Merhaba,
Dürbün sıfırlaması yaparken özellikle sağ-sol ekseninde şimleme yapmanın acaba turretlerden ayarlamaya göre nasıl bir avantajı oluyor?
Bu eksende windage (rüzgar ayarı) dışında pek ayar yapmayacağımız düşünülürse ben dürbünü fiziksel olarak vuruş noktasına çevirmekle dürbünün içindeki ayarla bu noktayı göstermesi arasındaki farkı anlayamadım. Optik görüntü kalitesi anlamında ufak bir fark olabilir lensler genelde hep orta kısımda daha nettir ve renk kayması gibi defectler (chromatic abberation) dış kısımda daha çok olur ama bunun dışında bu işi neden yapmamız gerektiğini anlamadım.
Üst-Alt eksende özellikle uzak vuruşlarda mermi çok aşağı düşeceğinden bunu ayarlamaya clickler yetmeyebilir bunun için belki toplam ayarlama aralığının ortalarında bir yere gelecek şekilde elevation ayarı yapılabilir şimleme tekniği ile. bunu clickler yetmeyeceği için anlıyorum ama yetiyorsa yine aynı şekilde bir anlamı oluyor mu clickleri farklı mesafeler için yazsak hiç şimleme yapmasak eğer dürbünün fiziksel turret sınırları içinde kalıyorsak bir sorun olur mu?
sorular sorular...
Not: Optik merkezlemenin önemi ve benzeri diğer konuları okudum fakat neden şimleme yerine turret kullandığımızda yapacağımız atışların farklı mesafelerde sağa sola düşeceğini anlamadım.