SCUBA TÜP VE MEDİKAL OKSİJEN TÜPÜ

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba sevgili arkadaşlar ilk tüfeğimiz olan bt65 kısmet olursa bu gün geliyor ve yanında hill pompasıda var ancak bir kaç gündür formda okuduğum konularda ve kullanan arkadaşların yazdıkları üzerine edindiğim kanı hill pompa ile bu işin çok zahmetli olduğu ve tüp ile kullanmanın pratikliği oldu..Şimdi ben kayseride yaşıyorum ve sanayiciyim elimizin altında çok sayıda gaz işi ile uğraşan firmalar var onlarla yaptığım görüşmede hiç kimse scuba tüp ile alakalı fikir sahibi değil aklıma hastalar için kullanılan medikal oksijen tüpleri geldi ve araştırmaya girmeden öncede sizden fikrinizi almak istedim normal bir oksijen tüpü içerisine biz hava bastırsak scuba tüpün yaptığı görevi yaparmı???değerli görüşlerinizi bekliyorum...

  • Kafanızdaki tüm sorular için ironarm nickli Rüştü Demirkol ile görüşebilirsiniz.

  • Yasal olarak : Gaz tüpleri, ancak kullanılacakları gazlar ile doldurulmalıdır ve bunun ile ilgili renk, vana kodları vardır, gazın cinsine göre farklıdır. Bu durumda sizin kullanacağınız Oksijen tüpü lacivert renkli olacaktır ve vanası scuba tüplerden farklıdır. Ayrıca çalışma basıncının da 200 bar civarında olacağını sanıyorum, tüp üzerinde çalışma ve test basınçları yazılıdır.

    Teknik olarak: Oksijen tüpü yerine benim tavsiyem eğer 6 - 10 lt kapasitede azot tüpü bulursanız, 200 bar hava veya azot doldurarak onu kullanın.

    Ama herşeyden önce Rüştü Bey ile kontak kurarak onun tavsiyelerini alın.

  • Bence hiç diğer tüpler ile uğraşmayın , airgunpazar bölümünden 300 bar bir tüp alın kayserideki diğer atıcı arkadaşların 300 barlık kompresörleri var onlarla irtibata geçip tüpünüzü doldurun.
    Zaten bir scuba tüp 50-60 kez sizin tüfeğinizi dolduracaktır.

  • Merhaba,temiz kuru hava haricindeki sınai oksijen türleri pcp tüfeklerde kullanılamaz,ciddi patlama ve yaralanmalara hatta ölümlerle sonuçlanabilir etrafınızdakilerede zarar verebilir,sadece scuba tüpü ve temiz kuru hava kullanınız karışımlardan kaçınınız muayenesiz ve güvensiz tüplerden uzak durunuz doldurma ve kullanma basıncı üzerine çıkmayınız.

    Alıntıdır:

    OKSİJEN KULLANIMININ TIBBİ OLMAYAN ZARARLARI:

    ·Acil bakımda kullanılan oksijen, yüksek basınç altında, tüplerde depolanmıştır. Tüpteki herhangi bir delinme, zedelenme, ya da vanasındaki bir kırılmanın tüpü hızlı bir mermiye dönüştürdüğünü biliyor musunuz? Bu tüpün ambulans içinde yaratacağı hasarı hayal edebiliyor musunuz?
    ·Oksijen yanıcı özelliğinden dolayı çok kısa sürede yangına neden olabilir. Oksijen, havluların, çarşafların ve giysilerin içine yayılma özelliği sonucu, yangının büyümesini hızlandırır.
    ·Yüksek basınç altında oksijen ve akaryakıt karışmaz. Ancak bir araya geldiklerinde birçok tepkime meydana gelir, en şiddetlisi ve bizi etkileyebilecek olanı patlamadır. Bu nadiren olabilecek bir durumdur, sebebi dağıtım veya vana sisteminin petrol ürünleri ile yağlanması ya da petrol kökenli yapışkanlar kullanılmasıdır.
    Tıbbi olmayan zararlar nadiren görülmektedir, oksijen kaynağının ve cihazların kurallara uygun kullanımı ile bu zararlar önlenebilir.

    Sebebi ise tüpünüzde oksijen olduğunu düşünün tetiğe bastığınızda namlu içindeki tepkime bir kıvılcım elinizdeki silahı infilak ettirir.

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen Borbayre (29 Temmuz 2015 14:25).

  • Çıkan sonuç sonrasında benimde bir scuba tüpü almam şart oldu kaç yapalım derken göz çıkarmayalım çünkü 300 bar korkunç bir basınç :( Yardımlarınızdan ve açıklamalarınızdan dolayı herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim kayseride 300 bar dolum yapan bir yer ve tüp bulma zamanı şimdi :)