Merhaba arkadaşlar.
Ben dürbün sıfırlama ayarını yapamadım. Çok uğraştım. Hatta 250 tane pellet harcadım. Çoğunluğu gamo pro magnum olmak üzere gamo match ve jsb.
Yaptıklarım şunlar,
Önce youtube da forumda ve diğer sitelerde konuyu araştırdım.
Dürbünün artı kıl sıfırlamasını yaptım ve silaha taktım. Sonra kendi sabitleme masamı yaptım, Ardından atışlara başladım. Sağ sol ayar vidasını çok oynarak artı kıla yaklaşık şekilde atış yapmaya başladım. Ama saçmada çok düşme oluyordu daha doğrusu dürbün çok yukarıyı gösteriyordu. Dürbün dikey vidasını neredeyse sona getirdiğimde artı kılın altına atmaya devam ediyordu ama 15-20 mt ilerideki atış yerini dürbün görüş açısına girebiliyordu. Sonra ayar vidası sona geldiğinden bozulmasından endişelenip vidayı biraz geriye çevirdim ve öyle bıraktım. Ardından jsb kubbe pelletini kullanmaya başladım ve diğerine göre daha daha yukarıdan atmaya başladı. Tabi elimle attım. o sırada yaptığım sabitleme masasının aslında hiç sabit olmadığını fark ettim. Son atış denemelerinden sonra birazcık daha sağ sol ayarı yapınca arada hedefleri vurmaya başladım. Tabi en fazla 10-15 mt atışları. Daha 20 metre ötesine hiç atmadım
Konya da kimler var. Bu sıfrılamayı yapsa çok iyi olur yoksa sıkılmaya başladım. Bir paket pelletten fazla pellet harcadım ama hala atarken insan zevk almıyor. Tabi bir de tutuşumu ve hedef almayı geliştiremediğimin de etkisi var. Aslında sıfırlama olayı çözülse sonra tuttma şeklimi ve atış şeklimide gelştireceğim ama sıfırlamayı aşamadım.
Tecrübeli arkadaşlardan çok ama çok yardımlarını bekliyorum. Özellikle konya da bana yardım edecek herhangi bir birileri varsa mükemmel olur.