Mod25 Supercharger da uyguladığım renklendirme ve damar belirginleştirme konusunda Arkadaşlarımın soruları olduğu için ayrı bir konu olarak işlemek istedim.
Benim Ahşap yüzeye uyguladığım sistem şöyledir.
1. Zımpara kağıdı ile Ahşap güzelce temizlenir.
2 Su bazlı boya ile koyulaşana kadar katmanlar halinde boyanır (ben genelde sulu boya yada renkli çini mürekkebi kullanıyorum). her katmanın kuruması beklenir. işlem bitiminde 1 gün kadar ahşap kurutulur nemin uçması için.
3 İlk önce sıfır zımpara ile sonra kağıt ile oluşan bütürler temizlenir.
4 Terebentin (kitapcılarda çam terebentin olarak geçiyor.) ile 2 kat ahşap yağlanır. Bu işlem doku içine girmiş olan boyayı sabitleyecektir. 1 gün kadar ahşabın terebentini emmesi ve fazlalığın uç ması beklenir.
5 Kuruyan ahşap ertesi gün vazelini pamuk ile yayarak tekrar ince bir tabaka vazelinlenir ve kurumaya ayrılır bir gün sonra beyaz kağıt ile tesviye yapılır fazla yağ alınır.
6 İstenirse çeşitli verniklerle olay bitirilir. (mat, parlak, cam vernik, yat verniği vs)
Pratik yoldan Ahşap Üzerinde Renk Belirleme , Doku Belirginleştirme
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Burda acele oldu biraz ancak vernikten önce son tesviyesi iyi yapılırsa ahşabın damarları içinde reçine olduğu için su bazlı boyayı kabul etmemekte ve kendini parlayarak belli etmektedir.
-
Emir abi harika görünüyorlar, bunları sulu boya ile mi yaptın?
-
Evet Hüseyin Sulu boya ile istediğin rengi veriyorsun boya vurduğun katman sayısına göre nerdeyse 1 cm içeriye işliyor kuruyup terebentin çekince ömrü billah kalıyor uçmuyor. ancak Dinlenmesi nemin veya fazla yağın uçması için en sağlıklı öyle oluyor dinlenmeden ard arda olunca boya kusma yapıyor.
-
Emir abi eline sağlık.bilgiler için teşekkürler.
(cımbızla kilit kelimeleri çektiğimde seninle özleşen iki kelime karşıma çıkıyor ''vazelin'' ve ''lastik'')
-
Eyvallah . İkiside işime çok yarıyor.
-
birde tek renk yapılacaksa asfalt zifti motorinle inceltilip ahşap a vurduğunuzda da güzel koyu bir ton elde ediyorsunuz. ben o tonuda çok seviyorum elimde asfalt zifti olsaydı onuda gösterirdim.
-
Ben yaklaşık 5 saat önce telefonla öğrendim Emir abiden bunları
Ama resmini görünce başka güzel oluyor. -
Emir abi ellerine sağlık,çok güzel paylaşım olmuş.devamını bekleriz.
-
Sağol teşekkür ederim Mustafa inşallah aklıma geldikçe yazacağım artık.
-
Tam aradigim bir konuydu. Nedense yabanci kaynak bile bulamamistim bu konu hakkinda. Allah razi olsun hocam. İstedigim rengi yakalayabilirdem kaliteli boyalar ile kafamdaki projeler icin cok guzel olacak.
-
daha kargoda olan yeni tufegim mod135 qe icin simdiden bu uygulamaya kafa yormaya basladim. yine rahat durmicam anlasilan insallah kundagi mahvetmeyiz
-
birde tek renk yapılacaksa asfalt zifti motorinle inceltilip ahşap a vurduğunuzda da güzel koyu bir ton elde ediyorsunuz. ben o tonuda çok seviyorum elimde asfalt zifti olsaydı onuda gösterirdim.
bahsettiğiniz asfalt zifti nalburlarda patina diye isimlendiriliyor hocam. İlgilenen arkadaşlar varsa yardımcı olmak anlamında söyldim. Birde sulu boya yerine ahşap renkli pinoteks kullansanız ilk bahar halkalarında çökme yapmaz renk tonunu da kuru bez ile fazlaca silerek açabilirsiniz. Sonra üzerine dolgu, ince bir zımpara, onun üzerine de selülozik parlak wernik oldu cam gibi emir abi biz sorun olacak mod 54 ün gez ini yükseltmem aynı diş uzun cıvata nereden bulabilirim.
-
gezi neden yükselteceksin
-
uzun mesafede kurtarmıyor (100+++) o diş ölçüsünden bir cıvata bulabilsem gersini hallederim. (yay sağlam arpacık en altta)
-
Allah Allah ben 165 m ye attımıştım benim 5.5 mod 54 le kurtarması lazım aslında
-
gezin altında bir şim var öonun aynısından yaptırıp şimlersen olur
-
yine tecrübe konuştu, o kadar inceledim yinede orayı şimlemek aklıma gelmedi. Şimdi söküp baktım hemen hemen 3-4 mm yukarı atar gezi ,bu da sanırım yeterli dır. Teşekkür ederim abi
-
estağfurullah.