Dürbünde x ekseninin ayarlanamama durumu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba, öncelikle ekipmanım:

[Resim Engellendi: http://www.db-schietsport.nl/WebRoot/StoreNL2/Shops/61788981/4EDC/C103/E559/353D/A74F/C0A8/28B9/1F98/WhisperIGT.jpg]
    gaz pistonlu gamo whisper igt

[Resim Engellendi: http://images.airgundepot.com/ay/airgundepot/browning-leverage-22-air-rifle-w-3-9x40-scope-7.gif]
    browning 3x9x40mm

Ben bi cahillik ettim, dürbünü tüfeğe yekpare ayakla taktım. Başta ayarını sorunsuz yaptım ve attığımı vurdum. Tabii ki 50 kadar atıştan sonra dürbünde ayar falan kalmadı. Dürbünü en sola ayarladığım halde tüfek hala daha da sola atar durumda.

Dolayısıyla dürbünü tüfekten söktüm. Dürbünü aynaya dayayarak sıfırlamaya çalıştım. Y ekseni (aşağı yukarı) ayarı sıfırlandığı halde, x ekseni (sola sağa) kıpırdamıyor. Ayarlanmıyor değil, turret ayarlarını sona kadar çevirdiğim halde hiçkıpırdamıyor.

Aynadan sıfırlamayı mı beceremiyorum? (ki yukarı aşağı sıfırlamasını rahatlıkla yaptım)

Dürbün pert mi oldu?

Böyle bir durum garanti kapsamında mıdır? (alalı 1 ay oldu)

Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler...

• x turet ayarı bitti demişsiniz bitti ise daha fazla zorlamayın. aksi tarafa türeti çevirdiğinizde artıkıl hareket edip kayıyorsa dürbünde sorun yoktur. Şimleme ile farkı gidermeniz gerekecektir.

AT44 FT 0.177 +TAC Vector Optics Sentinel 10-40x50
    Hawke Sidewinder 8-32×56 20x ½ Mil Dot
    BSA 8-32×44
    Zoraki HP 01 Ultara 0.177 + Red Dot + Wragner Moderatör+ Zoraki Dipcik
    Beretta Elitte II 4,5 + Red Dot Laser Sight
    Bushnell 10x25 Rangefinder
    Seben kamera aparatı
    The Beta Shooting Chrony
    iNTERSPiRO 6lt 300 bar Scuba Tüp

Optima 3x12-44 AOE 
    Sniper 4x32 Compact Işıklı (MilDot)
    Stoeger X20 Suppressor 0.177
    Stoeger 4x32 Compact Işıklı
    Hatsan PCP Pompa
    Tekparça Ayak

https://www.youtube.com/channel/UC1k_dMslFEFRSxrrc7R7NCw

• Ben bi cahillik ettim, dürbünü tüfeğe yekpare ayakla taktım. Başta ayarını sorunsuz yaptım ve attığımı vurdum. Tabii ki 50 kadar atıştan sonra dürbünde ayar falan kalmadı. Dürbünü en sola ayarladığım halde tüfek hala daha da sola atar durumda.

Dolayısıyla dürbünü tüfekten söktüm. Dürbünü aynaya dayayarak sıfırlamaya çalıştım. Y ekseni (aşağı yukarı) ayarı sıfırlandığı halde, x ekseni (sola sağa) kıpırdamıyor. Ayarlanmıyor değil, turret ayarlarını sona kadar çevirdiğim halde hiçkıpırdamıyor.

Aynadan sıfırlamayı mı beceremiyorum? (ki yukarı aşağı sıfırlamasını rahatlıkla yaptım)

en başta attığınızı vuracak kadar ayarladığınıza göre, sizlik bir sıkıntı yok bence.

dağılmış muhtemelen.. siz turreti çevirsenizde hareket içerideki artıkıla gitmiyor..

• Selamlar;
    Anlattıklarınızdan anladığım kadarı ile sizin dürbün de X eksenine yön veren turet bozulmuş gibi geldi bana.
    Saygılar

• İki yöne de dönmüyorsa muhtemelen sol sağ ayarı yapan taretleri bozmuşsunuz.

Ancak şimleme yaparak ( taret hiç çalışmadığından, deneme yoluyla epey uğraştırır) netice alabilirsiniz.

Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO
    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

• Eski konularımdaki sorunların çözümü için geri dönüş yapıyorum.

Striker Edge'i satarken bu dürbünü arkadaşa hediye ettim. Sonra merak ettik (nasılsa mal benden çıktı ya :) nasıl çözeriz diye, turretlerin ön tarafından (turretlerin paralaks ayarı tarafı) dürbünü spiralle kestik.

Gördük ki turretleri iten yay, turretlerin karşı çaprazında bulunması gerekirken, yuvasında dönerek taa yatay turretin dibine kadar gelmiş.

Dürbünün içi dışı alüminyum parçalarıyla dolduğu için önce kompresörle temizlik yaptık.

Yuvasından çıkarmadan yayı tornavida ucuyla iterek eski yerine kadar çevirdik ve yayın dibine japon yapıştırıcı sürdük.

Dürbünün montajını yekpare ayak ile yaptık, önce dürbünün arka (göz) tarafını (dürbün artık 2 parça) taktık ve artıkılın yatay-düşey (şakül) ayarını yaptık, sıkıp sabitledik.

Sonra ön tarafını oturttuk, ama spiralle kesildiği için tabii ki dürbünün boyu kısaldı, paralaksı 10 metreye ayarlayıp 10 metredeki hedefi net gösterene kadar hafif hafif ileri geri oynattık (bu bölümde artıkıl falan olmadığı için dönmesinde sakınca yok, sadece metre yazıları yukarı baksın yeter) ayara gelince sıkıp onu da sabitledik.

İki parça arasında yaklaşık 2.5mm kadar bi boşluk kaldı, o kısmın etrafını da siyah elektrik bandıyla turladık.

Şimdi ayakta 40 metreden bira şişesini rahatça vurabiliyoruz ve iyi sıkıldıysa dürbün milim oynamıyor. Bu da arkadaşın mutluluğu için yeterliydi.