Murat arkadaşımdan bana gelen diana mod 26 ile yavaş yavaş uğraşmaya başladım . önce oldukça yumuşamış olan yayını değiştirmekle başladım.
standart dışı bir çapı olduğu için ve bulamadığım için daha önce yay çektirdiğim emin bir ustama güzel bir yay çektirmekle işe başladım.
Daha sonra oldukça yıpranmış ve paslanmış olan gövde ve ahşap üzerine yoğunlaştım . temizlik bittikten sonra
dekoratif krom boya ile demir kısım, yat verniği ile ahşap kısım 3 er kat boyandı.
sonuç tatminkar ve alımlı oldu
Diana mod 26 restorasyonu
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Abi tek kelimeyle kusursuz olmuş. Hele krom olayına bayılan ben için kelimelerle tarif edemeyeceğim kadar güzel.
Eline sağlık şimdiden çok teşekkürler Emir Abi.
-
Eyvallah Arda
-
Vay vay vay ustama bak sen
Bayildim -
Eyvallah Metehan
-
Eline sağlık abi , tekrar hayata dönmüş küçük canavar.:)
Emir abi senin bu yaycıya istediğimiz ölçüde yay çektire biliyormuyuz ?
istanbulda'ki denemelerim in sonu hep hüsran oldu elli atış sonra yay özeliğini kaybediyor.
sonrası malum yaşasın e bay ... -
Çektirebiliriz Savaş sen ölçüyü ver ben yaptırırım . yalnız ısıl işlem yapıyorlarmı ordakiler burdaki arkadaşa anlatınca durumu ısıl işlem yapılmadan olmaz yay kensini bırakır der zaten iki gün sonra veriyor yayı fırına sokuyoruş
-
bildiğim kadari ile yapılmıyor abi kara düzen yayı çekip bırakıyorlar istediğin ölçüde .
biliyordum bir yerde bir usta var ama nerede .:) -
yok bunlar ısıl işleme sokuyorlar daja önceden bilgileride var
-
Emir abi ellerine sağlık harika olmuş.İhtiyar elinde yeniden hayata dönmüş.Biz jet taşı kaynak makinası ile uğraşırken sen işi krom boyaya taşıdın.Bunun sonu nereye varacak bilemiyorum artık.Bundan sonra mod 26 ya başlarsın herhalde.
-
Abi ellerine emeğine sağlık , yeniden hayat vermişsin.
Kundak sade ve şık olmuş , krom boya uygulaması ayrı bir güzellik katmış.
-
Yarin gelsinde birazda ben tadini cikartayim
Kiskananlar catlasin -
Krom boya güzel durdu bir pasta belki isteyebilir o zaman daha iyi olur. Vallahi daha kullanamadan Metehan a gitti o hırsını alsında ben tekrar çarparım ondan.
-
Kestaneli bbir pasta keseriz gelsinde abi