merhaba dostlar,
ilk etapta bir kamp baltası ve ilerleyen zamanda damascus bir bıçak almak istiyorum.
aklımdaki baltalar
Fiskars X5 Kamp Baltası ve SOG FASTHAWK POLISHED BALTA (siyahta olur). bu modeller. faal olarak kullanacağımı sanmıyorum.bulunsun diye alıyorum ama alınca da pikniktir kamptır sende 1-2 kullanırım. sog markayı 135 tl ye buldum ve üst limitim 135 tl. aklımda 100 tl den fazla vermemek vardı aslında.
bıçağa gelincede damascus olarak gözüm boranın bıçaklarından başka bıçak görmüyor açıkçası.el emeği göz nuru ürünlerde gördüğüm kadarıyla tam bir bütünlük sağlanamıyor,beğenemedim ama çok seçenekte araştırmadım. bora daha estetik ve alımlı geldi en başından beri.
bıçağı da baltadan çok daha az kullanırım.daha bir kıymetli olur. seyirlik ve arkamızdan yadigar kalacak bir şey. şam çeliğinde fiyatlar yüksek olduğu için temiz 2. el değerlendirebilirim.ortalama fiyatlar 500 civarı olduğundan kaçırılmayacak bir kampanya indirim vs olursa bütçeyi zorlamayı düşünürüm.
yok damascus alma, bıçağın kralı budur birde bunlara bak gibi önerilere açığım. damascus olmayan çelikler için aklımda 200-250 tl bir limit var.
mesela BORA-KNIVES-M-508W-TRIGGER-AV-BICAGI model olarak hoşuma gidenlerden.boynuz saplı olunca da fiyat uçuyor o zaman ibre yine şam çeliğine döner.boynuz çok hoşuma gidiyor açıkçası.aldığımda da aklım başka bıçakta kalmasın istediğim için damascus ve boynuz sap ilk tercihim.
benim için bir kerelik alınacak şeyler.yardımlarınız ve tavsiyeleriniz doğrultusunda nokta atışı yapıp hem kaliteye hemde göze hitabeden pişman olmayacağım ürünleri almak isterim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Edit: bıçak et kalınlığı tercihen 4mm toplam boyu da max 30 cm civarı