selamun aleyküm arkadaşlar kafama takılan bir kaç soru var sizlere çok basit gelebilir fakat benim kafam oldukça karıştı lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. Şimdi misal ben gezimi 10 metreye sıfırladım göz gez arpacık baktığımı vuruyorum peki menzil 20 30 metreye çıktığı zaman biraz daha üstüne mi nişan almam gerek yada 10 metreye sıfırladımmı hangi mesafeye kadar direk hedefe nişan aldığım gibi vururum ve kaç metreden sonra üstüne nişan almaya başlamam gerekir
TÜFEK: Hatsan torpedo 150 snip vortex 5.5mm
Pellet olarak şuan elimde 2 kutu ince mehmet 1 kutu gamo pba bullet impact 1 kutu gamo raptor ve victory sport premium point var
Son bi soru daha hangi pellete göre sıfırlama yapmam gerek yoksa belli bi menzile kadar farzı misal 50 metreye kadar olan atışlarda tüm pelletler aynı performansı mı verir pellet önerisi var mı bu arada
Sıfırlama hakkında kafam karıştı yardım lütfen
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
merhaba
O pelletlerin hepsini bir kenara kaldirin.
Jsb 16 grain pellet satin alin.
Isabeti bu pelette bulucaksiniz %90
10 metrede sifirlarsan tufeginizin hizina gore 50-60 metrede yine nokta vurur.
10 ile 60 metre arasida muz orta seklinde yukari asagi egri cizer pelet. Yani uste atar. -
o zaman 10 ile 50-60 metre arası nişan alırken biraz altına mı nişan almak gerekiyor doğrumu anlamışım vede jsb 16 sediğiniz jsb exact jumbo olan modelden mi bahsediyorsunuz cevap için teşekkürler bu arada
-
Gez gözle atışlar dürbünlü atışlara göre zor olur. Deneme yanılmayla bulmanız gerekecektir. Sorunuzun cevabı peletin hızına ve attığınız peletin değerlerine göre (Kalibre BC değeri vs) 50 mt kadar atış eğrisine bakmak lazım. Ama tahminen 50 mt için hedefin çok az üstüne atılmalı peletin düşmesini hesap ederek
-
Evet exact jumbo alin.
Blacksir bu tufek nerdeyse 20-25 fpe guc uretiyor.
Bu nedenle alta vurmaya 50-60 metreden sonra baslar. -
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available.