Herkese merhaba. Bugün hava biraz rüzgarlı da olsa atışa gidelim dedik. Bir süre jsb 18 gr. ile 100 metre atışları denedikten sonra İnce mehmet 30.25 gr. ile 100 metre, 110 metre atışları yaptıktan sonra 120 metre grupman yapmak istedim (araziyi daha önce ölçtüğüm için mesafeleri biliyorum). Yanımda bant olmadığı için kağıdı sabitleyecek bir şey bulamadım, ben de tenekeye atayım dedim. Atışlarımı Optima 3-9x44 dürbünle ve tüfeği yağ tenekesine poşet geçirip onun üstüne de araba koltuklarına konan minderlerden koyarak yaptım. O yüzden biraz titreme oluyordu. Önce google earth'ten mesafeyi göstereyim;
Bu da hedefin üstünden atış yaptığım yer (arabanın hemen yanı);
Bu da 2. grupmanım (4 atış, 2'si ortadaki büyük delikten) ve göz kararıyla tenekenin ortasına nişan alınarak yapıldı. Pozisyon: oturarak destekli Dürbün: Optima 3-9x44 mesafe:125 metre rüzgar:sağdan sola hızı değişken Pellet:İnce Mehmet 30.25 grain
Bu da 1. grupmanım, 2. grupmanla aynı koşullarda yapıldı. Kırmızıyla çizdiğim atışlar 4 atış grupmanım, maviyle çizdiğim atışlar eski atışlarımın çıkış delikleri ve bir diğer eski atışım;
Fotoğrafların ekran görüntüsün alıp sonra paintle kaydetme sebebim sitenin kabul etmemesi.
Grupmanlardan sonra da tenekeyi alıp 140 metreye koydum. yine İnce Mehmet pelletleri kullandım ve teneke yan durmasına rağmen 10 atıştan 1'i ıskaladı ve sadece bir tanesi tenekenin içinde kaldı, ezilme çok yok ve yiv izleri gayet belirgin ve düzgün.
Son olarak bazı sorular sormak istiyorum. Tüpü doldururken 70-80 bara kadar aşırı hava kaçıyor ve çok zor doluyor (çok seri basmak gerekiyor), daha sonra bu sıkıntı olmuyor. Bu sorun pompanın borusunun ucundaki contaların yıpranmış olabileceğinden mi kaynaklanıyor, öyleyse değişimi kolay olur mu? 2. sorunum da pompa normalde 1 seferde 1-2 bar hava basıyor fakat bazen yukarı çekerken ve indirirken çok kolay oluyor, neredeyse hiç hava basmıyor. Bu sorun özellikle 150 bar civarı oluyor. Bunun nedeni ve çözümü nedir?