hatsan mod85 sniper vortex ile evin içinde 10metreden deneme atışları yaptım. 2cm kalınlığındaki tahtaya hedefi yapıştırdım hem onu hemde arkasındaki kapıyı delmiş ve en son duvardaki fayans durdurmuştu. tabi her saçma değil 20-30 tane atıştan 3 tanesi bunu yapmış belli bir darbeden sonra tahta iptal olmuş ve kapıyı delip geçmiş. bir daha böyle bir kaza olmaması için 5.5mm 15.43gr saçmanın delemeyeceği nasıl bir hedef yapılabilir?
evde atış için nasıl bir hedef yapılabilir?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
kalın bi tahta yada 20 liraya pellet trap bile bulabilirsin asg pellet traplar en son 20-24 arasındaydı
-
Mermer kesilip denenebilir
-
pellet traplar da çok uzun gitmiyor gibi araştırdığım kadarıyla onlar da delinebiliyormuş. gamonun konik bir pellet trapı var 4.5mm havalılar için güzel deniyor ama 5.5mm de dayanamıyormuş. mermer olabilir gibi. tahtayı emici birşeyler kumaş felanla kaplayıp tahtanın arkasını da mermer yapabilirim.
-
ASG nin metal pelet tutucusunu kullanıyorum. arka yüzüne 6 kat keçe koydum.( Kırtasiyecilerde 2 TL. Birçok rengi mevcut.) Biraz denedim pelletler kısmen deforme oluyordu. Züccaciyeciden silikon nihale aldım. Kesip keçenin önüne yerleştirdim. Mod 25 superchargerle 400 e yakın atış yaptım. Değişik mesafelerden. Pelletlerin yarısından fazlasını tekrar kullanabiliyorum. Ses hiç yok. Silikon nihaleden pelletler geçiyor ama hemen kapanıyor. Arkasındaki keçe de durduruyor. Hafif, yer de kaplamıyor.
Maliyet : - ASG metal pellet tutucu : 23 TL
- Keçe : 2 TL
- Nihale : 3 TL. -
Bence hiç uğraşmayım, keçe ve silikon nihale kullanın. Ucuz , hafif. Fotodaki pelleti 3 kez kullandım. ( Youtube da Osman Ortaç beyin yaptığı pellet tutucu da var. Karton kutunun içine kumaşa sardığı broşürleri koyuyor. Denedim, hem etrafı kirletiyor, hem de çıkan ses fazla.)
Supercharger da işe yarıyordu. Daha güçlü birkaç tüfek ile de iyi sonuçlar aldım. Ancak Zoraki için biçilmiş kaftan : tek veya iki pompayla kullanıyorum hedefliği, aylardır hiç pellet almadım. Artık sıkılıyor insan aynı pelletleri kullanmaktan.
-
Kalın güzel bir tahta plakanin arkasina sağlam sac çaktirn abi.. Tahtayı eskidiği zaman degistirebileceginiz şekilde ayarlarsiniz. Uygun olur gibi hem sekmez hemde cok maliyetli olmaz..
-
Kalın güzel bir tahta plakanin arkasina sağlam sac çaktirn abi.. Tahtayı eskidiği zaman degistirebileceginiz şekilde ayarlarsiniz. Uygun olur gibi hem sekmez hemde cok maliyetli olmaz..
en öne kullanmadığınız kot pantolondan takviye yapın (arkadakilere hiç gerek bile kalmayabilir.ama tedbir amaçlı tabiki onlarda olmalı.önde kot olunca onların ömrü uzar.)
-
5 veya 10 mm sac üzerine biraz kalin köpük veya sünger yapistirin. Üzerinede hedef kağıdı raptiyelin. Bunu cok basit temin edersiniz.
-
Bence hiç uğraşmayım, keçe ve silikon nihale kullanın. Ucuz , hafif. Fotodaki pelleti 3 kez kullandım. ( Youtube da Osman Ortaç beyin yaptığı pellet tutucu da var. Karton kutunun içine kumaşa sardığı broşürleri koyuyor. Denedim, hem etrafı kirletiyor, hem de çıkan ses fazla.)
Supercharger da işe yarıyordu. Daha güçlü birkaç tüfek ile de iyi sonuçlar aldım. Ancak Zoraki için biçilmiş kaftan : tek veya iki pompayla kullanıyorum hedefliği, aylardır hiç pellet almadım. Artık sıkılıyor insan aynı pelletleri kullanmaktan.
Uygulamayı Yaptım işe yarıyor yanlız malzeme silikon nihale 9 tl mal oldu keçlerde bir tane satılmıyor onlarda 10 tl mal oluyor. Sanırım bunlarında bir ömrü vardır. Belli bir atış sayısından sonra yeni silikon nihale ve yeni keçe isteyecektir. Ancak sessiz ve işe yarıyor dediğim gibi
-
büyük eski kullanılmayan ajanda ansiklopedi veya çok sayfalı bir şey var sa güzel olur çünkü attığın zaman ses yapmıyor ve darbeyi emiyor bende eski telefon rehberi var ona atıyorum
-
tahta ile sacı yapıp tahtaya da çivi ile asg pellet trapı şekildeki gibi hazırlayıp güvenli bir hedeflik yapmayı düşünüyorum. önerileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
-
Dostlar sizin ilacınız Hedef kutusu ev içi en temiz hedef. Senelerdir can sıkıldığında odamda gamo pr 45 im son zamanlarda supertact ile hatta odada at44 le bile attık, uygun açıyla atarsanız sekme problemi de yaşamassınız. saçmalarıda biriktirebilirsiniz...
-
Ben ayakkabi kutusuna giymedigim eski koyları ve tsortleri koydum kolu bandi ile sardim,sorunsuz oldu
Eger silahiniz cok guclu ise en alt kismina evde kullanmadiginiz yada 1tlcilerden ekmek kesme tahtasi alip guvenlik acisindan koyabilirsiniz.
Evde en onemli sey sekme,kirlenme problemidir.
Sorunsuz ucuz bir cozum -
Bir vidyoda görmüştüm adam hedef kutusu içini cam macununa benzer bir şeyle kaplamıştı. Sonuç olarak sekme ve ses problemini engellemiş, kutunun ömrünü uzatmış. Öyle diyordu
-
ben evde mod 125 icin biseyler yapayim dedim. Yerlere dosenen parke taslari kontraplaga bantladim. Tasi dagitamiyor. Sekmemesi icin de 5cm izolasyon kopugu. Hedef kagidi raptiyeliyorum. Simdilik iyi. Tek sorun strafordan kopan parcalar. Onlari da hanim gormeden supuruyorum.
-
hocam bnce evde atis yapmamk lazim nacizane görüşüm Allah korusun nolur nolmaz
-
emniyetini iyi almak lazım. Atis sirasinda cocuklari arkama aliyorum. Kesinlikle onunden gecmelerine musaade etmem. Hedefin oldugu yer de koridorun ucu. Hedefe strafor köpük yerlestiriyorum. Sekme vs olmuyor. Ancak yinede dikkati elden birakmamak lazim. Bunlar lakayıtlıģa gelmeyecek aletler