Merhaba daha önce paylaştığım bıçak koleksiyonum(Bıçak koleksiyonum) için biley taşı aramaktayım elimde resmi olmayıp bu koleksiyona dahil ettiğim bıçaklar cold steel survival edge spyderco lgrep3 ladybug 3 ve cold steel fınn bear var(bunları daha bilemeye gerek duymadım) elimde taş olarak düşük gritli bir tane tırpan taşı ağız açma için tahminen 150-300 grit arası veya çok kötü durumdaki bıçaklar için kullanıyorum 2 tanede kombine olan alüminyum oxid taşlar var bunların grit değeri tahminen 400-800-1200 civarında mutfak bıçaklarında ve karbon çelik bıçaklarda çok etkili ve başarılı sonuçlar veriyor son olarak bir tane bitirme taşı aramaktayım cold steeler ve spyderco gibi yüksek kaliteli bıçaklarda aklımda 2 tane taş var bunlardan hangisini tavsiye edersiniz özellikle cold steel kullanıp hangi taşlar ile bilemek yapan abilerimin tavsiyesini istiyorum
1.si doğal arkansas taşı fiyatı 50-70 tl arası değişmekte 4000-6000 grit arası tahmin edilmekte
2.si japon su taşı 160 tl civarında 3000 ve 8000 grit olmak üzere 2 farklı yüzü var
not:elde biley konusunda şuanda iyi konuma geldiğimi düşünmekteyim sürbisa bıçaklarını ve opinel bıçaklarının hepsini tıraş olucak kıvama getirebiliyorum