Merhaba elimden geldiğince daha önce kullanmış olduğum havalı tüfek modelleri ilede kıyaslayarak Hatsan Striker Edge model havalı tüfeğin küçük çapta bi incelemesini yapacağım amacım aynı tüfeği almak isteyen arkadaşların fikir edinmesini sağlamak.
Tüfek Hatsan klasiği olarak kapalı poşet içerisinde oldukça yağlı şekilde geliyor yüzeydeki fazla yağı bezle sildikten sonra namlu oynama yapıyor mu anlamak için namlusundan tutup hafifçe salladım sorun yok gibi.Fazla yağ yüzünden ilk atışlarda dizelleme etkesi var ve namludan duman çıkıyor hafif yanık kokusu gelebilir.
Tüfek hakkındaki izenimlerim:
Fabrika versine göre ağırlı 3 kg bencede ağırlık bu civardadır taşırken insanı yormuyor ergonomik yapısı var kapze kısmı elime uydu tüfeği daha rahat ve daha sağlam şekilde kavrama imakanı veriyor özellikle ayakta yapılan atışlarda denge merkezi önde olduığu için tüfek öne doğru kayıyor kabzenin tasarımından dolayı sıkaca kavranırsa bu durum azalıyor.
Kurmak için harcanan güç mod 99 dan ve mod 85 sniper den daha az,aşağı yukarı Stoeger x20 ile aynı (belki dahada azdır) yani tüfek yeni alınmış olmasına rağmen oldukça rahat kuruluyor yay rodajını tamamlayınca daha rahat kurulacaktır,namlu kilidi beni şaşırttı mod 85 sniper in namlu klidini açmak için hunharca tokatlamak gerekiyordu Striker makul bi baskı uygulayınca açılıyor geresiz yere insanı yorup sinir etmiyor.
Tetik quatro tetik sisteminden kötü x20 nin tetiğinden iyi ayar ve yapılabiliyor henüz ayar yapmadım ancak tetik fena değil hatta parasına göre mükemmel
Emniyet mandalı görünüş olarak mod 99 ile aynı ancak plastikten yapılmış yinede mod 85 sniper in emniyet mandalından daha iyi.
Sarsıntı yeni oldğu için ve yay rodajını tamamlamadığı biraz daha fazladır mod 99 - mod 85 sniper den az,Stoeger x20 den çok.Makul seviyede hatsanın SAS sistemi olmamsına rağmen fazla sarsıntı olmuyor.
Tüfeğin kampayalı fiyatı kargo dahil,dürbünlü tüfek kılıfı,2 kutu yerli saçma ve 25 adet hedef kağıdı hediyesi ile birlikte havale indiriminide hesaba katınca 167 tl bu fiyat bu tüfek oldukça makul bence şuan yaylı tüfek sınıfındaki fiyat/penformans canavarı Striker Edge.
Tüfekle 10-15 metre arası mesafede bi kaç atış yaptım nişangahını sıfırladım tahmini 50 atış yapmışımdır sorum yaşadım ağırlı iyi,namlu kilidi açılırken zorlamıyor,kullanılan yay çok sert değil kururken insanı yormuyor tepmesi fazla değil kısacası kullanmak keyifli yay rodajını tamamladıktan sonra dürbün monte edeceğim ilk izlenimlerim olumlu yönde kampanyalı fiyatı oldukça makul özellikle yeni başlayanlara ve benim gibi bu modeli merak edenlere tavsiye ederim.