünürsek bence boşa zaman kaybı olacaktır. Neden mi? Testi yapacak kurum çalışanları işinde mutsuzdur. Testi değerlendirecek insanlarda bana ne ya ver geçer not gitsin zihniyetindedir. Hatta bazıları test yapılmadan not bile verebilecek hıza ulaşmış olacaklardır :). Abartmıyorum sağlık sektöründeyim ve inanın genelleme yapmıyorum ancak durum bu gerçekten.
    Meselenin kaynağı insan, doğa ve hayvan sevgisinin doğru bir şekilde topluma kazandırılmasıdır. Kaldı ki ülkemizde bu üç unsur da malesef en az değer verilenler arasındadır.
    Saygılar

• Benim düşündüğüm bu bilinçlendirme çalışmaları içersinde yetki sahipleride (doktor v.s.) vardı ama, :) durum sandığımızdan daha vahim anlaşılan..

Öyleyse yapacak bişey yok, kedilerimizin ve ondan daha çok değer verdiklerimizin sokağa çıkmalarına izin vermeyeceğiz..

• Selamlar;

Yapabileceğimiz bir şey var aslında, hangi sektörde olursak olalım bizler işimizi kul için değil Hak için severek ve en iyi şekilde yapıp eğriye doğru örnek olabiliriz.
    Genelleme yapmak istemem ancak ülkede belirli eğitimi almış insanlar bilgili olabilirler ancak BİLGE olamazlar. Doktorlar da buna dahildir.

'' Çok okumak yada, tıp okumak değildir marifet
    Ego ve benliği yok edip insana etmeli hürmet ''
    gaRip
    Saygılar

• Elinde ki aletle arkadaşını dürterek şaka yapan, yolda tanıdığının üstüne araba sürerek selamlaşan toplumumuz da havalı silahlara sınırlamalar getirilmesini kabul etmek zorundayız.

• Elinde ki aletle arkadaşını dürterek şaka yapan, yolda tanıdığının üstüne araba sürerek selamlaşan toplumumuz da havalı silahlara sınırlamalar getirilmesini kabul etmek zorundayız.

hocam haklısınız da ülkemizde yasağın da, serbestliğin de suyunu çıkarıyorlar. yarın öbür gün yivli tüm silahları toptan yasaklarsa ne olacak hobiye?
    o psikopat katiller havalı tüfeği bırakıp zehirle, taşla, sopayla öldürecek zavallı hayvanları. o zaman zehir ve taş kullanımına sınırlama mı getirecekler.

bu arada havalı silahların satışına bence sınırlama getirilmesine gerek yok. mevcut kanunda bir yeri ve meskun mahal kullanımına veya 18 yaş altı kullanımı ile ilgili kuralları sıkı sıkıya uygulasınlar ve cezaları da harfiyen uygulasınlar yeter bence.

zaten ülkedeki en büyük sorun kanun, kuralların ve cezaların olmayışı değil, onların uygulanmayışı

AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

• Kesinlikle alımına sınırlama getirmek kolaya kaçmaktır, sen denetimini sağlam yap, sapla samanı ayır.
    (bu arada önceki yorumumdan av tüfeği sahibi arkadaşlar alınmasın lütfen, benimde tüfeğim var sadece denetimsizliği açıklamaya çalıştım)

Orhan Tan TOKDEMİR

Kalanlar;
    Armsan Phenoma Carbo 12ga

Zoraki HP 01 Ultra 4.5mm
    Diana Mod 350 Magnum 5.5 :thumbup:
    Hatsan MOD 135 QE Vortex 5,5
    Hatsan MOD 125 sniper Wood 5,5

Gidenler;
    Diana MOD 54 AİR KİNG
    Mod 125 Sniper 6,35
    BT 65 SB ELİTE 22 cal